Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Ulvi Hüddam Davetleri (https://www.ruhani.net/ulvi-huddam-davetleri/)
-   -   Hüddam Daveti Hakkında Tartışma (https://www.ruhani.net/ulvi-huddam-davetleri/2124-huddam-daveti-hakkinda-tartisma.html)

Guest 06-15-2012 00:45

Hüddam Daveti Hakkında Tartışma
 
Hüddam deveti yoktur dedim ama tabiki bu hüddam yoktur anlamına gelmez. Hüddam vardır ama devet edilmez ve davete icabet etmezler.
Her ayetin ve esmanın bir hizmetli cini olduğunu düşünenlerdenmisiniz

901308 06-15-2012 00:56

burada hüddam daveti yoktur derken aslında biraz da hüddam yoktur demiş oluyorsun. hüddam daveti vardır çünkü hüddam vardır. fakat davet doğrumudur , icabet varmıdır bu tartışılır.

Guest 06-15-2012 00:59

Hüddam deveti yoktur dedim ama tabiki bu hüddam yoktur anlamına gelmez. Hüddam vardır ama devet edilmez ve davete icabet etmezler.
Her ayetin ve esmanın bir hizmetli cini olduğunu düşünenlerdenmisin abicim?

901308 06-15-2012 01:01

hatta her damlanın , her zerrenin

Guest 06-15-2012 01:06

Melekri vardır dersen anlarım cin işi başka iş.

Peki Hüddamın insandan olanı varmıdır?
Bu mantıkla gidersek olmalıdır. Cinlerde bizim gibi mesul canlılardır. Bizden çok az farkı vardır. Neden bukadar cinden hüddam varda hiç insandan hüddam göremedik ortada acaba?

901308 06-15-2012 01:16

aslında konu sadece hüddam cin olarak ayrılsa daha isabetli olur çünkü hüddam malum hizmet edenler demek , bu gruba görünen görünmeyen her tür yaratılmış dahildir

Guest 06-15-2012 01:18

şimdi oldu işte,

önünde saygıyla eğiliyorum ve sana ustamsın diyorum :D

Hanedan 06-15-2012 02:09

pek anlamam ama hadimim hüddamım var diyen bazı insanları gerek medyada gerekse günlük yaşamda görmedim dersem yalan söylemiş olurum.Hüddamım var,onlar benim hizmetlim ,onlar benim hadimim..bu cümleleri bir çok kez bu ilme meraklı arkadaşlarımız duymuş olmalı ancak bu cümleleri kuranları ben Allah c.c doğru yola sevk etsin demekten başkası elimden gelmiyor zira tartışmak hoşuma gitmiyor.birisi ile konuşmam için ona önem ve değer vermem gerek ne yazık ki herkese bu konuda eşit yaklaşamıyorum.Hüddamım hizmetlim var diyen sevgili arkadaşlarımıza gelince ;ne yazık ki acaba kim kimin hizmetlisi demek geçiyor içimden.Esas konuya döner isek tabi ki hüddam vardır bunu inkar etmek son derece yanlıştır ha inkar eden ilahiyatcıları da gördüm medyada ama 6 ay ya da 1 sene sonra aynı ilahiyatcının ağzından hüddamla ya da bu ilimle alakalı sözler de işittim.inkar ediyorsa da neye istinaden inkar ediyor kim bilir belki de insanların kafasını gereksiz mevzular ve yersiz korkularla karıştırmak istemediğindendir demekten başka daha ılımlı bir sözcük bulamıyorum.zira bir başka proğramda da var deniliyor.Gözle görülmeyen elle tutulamayan ve altından her türlü şarlatanlığın döndürülebiliceği ve her türlü suistimale açık bir konu bu nedenle çok daha net yazmak istemiyorum.ancak bazı cinci hocalara bu konu ile alakalı iki cümlem olucak ; sen süflü cini ,şeytanı bile emrine alamazsın ancak onlar benim emrimde diye kendini kandırırsın,kendinle alay ettirirsin onların eğlencesi olursun.hadi ordan ,hadi ordan..

Meczup 06-16-2012 10:15

Merakla takipteyim:)

Guest 06-17-2012 22:10

Sayın hanedan,
Yine herzamanki gibi gayet akıcı, bir okadar anlaşılmaz ve bir okadar uç örneklerde dolu bir açıklama paylaşmışsın ama inanırmısın iki gündür okuyup duruyorum yanıt vermek için ama hiçbirşey anlayamadığım için yorum yapamadan konudan ayrılıyorum.

Hüddam konusuna gelince;

Mesnedi yalnızca cinlerin yazdırdığı kitaplara dayanan bir varlık sıfatına benim inanmamı beklemeyin.

Herkes bu hüddamcılık anlayışını kabul etmiş durumda nedense ve sadece filancanın hüddamı vardır filancanın yoktur tartışmasındalar.
Durun bakalım. Hüddam varmıdır peki?
Varsa kaynak getirin bana. Geçerli kaynaklardan lütfen.
Ben duydum ben gördüm gibi paranormal alemin basit aldatmacaları ile edinilmiş şahitlik malzemesi kabul etmem beklenemez bu konuda.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:49.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0