Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Ulvi Hüddam Davetleri (https://www.ruhani.net/ulvi-huddam-davetleri/)
-   -   Hüddam Daveti Hakkında Tartışma (https://www.ruhani.net/ulvi-huddam-davetleri/2124-huddam-daveti-hakkinda-tartisma.html)

semender 07-05-2012 23:57

Alıntı:

ruh sesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 2971)

Mesnedi yalnızca cinlerin yazdırdığı kitaplara dayanan bir varlık sıfatına benim inanmamı beklemeyin.

Herkes bu hüddamcılık anlayışını kabul etmiş durumda nedense ve sadece filancanın hüddamı vardır filancanın yoktur tartışmasındalar.
Durun bakalım. Hüddam varmıdır peki?
Varsa kaynak getirin bana. Geçerli kaynaklardan lütfen.
Ben duydum ben gördüm gibi paranormal alemin basit aldatmacaları ile edinilmiş şahitlik malzemesi kabul etmem beklenemez bu konuda.

Ruh sesi senin yaklaşımınla şöyle de diyebilir miyiz mesela ;

Allah bir ayeti kerimeye herhangi bir hizmetçi melek vermemiştir ? Ayet ayettir ötesi değildir ?

Hanedan 07-06-2012 00:06

Ruh sesi döktürüyor ,)

Guest 07-06-2012 21:54

Alıntı:

semender Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 3083)
Ruh sesi senin yaklaşımınla şöyle de diyebilir miyiz mesela ;

Allah bir ayeti kerimeye herhangi bir hizmetçi melek vermemiştir ? Ayet ayettir ötesi değildir ?

Sayin Semender,

Böyle bir söylemden varlığımı tenzih ederim.

Elbette her ayet hatta her harf için sayısını bilemeyeceğimiz birçok melekler yaratılmıştır. Ancak şuan sözünü ettiğimiz hizmetli sıfatına uygun değillerdir. Ayetlerin hizmete ihtiyacı yoktur. Kaldı ki cin taifesinden hizmet için yaratılmış yada kendini belli bir ayet yada esmaya adamış, bütün yaşamını bu hizmet için harcayan varlıklar söz konusu değildir. Ki şuanki üzerinde tartıştığımız konu beşeri hizmetlilerdir, melekler değil.
MEleklerin ise görevli bulundukları ilgili ayetlerle alakalı çalışmaları insanların taleplerine doğrudan cevapla değildir.
Kul bir ayeti okur benimserse, o ayeti her okuduğunda o sözünü ettiğimiz melekte o kişi için dua eder, Allah c.c duayı kabul ederse o veya bir başka melek aldığı emirle duanın gereğini yerine getirir.
Bu görev şeklini, işleyiş stratejisini incelediğimizde meleklerin insanlara bir ayet yada esma hürmetine doğrudan hizmet etmeleri mümkün değildir. Dolayısı ile onlara hizmetli hada hadim vs denemez.

Hatta Nahl suresi 50. ayetinde melekler için şöyle buyuruluyor;

"“Kendilerine hükümran olan Rablerinden korkarlar.” (Nahl, 50) "

Ve meleklere bir emir geldiği zaman korkularından secdeye kapanırlarmış. Buda gösteriyor ki Meleklerin, Allahın c.c emirleri dışında birşeyler için hizmet etmeleri rüyada bile olacak iş değil. Kaldıki geçelim bunları; meleklerin üzerine yemin etmek bile haram meşru değildir. Dört mezhebin imamları bu konuda mütabıktır.



semender 07-07-2012 00:25

hocam ben de zaten melek bana çay getirsin kahve getirsin demiyorum ki. :) o zaten kendini Allah c.c. e adamış. melek kimsenin hadimi değildir. Allah c.c. ne maksatla yaratmış ise o maksadın hadimidir.

doğru bir örnek olur mu bilmiyorum ama şöyle diyeyim. her iett otobüsünün bir şoförü olduğu gibi her ayeti kerimenin bir de sorumlu meleği vardır. sen hangi hattın otobüsüne binersen o hattın istikametine gidersin. hangi ayeti kerime ile haşır neşir olursan o ayetin meleğinin görevi ile ilgili beklentin olabilir... ötesi değil.

bundan başka kim benim hüddamım var hadimim var diyorsa cinlenmiştir. bi hocaya gitsin. benim hoca tanıdığım var mesela. yardımcı olurum : )

Hanedan 07-07-2012 00:42

ohoo onlar benim askerim ,onlar benim emrimde , ben evliyim hatta çocuklarımız var diyen muhteşem insanlar var ,) hatta bunların bir tanesini 25 yıldır medyada tanıyoruz çok meşhur ama şimdi ehli sünnet oldu bana mısın diyen imamlara bile taş çıkarıyor maşallah demek ki boşanmış cin eşinden.hepsi yolunda,para milyarlar gelsin de gerisi önemli değil.her işte iş ehlinden çıktı,bakkalından tut,çaycısından çık ama her işte.

musemma 07-08-2012 17:30

var demekki hüddamı olan kişiler :)

semender 07-08-2012 19:33

Alıntı:

musemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 3107)
var demekki hüddamı olan kişiler :)

bence cinlerin insan hüddamları var. :)

ayetlerin de hizmetinde olan görevli melekler de var elbet.

ya basit düşünün Allah c.c. istese bütün canları kendisi alırdı. oysa bu iş için bile bir melek yaratmış. Allah c.c. hazretleri herşeye tam manasıyla hakimdir. ancak bu "arada" bir bürokrasi olmadığı manasına gelmiyor. Allah c.c. bize uzak demiyorum biz ona uzağız. (dolaylı yoldan)

Hanedan 07-08-2012 19:49

öyle ademoğulları ( insanlar ) var ki şeytan bile imrenip ( kıskanıp ) nazar atıyor ,siz hala hüddam da mı kaldınız ,)

Rip6Van6Winkle6 11-17-2013 02:53

Yahu bu benim hayatımda gördüğüm en saçma hadim tartışması...O kadar bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz ama hadimin yada hüddamın türkçe tercümesini bileniniz varmı?DAVETİN ANLAMINI BİLEN VARMI?

zeinarda 11-17-2013 16:20

Rip tartışmaya katılanların hiç birisi forumda yok,ama bu konuyu üyelerimizi aydınlatmak açısından gündemde tutabiliriz....


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:59.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0