Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-21-2012, 14:12   #1 (permalink)
Çapulcu

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Aug 2012


Mesajlar: 25
Konular: 6

Karma Puanı: 2

Standart Yaptığımız İyilikler

Yaptığımız İyilikler



İnsan vicdanı denen olgu, kişiyi Allah c.c galübelada yarattığı zaman aldığı sözler karşılığında insanın içine uyarıcı mekanizması olarak vicdanı yerleştirmiştir. Bizleri yaratıp biz kullarından sözler aldı ve bu sözlerine yerine getirmemizi istiyor, doğal olarak. Bu vicdan meselesi, herkeste olmakla beraber insana güzel olduğuna inandığım sinyaller yollar. Kötü bir iş yaptığımızda neden içimiz huzursuz ve sabırsız olur? Neden bir iyi işte bulunduğumuz zaman, manen rahat ve hoşnut oluruz? İyi işlerde verdiğimiz sözü tutmak bizi rahatlatır. Kötü işler ise huzursuz eder. İşte vicdan mekanizması bu şekilde işliyor.

Ahir zamanda olduğumuz şu dönemde, bazı insanlar iyi ve hayırlı işlerde bulunmanın sakıncasını gördüğü için soğuyor. İyilik yaptığımız insanlardan kazık yemek bunun en açık nedenlerinden birisidir. Böyle durumlarda insan mantığı "Ben buna iyilik yaptım bunun bana yaptığına bak." diye düşünerek ben bir daha iyilik yapmam diyor. Böyle düşünmek kendi hayır hanemize yapacağımız kazancında önünü kesiyor. İyilik yap at denize, balık bilmesse halik bilir. der atalarımız. Bu söz üzerinde yoğunlaşarak örnek bir insan olarak hayatımızı sürmeliyiz. Zira yapılan hiç bir iyilik Allah katında karşılıksız kalmaz ve misli ile kişiye geri döneceğinden hiç bir şüpe olunmaz.

Bir garibana üç kuruş sadaka vermek, sokak kedi ve köpekleri için evinizin önüne bir tas su koymak, bir yaşlıya yaptığı iş için yardım etmek, günde 1 saat ibadet etmek, bir arkadaşınızın sıkıntısına kendi olanaklarınızla yardımcı olmak, aç birine bir tas yemek vermek ve bir yetimin başını okşamak insana bir şey kaybettirmez. Emniyet kemeri takmak hayat kurtarırsa, yapılan iyilikler ahiret kurtarır.


İnsan bu hususta hayatına dikkat ederse, çok ciddi iyi gelişmelerin olduğunu da görecektir.
Çapulcu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla