Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-06-2012, 13:36   #1 (permalink)
yok

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Sep 2012


Mesajlar: 54
Konular: 14

Karma Puanı: 2

Standart dünyada bir ilk ...

Soner ÖZCAN / ANTALYA (AHT)

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 8 Ağustos 2011’de dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert (22), annelik için gün sayıyor. Sert’e eylül ayında daha önceden dondurulan embriyoların nakledilmesi planlanıyordu, ancak hormonlarındaki düzensizlik nedeniyle embriyo naklinin henüz gerçekleşmediği bildirildi. Hormon düzensizliği dışında herhangi bir sağlık sorunu olmadığı belirtilen genç kadına, önümüzdeki günlerde embriyo nakli gerçekleştirilecek.

İlaç dozlarının minimum seviyeye indirildiğini belirten doktorlar, daha önceden dondurulan iyi kalitedeki 8 embriyonun 3’erli ve 2’li gruplar halinde 2’şer ay arayla transfer edileceğini dile getirdi. Doktorlar, çoğul gebelik olmaması için aynı anda birden fazla embriyo naklinin yapılmayacağını açıkladı.

Çözünme işleminden sonra embriyo kalitesinin iyi olmadığı gözlemlenirse taze embriyo naklinin tercih edileceği kaydedildi. İlk denemelerde başarılı olunursa en geç naklin ikinci yılında doğumun gerçekleşeceğini belirten doktorlar, tansiyon, erken doğum riski ve anne karnında büyüme geriliği gibi sorunlar nedeniyle gebeliğin erken sonlandırılabileceğini ifade etti.

Doktorlar gebelik gerçekleşirse, bebeğin 33 veya 34’üncü haftalarında sezaryenle alınacağını açıkladı. 
yok isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla