Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-18-2012, 11:29   #1 (permalink)
kunhas

 
kunhas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Feb 2012

Nerede: 1st

Mesajlar: 99
Konular: 50

Karma Puanı: 2

Standart Diyanet'in 'dövme haramdır' diye bir beyanı yok

şimdi başlıkla haberin içeriği farklı biraz ama haberin satır arasında böyle bir iddaa geçiyor.

Eskiden dövme haramdır, abdest tutmaz denirdi. Belki bir dövmeciye sorulmaz, ama dövme haram mıdır? (habercide dövme yapana fetva soruyor (: )

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “dövme haramdır, abdest tutmaz” diye bir beyanı yok. Hatta ‘dövme abdeste mani değildir’ diye açıklama internet sitesinde var. Ki hâlâ dövme yapılan yerin altına su gitmiyor diye abdest tutmadığını söyleyenler var. Tamamen cehalettir. Derinin altına da işlese su bazlı boyalarla yapıyoruz biz dövmeyi o bölgede kıl da çıkıyor doku da yaşamaya devam ediyor. Ama artık bu zihniyet kırıldı.


dövme abdest geçiriyor diye bu haram olmasını ortadan kaldırıyormuş gibi bir haber yapmışlar. tabi öyle bir şey yok ki diyanetin sitesinde de hadis durumu açıklıyor ama "dövme haramdır" yazılabilirmiş.

ilgili hadis-

Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lânet etmiştir” (Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libâs, 120).

bu da haberin bir diğer başlığı.

“TESETTÜRLÜ BAYANLAR BİLE ARTIK DÖVME YAPTIRIYOR”

devamı için hürriyet'e bakabilirsiniz.


***


açıklama;

İmam Nevevi (rh.) demiştir ki; sakalı, bıyığı, alt dudakaltı tüyleri biten kadınların, bu tüyleri yolması lânetten müstesnadır, o çerçeveye girmez, hatta onun bunları yolması müstehaptır.

İbn Hacer (rh.) ise, bunun kocasının iznine bağlı olduğunu ilave eder. Kaşı dışında tüy yolma-kazıma, tırnak törpüleme, kızıllama (ruj gibi) şeyler kocanın izni ile olursa caizdir; çünkü bunlar zinettirler. Kocasına karşı süslenmek anlamınadır.
Taberi (rh.) şöyle bir rivayet nakleder: Güzelleşmeyi (makyajı) seven genç bir kadın Hz. Aişe validemize (r.anha) geldi ve, ‘kadın kocası için alnındaki tüyleri yalabilir mi?’ diye sordu. O da, ‘Seni rahatsız eden şeyleri giderebildiğin kadar gider’ dedi. Çünkü yapılan bu işlem, Allah’ın normal olarak yarattığı ve görmek istediği fıtratı, yaratılış biçimini değiştirmek değildir. Çeşitli rahatsızlıklardan dolayı bozulan kadınlık fıtratını düzeltmek manasını taşımaktadır. Kadın böylece, eğer istiyorsa kocasının süslenme arzusunu da yerine getirmiş olur. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere bu da müstehaptır. Ayaklardaki anormal kılları yolmak için de aynı şey söylenebilir. Ancak bütün bunları başkalarına güzel görünmek maksadıyla değil, sadece kocası için yapacak; aksi takdirde haram olur.


















__________________

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ

Bismillahirrahmanirrahim
Huvallahulleziy la ilahe illa huve 'alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.

O, öyle Allah'tır ki, O'ndan başka tanrı yoktur. Görülmeyeni de bilir, görüleni de. O, çok esirgeyen, çok bağışlayandır.(Haşr-22)
kunhas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla