Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-16-2012, 13:18   #3 (permalink)
Bahamra

 
Bahamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Feb 2012


Mesajlar: 116
Konular: 23

Karma Puanı: 2

Bahamra - İCQ üzeri Mesaj gönder
Standart

''EL FETTAH EL KAYYUM EL MUHSİ esmalarının birlikte çekilmesinin sakıncası varmıdır?''

Gökleri ve yeri,bütün mahlukatı ayakta tutan.Kur’an-ı Kerim’de pek çok yerde Allah’ın,HAYY VE KAYYUM olduğu birlikte zikredilmektedir.Bunlardan biride hemen herkesin bildiği ve her gün okuduğu AYET’EL-KÜRSİ’dir.
Allah’tan başka ilah yok.Hayy’dır O,sürekli diridir.Kayyum’dur O,kudretin kaynağıdır.ne gaflet yaklaşır O’na ne kendinden geçme ,nede uyku.

Arabi Hz.leri ''Allah’ın isim ve sıfatlarının devam ve bekası da Allah’ın Hay sıfatı ile oluyor. Bu yüzden Hay sıfatı, Kayyum ismine lüzum-u beyyindir. Yani ikisi ayrılmaz isimlerdir.'' diyor. Öyleyse Ya Hayy Ya Kayyum diye okumak gerekiyor.

Fettah ismi şerifi; kapalı olan her şeyi inayetiyle açan, her zorluğu hidayetiyle gideren İlâhi Zât demektir. O yüzden olmasını istediğiniz/ umduğunuz anlamı taşıyan esmanın önüne gelmesi gerekir. Örnek; rızkının açılmasını isteyen kişi Ya Fettah Ya Rezzak şeklinde zikretmelidir.

''bir diğer sorum YA FETTAH ile EL FETTAH arasında ne fark var hangisini çekmeliyiz''

Gerçekte her canlı Allah'ı zikreder. Bunun için Ya nidasına gerek varmıdır.? Ancak;Ya nidası seslenmek, yalvarmak anlamını taşır. Yardım istediğiniz bir makama adıyla seslenmek doğrumudur?'' El '' Yaratıcının adının önündeki sıfattır. '' Ya '' ise yalvarma ,seslenme, yardım isteme anlamındadır.

''geceleri yatarken uykuya dalana kadar içimden okudugum esmalar var benim sayıyla filan da okumuyorum uyuyana kadar içimden öyle sürekli tekrarlıyorum ama aklıma da hep takılan şey yattığım yerden esma okuduğum için ya günaha giriyorsam diye düşünüyorum günahmıdır ?''

İslam büyükleri yattığınız yerden esmaların çekilebileceğini söylemişlerdir.Elbette bunun için abdest gereklidir.

Zikir vücudun, hatta hayatın kimyasını düzenler. Neye ihtiyaç duyuluyorsa o ismi zikretmek enerjiyi harekete geçirir. Zikir yaparken Allah ismi şerifi ile başlamak gerekir.

Ya Hayy Ya Kayyum
Ya Allahu Ya Fettah
Rızık içinse; Ya Allahu Ya Fettahu Ya Rezzak

Bunlar benim okuduğum ve anladıklarımdır. Yanlışlarım varsa Allah affetsin.
Bahamra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla