Ruhani  

Go Back   Ruhani > Yaşam > Haberler > Gündem
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04-19-2012, 23:02   #1 (permalink)

 
güneşdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Dec 2011


Mesajlar: 413
Konular: 234

Karma Puanı: 100

Standart Şanlıurfa'dan Edirne'ye Sağlıkçılar İsyanda

Bugün sadece aciller çalışacak... Dr. Ersin Arslan’ın, hastanede bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, tüm yurtta büyük infial uyandırdı

Gaziantep’te hasta yakını 17 yaşındaki Murat G. tarafından, dedesinin ölümünden sorumlu tutularak öldürülen 30 yaşındaki Göğüs Cerahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan, gözyaşları arasında toprağa verildi. AHT'den Yusuf Kılıç'ın haberine göre görev şehidi doktorun cenazesi, 4 bin kişinin katılımıyla kaldırıldı.

KAN AKMASINI BEKLEDİ
Dr. Ersin Arslan’ın katil zanlısı Murat G., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının doktoru bıçakladıktan sonra bir süre başında kanın boşalmasını beklediği ve elindeki bıçakla, yardıma koşanları tehdit ettiği öğrenildi. Zanlı Murat G.’nin, doğduktan 40 gün sonra anne ve babasının boşandığı, üvey annesinin kendisini kabul etmemesinden dolayı dedesi Mehmet G. tarafından büyütüldüğü öğrenildi.

AKDAĞ’DAN X-RAY SÖZÜ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık ailesi olarak büyük üzüntü içinde olduklarını kaydederek gerekirse tüm hastanelere x-ray cihazları koyacaklarını bildirdi. Akdağ, “Herkes bilsin ki, Gaziantep’teki olayın takipçisi olacağım” dedi.

Bugün sadece aciller çalışacak
Dr. Arslan’ın görev sırasında öldürülmesi, tüm yurtta hem vatandaşların, hem sağlık çalışanlarının büyük tepkisine yol açtı. Mardin’den Kırklareli’ye, Şanlıurfa’dan Manisa’ya, Kilis’ten Samsun’a yurdun dört bir yanındaki sağlık çalışanları, protesto gösterisinde bulundu. Türk Tabipleri Birliği de olayı protesto etmek için bugün acil sağlık hizmetleri dışında hiçbir hizmet vermeyeceklerini açıkladı.
BEYAZIT'A YÜRÜYÜŞ
İstanbul'daki sağlık çalışanları, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nden İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüyerek, Gaziantep'te doktor Ersin Arslan'ın uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini protesto etti.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan ve kentin değişik hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları, çeşitli pankartlar taşıyarak Arslan'ın ölümünü protesto eden sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Jose Luiz Gomez Do Amaral, Arslan'ın ailesi, arkadaşları ve meslektaşlarına baş sağlığı dileyerek, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin kabul edilemeyeceğini söyledi.


''Hizmet verirken ölüyoruz''
İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Görgün de halkın sağlığı için yapıldığı söylenen sağlıkta dönüşüm kapsamındaki değişikliklerin, sağlık sektörünü nereye getirdiğini gördüklerini söyledi.

Görgün, sağlık hizmetini evrensel hekimlik kurallarına göre vermelerinin mümkün olmayacağı bir noktaya geldiklerini savunarak, ''Bu hizmeti verirken ölüyoruz, öldürülüyoruz. Ne yazık ki bizler şu anda büyük bir tehdit altındayız. Vatandaşın doktor algısı olumsuz hale getiriliyor. Şu anda birçok meslektaşımız gönül rahatlığıyla bir hizmet verme duygusu içinde değil. Can korkusu içinde bu hizmeti nasıl vereceğiz'' diye konuştu.

Gruptakiler, konuşmaların ardından İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde sloganlar eşliğinde hareket ederek, Beyazıt Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Yürüyüş güzergahındaki bazı hastanelerde çalışanlarda gruba destek vererek yürüyüşe katıldı.

Beyazıt Meydanı'na ulaşan grup, burada Anadolu yakasındaki hastahanelerde çalışanlarla bir araya gelerek, İl Sağlık Müdürlüğü binasının önüne kadar yürüdü. Burada Engin Arslan için saygı duruşunda bulunan gruptakiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada, yakalarına siyah kurdele taktığı görülen gruptakiler, Çemberlitaş'tan geçişi sırasında tramvaylar bir süre çalışmadı. Bazılarının yüzlerine yara bandı yapıştırdığı gözlenen gruptakilerin yürüyüşü boyunca polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.
"CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN CAN KURTARAMAZ"
Türk Tabipler Birliği Eski Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu da yürüyüş esnasında görüşlerini şöyle dile getirdi; "Uzun süredir uygulanan bir program var. Bu program hekimi hastalar karşısında tek hedef haline getirdi. SABİM ile sürekli doktorlar şikayete uğradı, hekimlik değersizleştirildi. Sıkıntı yaşayan her hasta hekime saldırır oldu. Özelde, kamuda bugün hekimler işi bıraktı çünkü can güvenliği yok. Can güvenliği olmayan başkasının canını kurtaramaz.

Önerimiz çok net, TTB Başkanı bugün Sağlık Bakanı ile görüşecek. Sürekli hekimlerin şikayete uğradıkları SABİM'in (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) kaldıırlmasını, hekimlere yönelik dilin değiştirilmesini istiyoruz."
HABERSİZ VATANDAŞ TEPKİLİ
Sağlık çalışanlarının eylemlerinden habersiz olan bazı vatandaşlar ise hastanelerde tedavilerini yaptıramadan ayrıldı. Sabah erken saatlerde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen bir vatandaş, eylem nedeniyle muayene olmadığını belirterek, "Doktorlar grev yapıyorlarmış muayene yapmadı bizde gidiyoruz. Doğru bulmuyoruz mağdur oluyoruz. Çalışan doktor arkadaşlarını öldürdükleri için grev yapıyorlar. Sabah telefon ettik ama çalışıyoruz dediler. Bu vatandaşa haksızlıktır" dedi.
Duruma tepki gösteren bir başka vatandaş ise, "Muayene olamadık maalesef, işte devletin hali gözüküyor. İnsanları da burada mağdur etmemek gerekir. Yapılacak bir şey yok" şeklinde konuştu.
Hastanelerde olduğu gibi sağlık ocaklarında da sağlık hizmeti verilmezken, bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Sağlıkçıların eylemine destek veren bir vatandaş ise Gaziantep'te yaşanan olayı kınayıp, "Doktorlar grev yapsınlar çalışmasınlar. Destekliyorum bir doktor bıçaklanır mı?" dedi. Kolesterolün ölçtürmek için sağlık ocağına gelen bir vatandaş da, "Ben gelmişim şeker kolesterol ölçtürmeye tabii ona bakamıyorlar. Doğal olarak ben destekliyorum. Bir cerrahın yetişmesi bu ülkemizde kolay değil" dedi.
Türkiye'nin İlk Yüz Naklini Gerçekleştiren Ekip Eylemde
Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesinin ardından Türkiye genelinde sağlık çalışanları iş bırakma ve eylem kararı alırken, Antalya'daki eyleme Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren ekip te katıldı.
Önceki gün, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesinin ardından Türkiye genelinde sağlık çalışanları iş bırakma ve eylem kararı aldı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli doktorlar da eyleme katıldı. Eyleme ilk yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren ekipte bulunun Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi de katıldı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli öğretim üyeleri, doktorlar ve sağlık çalışanları önce A blok önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaşanan olayın göz göre göre gelen cinayet olduğunu belirten doktorlar Sağlık Bakanlığı'nı protesto etti. Protesto doktorların Sağlık Müdürlüğü önüne yürümesi ile devam etti. İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları, kentte araç trafiğinin en yoğun olduğu Atatürk Bulvarı'nı kapattı. Burada basın açıklamasını okuyan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı istifaya davetti etti.
Yaklaşık yarım saat kapanan yol, sağlık çalışanlarının ayrılması ile açıldı.
Gölbaşı Devlet Hastanesi doktor ve çalışanları, Dr. Arslan'ın öldürülmesini kınadı
Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorlar ve yöneticiler, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.

Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Arslan Kağan Arslan, hastane önünde yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden meslektaşının yakınlarına baş sağlığı ve sabır diledi.

Konuşurken oldukça duygulandığı ve göz yaşlarını tutamadığı gözlenen Başhekim Dr. Arslan, ''Bu olay vatandaşlarımızın yaşam hakkının katledilmesidir. Sağlık çalışanları tüm dünyada yaşam hakkının tek garantisidir. Bu ölümde yaşam damarlarımız, şah damarlarımız kesilmiştir. Biz böyle ölmek istemiyoruz'' dedi.

Vatandaşların duyarlılığının artırması, caydırıcı hukuki önlemlerin alınması gerektiğini dile getirerek, ivedi çözümler talep ettiklerinin ifade eden Dr. Arslan, şöyle konuştu:

''Biz, bu ülkenin vicdanıyız. 24 saat hizmet veren gecesi gündüzü ve tatili olmayan, onuru ile çalışan bir mesleğin temsilcileriyiz. Her gün, bir sağlık çalışanımıza 'ne olacak' endişesi ile yaşamak istemiyoruz. Ömrünün yarısını buna adayan doktor bir alimdir. Alimin ölümü alemin ölümüdür. Sizin gibi sağlık çalışanları ile çalışmak benim için üzerimde taşıyacağım en büyük onurdur. Hepinize sabır diliyorum.''

Konuşmasına daha fazla devam edemeyen Dr. Arslan, tüm doktorlara sabır dileyerek odasına gitti.

Gölbaşı Devlet Hastanesi personeli de saldırıyı kınayarak, bu tür olayların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.
Mardin Sağlık Mensupları Derneği'nden kınama
Olayla ilgili basın açıklaması yapan Mardin Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Baygit, yaşanan olaydan dolayı sağlık mensupları olarak büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ne yazık ki her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Baygit, "Sağlıksız bir çalışma ortamında hizmet veren sağlık çalışanları için şiddet, başlı başına bir meslek riski haline gelmiştir. Bu şiddetin yeni bir örneği de Gaziantep'te yaşandı. Kanser hastasının ölümünden sorumlu tutularak hastane içinde bıçaklanıp öldürülen genç Doktor Ersin Arslan'ı gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladık. Şimdi soruyoruz şiddeti görmeniz için daha kaç tane Ersin'in ölmesi gerekiyor?" dedi
Yaşanan olayın bir daha tekrarlanmaması için bakanlığın artık buna bir çözüm yolu bulması gerektiğini vurgulayan Baygit, "Siz şimdi rahat ve huzurlu evlerinizde, sıcacık yataklarınızda yatarken kaç baba evlatsız kaç evlat babasız kalacak. Kaç eve ateş düşecek. Bilinmelidir ki ölen veya zarar gören her hastamızda bizler de en az hasta yakınları kadar üzülmekteyiz. Ersinler ölmesin bir daha beyaz önlüklerimiz kefenimiz olmasın. Bu menfur olayı kınıyoruz." şeklinde konuştu.
Kocaeli Devlet Hastanesi'nde dualı anma
Kocaeli'deki hastanelerde de bir süre acil servis dışında doktorlar görev yapmazken, hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için dua edildi.
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde Türkiye genelindeki kamu ve üniversite hastanelerinde görevli hekimler, doktor ve sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla bugün bir günlük iş bırakma eylemi yapılıyor. Kocaeli Devlet Hastanesi Konferans salonunda da bir araya gelen saglık çalışanları Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı kınadı. Kocaeli Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Aydınlık şöyle dedi
Menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ı anmak ve bu saldırıyı kınamak için toplandık. Sağlık çalışanlarına karşı bu tür olaylar bir daha meydana gelmesin diye ilave her türlü tedbiri alacağız. Ayrıca adaletin bu olayda faile en ağır cezayı vereceğine inanıyoruz.
Konuşmaların ardından Kocaeli Devlet Hastanesi İmamı Enver Kabacan tarafından yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan için dua okundu.
Erzurum'daki meslektaşları tepki gösterdi
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, sağlık ocaklarında görevli doktorlarla birlikte basın açıklaması yaptı. Avrupa'daki meslektaşlarına göre daha çok çalışan doktorların şiddeti hak etmediklerine işaret eden Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, temel mesajı ;'kardeşlik' olan Kutlu Doğum haftasında böyle bir olayın yaşanmasına işaret eden Doç. Dr. Vançelik, "İslam terbiyesine göre yetişmemiş insanların ki Dünya Sağlık Örgütü ve diğer tanımlamalara göre saldırgan 17 yaşında bir çocuktur. Bu terbiyeyi almayan ;bir insanın nasıl bir vahşet sergileyebildiği gözler önünde. Böyle bir durumda vatandaşlarımıza daha merhametli daha şefkatli nasıl hassasiyetle davranabiliriz? Toplumda hiçbir insanın şiddeti haketmediği gibi hekim camiasının ve sağlık çalışanlarının bunu haketmediğini bir kez daha vurgulamak ve telin etmek istedik" diye konuştu. ;
Çok yoğun ve stresli bir ortamda çalışan hekimlere yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, "Yaşanan olay Türkiye'de ciddi manada sağlık çalışanlarımızın üzerinde bir infiale sebep olmuştur. Burada toplanmamızın amacı bu arkadaşlarımızın kaygı ve endişelerini dile getirmektir. Bu olayı topluma mal edemeyiz. Toplumuzda çıkan bir 'psikopat, ruh hastası' diyeyim. Biz sağlık çalışanları olarak görevimizin başındayız" dedi.
Öte yandan Şerife Efendi Sağlık Ocağı önünde yapılan açıklamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in Filiz Dolunay Sağlık Ocağı'nda doktor olarak görev yapan eşi Ayşenur Küçükler de katıldı. Dr. Küçükler, arkadaşlarıyla birlikte hayatını kaybeden doktor için dua etti. ;Doktorlar, daha sonra görevlerinin başına döndü.
Gümüşhane'de sağlık çalışanları olayı kınadı
Gümüşhane'de sağlık çalışanları, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesini kınadı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, insanların hayatlarını kurtarmak gibi çok meşakkatli ve kutsal bir görev üstlenen hekimlerin istedikleri tek şeyin, istisnasız hastaları sağlıklarına kavuşturmak olduğunu söyledi.

Meslektaşlarının hasta sağlığını tehlikeye atacak kasıtlı bir davranış içinde olacaklarını düşünmenin tıp bilimine inanmamak olduğunu ifade eden Pehlivan, şunları söyledi:

''Hekim arkadaşlarımızı, şifa bulmaya çalıştığı bir vatandaşımızın ölümünden sorumlu tutmak ise en kısa tabirle cehalettir. Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Ersin Arslan adlı doktor arkadaşımız, 17 Nisan tarihinde bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. Merhum Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Hastası için şifa arayan bir hekime karşı yapılmış olan bu saldırıdan biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak duyduğumuz üzüntüyü ifade ediyor ve saldırıyı esefle kınıyoruz.''

Basın açıklamasının ardından Dr. Ersin Arslan için dua edildi.


SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRACAĞIZ
Sağlık Bakanı Akdağ, Gaziantep’te hasta yakını 17 yaşındaki Murat G. tarafından, dedesinin ölümünden sorumlu tutularak öldürülen 30 yaşındaki Göğüs Cerahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan'ın ölümüyle ilgili olarak "Koruyucu tedbirler açısından hastanelerde almakta olduğumuz tedbirleri artıracağız. Güvenlik işlerinin daha iyi yönetilmesine, güvenliği sağlayan kişilerin eğitilmesi hususlarına da ağırlık verilecek. Hastanelere giriş çıkışların geliştirilmesi de ajandamızın üzerinde. X - ray meselesiyle ilgili olarak şu anda üzerinde çalışıyoruz ve dünya örgütlerini izliyoruz" dedi.

Bakan Akdağ, "Toplumumuza doktorlar sağlık çalışanları bu toplumun en çok hizmet eden ve fedakarlık yapan bir meslek grubudur. Bu meslek grubunun iş yükü arasında çalıştığını vatandaşımız unutmamalı" dedi.
DÜNYADAN DESTEK GELDİ
Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Jose Luiz Gomez Do Amaral: Türkiye'deki doktorlar yalnız değildir, dünyadaki doktorlar, Türk doktorlarıyla birliktedir.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, sadece Türkiye'de değil, dünyada da yaşandığını ve bunun giderek büyük bir sorun haline geldiğini dile getiren Amaral ''Şiddetin, çok basit sözel tacizden, ölümüne veya yaralanmalara kadar giden saldırıların her çeşidi sağlık çalışanları üzerinde yıkıcı bir etkisi bulunuyor'' dedi.

Amaral, bu durumun, hasta ve yakınları kadar çalışanları da olumsuz etkilediğini belirterek, dünya genelindeki hükümetlerin, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti kınaması ve hizmet ortamının daha iyi koşullarda olması için çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.

HaberTürk


















__________________

aynı anda başka insanlara,
seni seviyorum demişizdir....
mutlak güven duygusuyla,
başımızı başka omuzlara dayamışızdır
olamaz mı? olabilir.
onca yıl sen burada
onca yıl ben burada
yollarımız hiç kesişmemiş
şu eylül akşamı dışında
güneşdeniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
edirne'ye, isyanda, sağlıkçılar, şanlıurfa'dan


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:01.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner