Konu: ne demeli...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2012, 15:30   #1 (permalink)
yok

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Sep 2012


Mesajlar: 54
Konular: 14

Karma Puanı: 2

Standart ne demeli...

Özal'ın cesedi hiç bozulmamış


Naaşın gömülmesinin üstünden 20 yıl geçmesine rağmen Özal'ın cesedinin bozulmadığı ortaya çıktı.


Herhangi bir mumyalama işlemi yapılmayan cesedin bozulmamış olması uzmanları şaşkına çevirdi. Kemiklerden örnek almayı planlayan uzmanlar dokudan örnek alacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın cenazesi, dün Topkapı’daki Anıt Mezar’dan çıkarılarak, Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Naaşın Adli tıp Kurumu’na götürülmesinin ardından Bakan Ergin’den flaş bir açıklama geldi. Bugün TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, “Özal’ın cenazesi bozulmamış, önemli bir kısmı 20 senelik bir cenaze değil. Kabirden çıkan cenaze araştırmaya şaşırtıcı derecede müsait. Eğer toksit madde varsa bulunabilir” diye konuştu. Adalet Bakanı Ergin, 'naaşın bozulmadan kaldığını ve inceleme için gerekli dokulara ulaşıldığını' söyledi. Ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabri açıldı. Anıt mezardan çıkarılarak Adli Tıp'a götürülen naaşla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den bir açıklama geldi.
Ergin, "Özal'ın cenazesi bozulmamış. 20 yıllık bir naaştan daha fazlası ortada. Bu açıdan bakıldığında Adli Tıp çalışanlarının bir takım endişeleri vardı. Ama şu anda o endişeler gitti. Bizi sağlıklı sonuçlara ulaştıracak bir tablo var" diye konuştu.
Elde edilen dokuların olası bir zehirlenmeyi belirlemek için yeterli olacağına işaret eden uzmanlar, mezarın bulunduğu bölgedeki yoğun suyun cenazenin bozulmasını engellemiş olma ihtimali üzerinde duruyor.
Anıt mezarın saç levhalarla kapatılan bölümüne giren bir iş makinesi ve ''hilti'' adı verilen aletlerle lahit kırdı. Anıt mezarın kırılması işleminde, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı ellerinde kazma ve kürek bulunan yaklaşık 10 kişilik ekip de çalıştı.
Özal'ın cenazesinin çıkarılmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'ın başkanlığında; Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce ile bir adli antropolog, bir jeoloji mühendisi, kimya ihtisas dairesinden bir kişi, morg ihtisas dairesinden 3 kişi çalıştı.
Çalışmalarda Özal ailesinin avukatı da hazır bulundu. Ancak daha önce çalışmaları yerinde inceleyeceğini açıklayan Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal mezarlığa gelmedi.
Basın mensupları, daha önce sac levha ile kapatılan anıt mezardaki çalışmaları görüntüleyemezken, iş makinelerinin girişi için açılan bölüm de üzerinde ''Polis-Olay Yeri İnceleme'' yazılı branda ile kapatıldı.
Anıt mezardaki çalışmaları inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Özal'ın naaşına saat 12.15 sıralarında ulaşıldığını belirterek, ''Ceset yerinde, üzerini kaldırdık. Bundan sonra ceset alınacak Adli Tıp Kurumu'nda incelenecek. Her şey planlandığı gibi oldu, herhangi bir aksama yok'' dedi.
Cenazeyi hafta sonunda aileye teslim etmeye çalışacaklarını belirten Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce ise “Cenaze Adli Tıp Kurumu'na geldikten sonra çalışmamıza orada devam edeceğiz. Beklentimiz cenazeyi cuma veya cumartesi günü aileye teslim etmek. Analizler bittikten sonra raporlama sürecini Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileteceğiz, açıklamayı da onlar yapacak" diye konuştu.
Bir gazetecinin ''Cenazenin şu anki durumu incelemeye uygun mu? '' sorusuna İnce ''İncelemeye uygun'' karşılığını verdi.
Turgut Özal'ın cenazesi, 8 saatlik çalışmanın ardından mezardan çıkartıldı. Türk bayrağına sarılı çinko kaplı tabut, görevli polislerin omzunda cenaze aracına taşındı. Tabut, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına konularak, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
yok isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla