Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-13-2013, 19:47   #1 (permalink)
A'raf

 
A'raf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Dec 2012


Mesajlar: 33
Konular: 13

Karma Puanı: 2

A'raf - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Evrenin Şifresi [DMT]

Arkadaşlar DMT hakkında daha önce kısa bir bilgi vermiştim. Şimdi detaylı bir şekilde bu molekülü inceleyip ve deneyimledikten sonra sizlerle bu başlık altında paylaşacağım. Paylaşımlar geneliklle bölüm bölüm olacak ki konu daha iyi anlaşılsın ve kopukluklar olmasın.

Bazı arakdaşlar için dmt basit ve sıradan bir molekül olabilir keza öyledir çünkü yapısı çok basit bir bileşendir. Lakin bu molekülün derinlerine inildiğinde hiçte karşıdan bakıldığı kadar sıradan bir molekül olmadığı anlaşılmakta.
Ruh, beden ve evren arasında ki bağlantıyı sağlayan bu molekülü bire bire kendi deneyimlerimden ve evrensel bilgilerden derleyerek sizlere anlatacağım.

Sizlerinde katılımlarınızı bekliyorum, duvarla konuşur gibi bırakmayın beni burda
Konuya ilk olarak biyolojik ve tıbbı yönden kısa bir yazıyla ele alacağım. Daha sonra metafizik ve parapsikolojiye geçiş yapacağız.


Araf



I. BÖLÜM
  • Ruh Molekülü(DMT) Nedir ? [ BİYOLOJİ-TIP ]
  • İnsan, Hayvan ve Bitkilerde Epifiz

Ruh Molekülü(DMT) Nedir ? [ BİYOLOJİ-TIP ]

Ruh (Spirit) molekülü beynin merkezinde bulunan epifiz(pinal) bez tarafından salgılanan endojen bir psikoaktif bileşendir.
(DMT) Dimethyltryptamine'yi salgılayan bez EPİFİZ(PİNEAL) dedik öyleyse ilk incelememiz gereken nokta burası. DMT sadece insanlar tarafından salgılan bir molekül değildir. Hayvanlar ve bitkiler tarafında da salgılanabilmektedir.
Öyleyse 3 grubu ayırarak inceleyelim.


İnsanlarda Epifiz : İnsanlarda epifiz bezi uyku paternini(uykunun oluşum düzenini) ve vücud ritmini düzenleyen melatonin hormonunu ayrıca dimethyltryptamine (DMT)' hormonunu salgılar. Beynimizin sağ ve sol lob arasında talamus cisimlerinin birleştiği bölgede bulunmaktadır. Büyüklüğü yaklaşık olarak bir mercimek tanesi kadardır. Sistematik olarak incelendiğinde beynimizin tam merkezinde bulunur. Bu bezin içerisinde bulunan hücreler gözde bulunan fotoreseptörlerle aynı özellikleri taşımaktadırlar. Bu bilgi bize başka bir bilginin kökenine götürüyor yani epifiz gözle birlikte aynı embriyolojik soydan gelmiştir. Epifiz retinadan retinohipotalamik yol aracılığıyla ışık ve karanlık siklus(gece gündüz döngüsü) hakkında bilgi alır. Böylelikle melatonin salgısı inhibe edildilir ve uyuma yada uyanma gerçekleşir. Epifizin insanlarda, özellikle seksüel olgunluktan önceki devrede, gonadal(erkek yada dişi olma) gelişme üzerine etkili olduğu da düşünülmektedir.

Hayvanlarda Epifiz : İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da epifiz bezi bulunmaktadır lakin insanlara göre biraz farklılık göstermektedir. Bu farklılık fizyolojik olarak değil de salgılanan hormon bakımındandır. Hayvanlarda melatonin hormonu insanlara göre daha az salgılanırken DMT hormonu daha çok salgılanmaktadır. Böylelikle hayvanlar daha az uykuya ihtiyaç duyar ve insalara göre daha psişik canlılardır.[bu konuya daha sonra değineceğim] Tabi hormon salınımları nasıl insandan insana fark ediyorsa hayvan türleri arasında da farklılık gösterir.

Bitkilerde Epifiz : Bitkilerde epifiz adı altında bir bez yoktur ancak buna rağman yaratılıştan gelen bir özellik sayesinde DMT hormonu bitkilerde az yada çok bulunur.

Hiç düşündünüz mü.. acaba evrenin ortak bir dili varmıdır ? Evrende yaşayan ve bizim bildiğimiz 3 farklı türün(İnsanlar,Hayvanlar ve Bitkilerin) birbiriyle anlaşmasını sağlayacak bir dil ?
Nasıl İngilizce dünya insanları arasında konuşulan ortak bir dil ise, işte aynı ingilizce gibi 3 farklı türün birbirini anlamasını sağlayacak birr dil..

Evet var ve bunun adıda DMT...


I. BÖLÜM SONU


II. BÖLÜMDE NELER VAR ?
  • Ruh Molekülü(DMT) Nedir ? [METAFİZİK- PARAPSİKOLOJİ]
  • Evrenin Ortak Dili DMT
A'raf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla