Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-18-2012, 14:35   #2 (permalink)
Bahamra

 
Bahamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Feb 2012


Mesajlar: 116
Konular: 23

Karma Puanı: 2

Bahamra - İCQ üzeri Mesaj gönder
Standart

İmanın ilk başlangıç hali:
a. Biliştir (İlmel yakın) : İmanın 6 maddesini bilir ve inanır, bu iman geçerlidir. İnsanın dürüst bir kul olmasını sağlar. İman sevgisiyle iç içe yücelip coşkuya erişince;
b. Buluş (Aynel yakın) başlar. Kalb ile Allah'a ayine olarak O'nun güzelliğini bulup O'na imandır, çok yücelere has bir imandır.
c. Oluş (Hakkel yakın) : Tüm kulluk evhamından kurtulup Allah sevgisiyle dola dola teklik sırrına ermek, Allah'da yok olmaktır.
İman konusunda Kur'an'ın getirdiği çok önemli bir mesele, iman edenlerin kalplerinde bir gönül sırrı olduğu, etmeyenlerinse kalplerinin sağırlaştığı, duygusunu yitirdiği kuralıdır.
Bazı Batı düşünürleri, imanın teşekkülünü bir ruhsal olay ya da fikir meselesi sanmışlardır. Bir takım bilgisiz okumuşlar ise imanı yüzeydeki bilgilere dayamışlar hatta bir eğitim meselesi kabul etmişlerdir. Yanlıştır. Allah'a İman bahsinde en ehil kafaların, nice bilim adamlarının inandıklarını göreceğiz. Buna karşın bilgisizliği tüm tarihçe bilinen Nemrut, Ebucehil inanmamıştır.
Hiç hatırdan çıkarmamak gerekir ki, inanmak bir gönül san'atıdır. Evrenin seçkin varlığı insana has bu san'attan yoksun olanlar helâkdedir, perişandır.

Konu Bahamra tarafından (11-06-2012 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir..
Bahamra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla