Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Ulvi Hüddam Davetleri (https://www.ruhani.net/ulvi-huddam-davetleri/)
-   -   Hüddam Daveti Hakkında Tartışma (https://www.ruhani.net/ulvi-huddam-davetleri/2124-huddam-daveti-hakkinda-tartisma.html)

Guest 06-15-2012 00:45

Hüddam Daveti Hakkında Tartışma
 
Hüddam deveti yoktur dedim ama tabiki bu hüddam yoktur anlamına gelmez. Hüddam vardır ama devet edilmez ve davete icabet etmezler.
Her ayetin ve esmanın bir hizmetli cini olduğunu düşünenlerdenmisiniz

901308 06-15-2012 00:56

burada hüddam daveti yoktur derken aslında biraz da hüddam yoktur demiş oluyorsun. hüddam daveti vardır çünkü hüddam vardır. fakat davet doğrumudur , icabet varmıdır bu tartışılır.

Guest 06-15-2012 00:59

Hüddam deveti yoktur dedim ama tabiki bu hüddam yoktur anlamına gelmez. Hüddam vardır ama devet edilmez ve davete icabet etmezler.
Her ayetin ve esmanın bir hizmetli cini olduğunu düşünenlerdenmisin abicim?

901308 06-15-2012 01:01

hatta her damlanın , her zerrenin

Guest 06-15-2012 01:06

Melekri vardır dersen anlarım cin işi başka iş.

Peki Hüddamın insandan olanı varmıdır?
Bu mantıkla gidersek olmalıdır. Cinlerde bizim gibi mesul canlılardır. Bizden çok az farkı vardır. Neden bukadar cinden hüddam varda hiç insandan hüddam göremedik ortada acaba?

901308 06-15-2012 01:16

aslında konu sadece hüddam cin olarak ayrılsa daha isabetli olur çünkü hüddam malum hizmet edenler demek , bu gruba görünen görünmeyen her tür yaratılmış dahildir

Guest 06-15-2012 01:18

şimdi oldu işte,

önünde saygıyla eğiliyorum ve sana ustamsın diyorum :D

Hanedan 06-15-2012 02:09

pek anlamam ama hadimim hüddamım var diyen bazı insanları gerek medyada gerekse günlük yaşamda görmedim dersem yalan söylemiş olurum.Hüddamım var,onlar benim hizmetlim ,onlar benim hadimim..bu cümleleri bir çok kez bu ilme meraklı arkadaşlarımız duymuş olmalı ancak bu cümleleri kuranları ben Allah c.c doğru yola sevk etsin demekten başkası elimden gelmiyor zira tartışmak hoşuma gitmiyor.birisi ile konuşmam için ona önem ve değer vermem gerek ne yazık ki herkese bu konuda eşit yaklaşamıyorum.Hüddamım hizmetlim var diyen sevgili arkadaşlarımıza gelince ;ne yazık ki acaba kim kimin hizmetlisi demek geçiyor içimden.Esas konuya döner isek tabi ki hüddam vardır bunu inkar etmek son derece yanlıştır ha inkar eden ilahiyatcıları da gördüm medyada ama 6 ay ya da 1 sene sonra aynı ilahiyatcının ağzından hüddamla ya da bu ilimle alakalı sözler de işittim.inkar ediyorsa da neye istinaden inkar ediyor kim bilir belki de insanların kafasını gereksiz mevzular ve yersiz korkularla karıştırmak istemediğindendir demekten başka daha ılımlı bir sözcük bulamıyorum.zira bir başka proğramda da var deniliyor.Gözle görülmeyen elle tutulamayan ve altından her türlü şarlatanlığın döndürülebiliceği ve her türlü suistimale açık bir konu bu nedenle çok daha net yazmak istemiyorum.ancak bazı cinci hocalara bu konu ile alakalı iki cümlem olucak ; sen süflü cini ,şeytanı bile emrine alamazsın ancak onlar benim emrimde diye kendini kandırırsın,kendinle alay ettirirsin onların eğlencesi olursun.hadi ordan ,hadi ordan..

Meczup 06-16-2012 10:15

Merakla takipteyim:)

Guest 06-17-2012 22:10

Sayın hanedan,
Yine herzamanki gibi gayet akıcı, bir okadar anlaşılmaz ve bir okadar uç örneklerde dolu bir açıklama paylaşmışsın ama inanırmısın iki gündür okuyup duruyorum yanıt vermek için ama hiçbirşey anlayamadığım için yorum yapamadan konudan ayrılıyorum.

Hüddam konusuna gelince;

Mesnedi yalnızca cinlerin yazdırdığı kitaplara dayanan bir varlık sıfatına benim inanmamı beklemeyin.

Herkes bu hüddamcılık anlayışını kabul etmiş durumda nedense ve sadece filancanın hüddamı vardır filancanın yoktur tartışmasındalar.
Durun bakalım. Hüddam varmıdır peki?
Varsa kaynak getirin bana. Geçerli kaynaklardan lütfen.
Ben duydum ben gördüm gibi paranormal alemin basit aldatmacaları ile edinilmiş şahitlik malzemesi kabul etmem beklenemez bu konuda.

semender 07-05-2012 23:57

Alıntı:

ruh sesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 2971)

Mesnedi yalnızca cinlerin yazdırdığı kitaplara dayanan bir varlık sıfatına benim inanmamı beklemeyin.

Herkes bu hüddamcılık anlayışını kabul etmiş durumda nedense ve sadece filancanın hüddamı vardır filancanın yoktur tartışmasındalar.
Durun bakalım. Hüddam varmıdır peki?
Varsa kaynak getirin bana. Geçerli kaynaklardan lütfen.
Ben duydum ben gördüm gibi paranormal alemin basit aldatmacaları ile edinilmiş şahitlik malzemesi kabul etmem beklenemez bu konuda.

Ruh sesi senin yaklaşımınla şöyle de diyebilir miyiz mesela ;

Allah bir ayeti kerimeye herhangi bir hizmetçi melek vermemiştir ? Ayet ayettir ötesi değildir ?

Hanedan 07-06-2012 00:06

Ruh sesi döktürüyor ,)

Guest 07-06-2012 21:54

Alıntı:

semender Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 3083)
Ruh sesi senin yaklaşımınla şöyle de diyebilir miyiz mesela ;

Allah bir ayeti kerimeye herhangi bir hizmetçi melek vermemiştir ? Ayet ayettir ötesi değildir ?

Sayin Semender,

Böyle bir söylemden varlığımı tenzih ederim.

Elbette her ayet hatta her harf için sayısını bilemeyeceğimiz birçok melekler yaratılmıştır. Ancak şuan sözünü ettiğimiz hizmetli sıfatına uygun değillerdir. Ayetlerin hizmete ihtiyacı yoktur. Kaldı ki cin taifesinden hizmet için yaratılmış yada kendini belli bir ayet yada esmaya adamış, bütün yaşamını bu hizmet için harcayan varlıklar söz konusu değildir. Ki şuanki üzerinde tartıştığımız konu beşeri hizmetlilerdir, melekler değil.
MEleklerin ise görevli bulundukları ilgili ayetlerle alakalı çalışmaları insanların taleplerine doğrudan cevapla değildir.
Kul bir ayeti okur benimserse, o ayeti her okuduğunda o sözünü ettiğimiz melekte o kişi için dua eder, Allah c.c duayı kabul ederse o veya bir başka melek aldığı emirle duanın gereğini yerine getirir.
Bu görev şeklini, işleyiş stratejisini incelediğimizde meleklerin insanlara bir ayet yada esma hürmetine doğrudan hizmet etmeleri mümkün değildir. Dolayısı ile onlara hizmetli hada hadim vs denemez.

Hatta Nahl suresi 50. ayetinde melekler için şöyle buyuruluyor;

"“Kendilerine hükümran olan Rablerinden korkarlar.” (Nahl, 50) "

Ve meleklere bir emir geldiği zaman korkularından secdeye kapanırlarmış. Buda gösteriyor ki Meleklerin, Allahın c.c emirleri dışında birşeyler için hizmet etmeleri rüyada bile olacak iş değil. Kaldıki geçelim bunları; meleklerin üzerine yemin etmek bile haram meşru değildir. Dört mezhebin imamları bu konuda mütabıktır.



semender 07-07-2012 00:25

hocam ben de zaten melek bana çay getirsin kahve getirsin demiyorum ki. :) o zaten kendini Allah c.c. e adamış. melek kimsenin hadimi değildir. Allah c.c. ne maksatla yaratmış ise o maksadın hadimidir.

doğru bir örnek olur mu bilmiyorum ama şöyle diyeyim. her iett otobüsünün bir şoförü olduğu gibi her ayeti kerimenin bir de sorumlu meleği vardır. sen hangi hattın otobüsüne binersen o hattın istikametine gidersin. hangi ayeti kerime ile haşır neşir olursan o ayetin meleğinin görevi ile ilgili beklentin olabilir... ötesi değil.

bundan başka kim benim hüddamım var hadimim var diyorsa cinlenmiştir. bi hocaya gitsin. benim hoca tanıdığım var mesela. yardımcı olurum : )

Hanedan 07-07-2012 00:42

ohoo onlar benim askerim ,onlar benim emrimde , ben evliyim hatta çocuklarımız var diyen muhteşem insanlar var ,) hatta bunların bir tanesini 25 yıldır medyada tanıyoruz çok meşhur ama şimdi ehli sünnet oldu bana mısın diyen imamlara bile taş çıkarıyor maşallah demek ki boşanmış cin eşinden.hepsi yolunda,para milyarlar gelsin de gerisi önemli değil.her işte iş ehlinden çıktı,bakkalından tut,çaycısından çık ama her işte.

musemma 07-08-2012 17:30

var demekki hüddamı olan kişiler :)

semender 07-08-2012 19:33

Alıntı:

musemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 3107)
var demekki hüddamı olan kişiler :)

bence cinlerin insan hüddamları var. :)

ayetlerin de hizmetinde olan görevli melekler de var elbet.

ya basit düşünün Allah c.c. istese bütün canları kendisi alırdı. oysa bu iş için bile bir melek yaratmış. Allah c.c. hazretleri herşeye tam manasıyla hakimdir. ancak bu "arada" bir bürokrasi olmadığı manasına gelmiyor. Allah c.c. bize uzak demiyorum biz ona uzağız. (dolaylı yoldan)

Hanedan 07-08-2012 19:49

öyle ademoğulları ( insanlar ) var ki şeytan bile imrenip ( kıskanıp ) nazar atıyor ,siz hala hüddam da mı kaldınız ,)

Rip6Van6Winkle6 11-17-2013 02:53

Yahu bu benim hayatımda gördüğüm en saçma hadim tartışması...O kadar bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz ama hadimin yada hüddamın türkçe tercümesini bileniniz varmı?DAVETİN ANLAMINI BİLEN VARMI?

zeinarda 11-17-2013 16:20

Rip tartışmaya katılanların hiç birisi forumda yok,ama bu konuyu üyelerimizi aydınlatmak açısından gündemde tutabiliriz....

Rip6Van6Winkle6 11-17-2013 18:53

Hadim/hüddam arapça bir kelime olup türkçesi hizmetli demektir.Siz her zikir çektiğinizde cinlerin bazıları bundan görev alır (rahmani olanları) siz her havvas uygulaması yapdığınızda siz göremesenizde hadimler gelir Ama sizin burada kastınız olan hadim ana hadimlerse(Fatiha suresinin hadimi, ihlasın hadimi vs.) öyle bu hadimler yanınıza gelmez.Birde bazı sitelerde şunları okuyorum pazartesi gününün hadimi 1.5 metre boyundadır çok hızlıdır vs.Bunların hepsi yanlış bilgidir bir hadim yanınıza gelse gitmesi için dua edersiniz.Boyları bina kadardır çirkindir demiyrum ama korkutuculardır...Şimdi sitelerde benim hadimim var diyen insanlara cevabım evliyalar bile hadim davet etmeye cesaret edemiyor sen bunu yapabiliyorsan ve Türk isen bizim savaşlarda sırtımız yere gelmez :D Şahsen ben hiç hadim görmedim bu iş beni aşar.Yaptığım araştırmalardan yola çıkarak konuşuyorum.Yani hadim hizmetli demek ise siz klasik bir cin daveti yapıp bir cinniyi emrinize alıyorsanız ve bu cinni size hizmet ediyorsa oda hadim olmuş olur.Saygılar.....

---------------

Şu noktayada değinmek isterimki hadimler melekte olabilir cinde...Yani hadim hizmetli demek ise melekler bizlere secde etti onlarda hizmetlimiz oldu....Bu durumda meleklerde hadim.

Hurani 01-21-2014 03:04

Sayin arkadaslar, yazmis oldugunuz fikir ve bilgilerinizi cok dikkatlice okudum ve silerle kendime ait olan bir ozelligi paylasip fikirlerinizi almak istiyorum. Ben surekli ibadet eden ve ayni zamanda uzun yillardir meditasyon yapan biriyim. Cok genc yaslardan beri kendi gelecegini gore bilen ama olacak olaylara herhangi bir etki yapamiyorum. Sik sik degisik insana benzemeyen bazan gorunusu cok korkunc olan varliklari insanlarin kafasini ustunde bazende omuzlsrinda oturuken goruyorum, bir is toplantisinda yada onemli bir ziyater aninda karsimdaki kisi ile ilgili mesajlar kulagima soyleniyor ve mesajin iletilmesi isteniyor. Hergun ( bu nerdeyse 4 senedir oluyor) sabahin ikisinde yada ucunde uyaniyorum ve duvarda dolasn futbol topu buyuklugunde etrafi acik yesil cok parlak bir isik seyrediyorum bazen bu isiktan kafamin icine mesajlar sohbet seklinde veriliyor ve cok gecmeden soylenen mesajlar gercek hayatta yerini buluyor. Daha bircok seyler oluyor, ben bukadarisini yazayim, sormak istedigim bunlarin bu yazmis oldugunuz hadimlarla bir ilgisi varmidir?

zeinarda 01-21-2014 05:11

hadim hizmetli anlamına gelir,ve hadimler bu tür şeylerle uğraşmazlar,hadimler bu konu içinde de belirtildiği gibi;surelerin ayetlerin esmaların görevlileridir....
İnsanlarla bilinen anlamda iletişim kurmazlar,ama insanların
ibadet ve zikirlerinde onları rahatsız etmeden görünmeden gelirler...

Sizin anlattığınız olayın cinlerle ilgili olabileceğini düşünüyorum,anlatımınızda pek rahatsızlık duymadığınız anlaşılıyor,aslında kurtulmanın yollarını aramanız sizin için daha hayırlı olsa da en azından sizi emirleri altına almalarına izin vermemelisiniz...

Hurani 01-21-2014 12:32

Cevapladiginiz icin tesekkur ederim, zaman buldukca arastirma yapip gerekeni yapmaya calisicam. Gelismelerden sizlere haber veririm ama duzelecegini sanmiyorum, cunku, ne olucagini su anda biliyorum.

Hak Sever 02-10-2014 22:13

Özür dileyerek bende fikrimi belirtmek istiyorum. Hüddam diye görevliler yoktur. Bunun için hüddam daveti zaten olamaz.

zeinarda 02-11-2014 06:59

havas ilmini ticarete dökmeye çalışanlar var olduğu sürece bu kandırmacalar hep olacaktır....

Ebabil 02-11-2014 07:07

Genelde havasla ilgilenenler ( istisnalar hariç ) mendel,cin davetleri ve hadım davetlerini karıştırıp,aynı katagori içine koyarlar.nedeni ise davetler ve mendel çalışmaları birbirine benzer.Cin davetleri ve mendeller ayrı bir başlık altında açıklanacak.Hadım ve huddam konusunu becerebildiğim oranda kısaca açıklamaya çalışacagım.
Hadım kelimesi, arapça kökenli olup ''hizmet eden'' anlamına gelir .Hüddam kelimesi ise '' çok hizmet eden '' anlamındadır.Yani her iki kelimede bir varlığı ifade eder.
Yukarıda belirttiğim gibi haves çalışmaların temelinde halvet,rizayet ve ibadet. ( ayet,esma veya azimet ) vardır.
Hadım çalışmalarında çalışma süresi,hep aynı değildir,farklıdır.Her hadım,her işi yapmaz.Zira hadımlarda,insanlar gibi farklı ğüç,bilgi ve yetenekleri vardır.Celp,muhabbeti,tefrik vb. işleri yapan bir hadımdan tayyı mekan gibi bir uygulama istenmez.İstenilse de yapılmaz.Hüddam çalışmaları ya bir hocadan ( hüddam sahibi olan ) el almakla veya ayeti kerimeler,esma ve azimet okuyarak yapılır.
Hocadan el alınarak çalışılacaksa ,nasıl çalışacağını hoca, talebesine öğretir.Bu çalışmalarda da talebesini gözler,başı boş bırakmaz.Eğer şahıs kendi çalışacak ise bu daha riskli ve tehlikelidir.Zira genelde ne gibiolaylarla karşı karşıya kalacağını ve kendini korumakta zorlanabilir.Nasıl ki,bir insanbir başka insanın emri altında çalışmak istemiyorsa,manevi alemde de durum benzeridir.Kısaca bir hadım kolaylıkla bir insanın emri altına girmek istemez.
Bilgilerimi kısada olsa olsa sizlerle paylaşmak istedim.Zira bu tür çalışmalar bilgisizce yapıldığında yapan şahsı tehlikelerin beklediğini bilmesi gerekir,zarar görebilir .

kaynak:m.ali hoca

Hak Sever 02-11-2014 07:56

Kuranı kerimin sırlarına vakıf olmayanlar kuranı kerimi bir cincilik, ruhanicilik kitabı zannetmiş ve öyle devam etmişlerdir.
Kuranı kerimin insanların anladığı şekliyle bir hadim ve hüddam daveti kitabı olmadığının ve kitap ilminin yaniş havas ilmi yada ilşmi ledünün davetlerle ilgisinin olmadığının en güzel kanıtı hz süleyman ile ilgili olan ayettir.
Neml süresi ayet 38-39-40
Ey ulular dedi, onlar, bana teslim olup gelmeden onun tahtını kim getirebilir bana?
Cinlerden bir ifrit, sen yerinden kalkmadan dedi, ben onu sana getiririm ve şüphe yok ki ben, elbette güvenilecek bir kuvvete sahibim.
Kitaba ait bir bilgiye sahib olansa ben dedi, gözünü yumup açmadan onu getiririm sana. Derken baktı ki taht yanında durmada, onu görünce bu dedi, Rabbimin lutfundan, ihsanından, şükür mü edeceğim, nankör mü olacağım, beni sınamak istiyor. Fakat şükreden, mutlaka kendisini faydalandırmış olur ve nankörlük edene gelince hiç şüphe yok ki Rabbim, kullarından müstağnidir, onlara karşı lütuf ve kerem sahibidir.


Burda kitap bilgisinin yani havas ilminin hüddamcılıktan çok daha farklı bir şey olduğu zaten açıkça gözükmektedir. bahsedilen ifrit ise sizin deyiminizle hüddam olmaktadır.
Kaynak: ulvi hoca

zeinarda 02-11-2014 08:06

Her esmanın hem ulvi hemde sufli vazifelileri vardır aynı şekilde cinlerden de vazifeliler vardır.


Havas alimleri eserlerin de bunları özellikle izah etmediklerinden hepsine hadim diyip bir genelleme yapmadıklarından dolayı, ki etmemeleri normaldir çünkü adı üstünde havas ilmi havas makamında olan elbet anlayacaktır hadim ifadesini kitaplarda okuyanlar zannederler ki hadim denince gelenler melek olanlardır veya bütün vazifeliler melektir.



Oysa öyle değildir. Hizmetli genel olarak o esmanın vazifelilerinin tamamına verilen addır.


Veya bazı insanlarında zannettiği gibi hadimler kesinlikle gelmez gelenler cinlerdir.


İfadelerinin orta noktası şudur.

nefs mutmainneye ulaşana kadar esmanın gelen hadimi sufli alemdendir ama ulvi alemdeki o esmanın hadimine bağlıdır otamatikman ikiside o esmanın hadimi konumundadır. kişi zanneder ki o gelen vazifeli ulvi olandır melektir. Oysa sufli olan vazifelisi gelmiştir.neden mutmainne olana kadar çünkü mutmainne oluncaya kadar kişide nefsin pis hasletleri,öfke,gazap,şehvet,şirk vs. hasletler insani ruha galiptir.tabi ve hayvani ruh devrededir ve hakka ulaşmaya engeldir. (Tin suresinde ahseni takvim ifadesi insanın daha çok insani ruhuna hitaptır.)


Neyse zaten şeytanda bu noktaya kadar kişiye iğva verebilir.

ayette: Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hâkimiyeti yoktur.
Şeytanın hâkimiyeti, sadece onu dost edinenler ve Allah’a ortak koşanlar üzerindedir. Nahl 99-100


ne zaman ki şahıs bu şeytani hasletleri bir mürşidin eğitiminde sıkı bir nefis disiplini ile temizler ve bu hasletlerden kurtulursa o zaman fecr suresinin son ayetleri tecelli eder

ayette: ey mutmain olmuş nefs sen rabbından razı rabbında senden razı olarak rabbına dön Salih kullarımın arasına gir cennete gir. Bu makamdan sonra mutmainne, radiye ve mardiyye makamlarına ulaşmış şahıslar ancak onları hakkıyla bilir ve alemi ervah ceberut melekutun sırları ve incelikleri bunlara açılır.

kaynak:kerrar Hoca

---------------

yani aslında hadim vardır ama davetle gelmesini beklemek boş hayaldir...

Hak Sever 02-11-2014 08:16

Sayın h. kerrar hocanın kuran ilimlerine vakıf olmadığı anlaşılıyor. Cinler ve insanlar Allahı tanımak ve ibadet etmek için yaratılmış mükellef varlıklardır. Cinlerle insanlar aynı özellik için yaratılmışlarken neden cinler i,radelerinin dışında hadim yada hüddam olmak gibi şeylere mecbur bırakılırlar. O zaman mükelleflikleri düşer.
Hadim ve hüddam kuranda geçmez, hadislerle bildirilmez.
Bir cini hadim eden yada yapan kimdir , yada hadim diye seçen kimdir. Ona o görevi misyonu yükleyen kimdir. Birden fazla talip varsa tercih yapıp sensin hadim diyen kimdir. Yoksa hadimlik cinlerde babadan oğulamı geçmektedir. Bu sünnetullaha terstir.
İkincisi hadim yada hüddamlar bir insanın nefsi mutmainneye ulaştığını nerden nasıl bilirler, nefisleri ögrebilme ve tartabilme özellik ve güçlerimi vardır.
Peki müslüman cinler hadim davet edebilirlermi, müslşüman cinlerinde nefsi mutmainne olmayanlarına gelenler sufli cinler yada görevlilermidir?
Hadim konusunu anlayabilmek için hadimleştirme ve hüddamlaştırma nedir onları bilmek lazım.
Alıntı:ulvi hoca
namaz vakti özür dilerim hayırlı sabahlar.

talyus 03-30-2017 03:27

Kuran arapça olarak indirilmiştir ( inna enzelnahu Kuranen arabiyyen lealleküm takilun Yusuf suresi-2.ayet)
Kuran inmedende arapca var olan bir dildi değilmi ? kurandan öncede arapça harflerin görevlisi varmıydı ? kuran indikten sonra cinler gelin şu harfe hadim olalımmı dediler ? Yani böyle şeylere inanmayın onlarla irtibat kurmak için kendinizi hastalandırmanız lazım yani auranızı zayıflatın tasalluta uygun hale gelen bedeninize zaten uğrarlar birde onları isimleriyle (şifre,azimet) ile çağırıp sevdiği buhurları yakmanız gerekir selam ve dua ile


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:26.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0