Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2012, 21:54   #13 (permalink)
Guest

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Dec 2011


Mesajlar: 0
Konular: 37

Karma Puanı: 10

Standart

Alıntı:
semender Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ruh sesi senin yaklaşımınla şöyle de diyebilir miyiz mesela ;

Allah bir ayeti kerimeye herhangi bir hizmetçi melek vermemiştir ? Ayet ayettir ötesi değildir ?
Sayin Semender,

Böyle bir söylemden varlığımı tenzih ederim.

Elbette her ayet hatta her harf için sayısını bilemeyeceğimiz birçok melekler yaratılmıştır. Ancak şuan sözünü ettiğimiz hizmetli sıfatına uygun değillerdir. Ayetlerin hizmete ihtiyacı yoktur. Kaldı ki cin taifesinden hizmet için yaratılmış yada kendini belli bir ayet yada esmaya adamış, bütün yaşamını bu hizmet için harcayan varlıklar söz konusu değildir. Ki şuanki üzerinde tartıştığımız konu beşeri hizmetlilerdir, melekler değil.
MEleklerin ise görevli bulundukları ilgili ayetlerle alakalı çalışmaları insanların taleplerine doğrudan cevapla değildir.
Kul bir ayeti okur benimserse, o ayeti her okuduğunda o sözünü ettiğimiz melekte o kişi için dua eder, Allah c.c duayı kabul ederse o veya bir başka melek aldığı emirle duanın gereğini yerine getirir.
Bu görev şeklini, işleyiş stratejisini incelediğimizde meleklerin insanlara bir ayet yada esma hürmetine doğrudan hizmet etmeleri mümkün değildir. Dolayısı ile onlara hizmetli hada hadim vs denemez.

Hatta Nahl suresi 50. ayetinde melekler için şöyle buyuruluyor;

"“Kendilerine hükümran olan Rablerinden korkarlar.” (Nahl, 50) "

Ve meleklere bir emir geldiği zaman korkularından secdeye kapanırlarmış. Buda gösteriyor ki Meleklerin, Allahın c.c emirleri dışında birşeyler için hizmet etmeleri rüyada bile olacak iş değil. Kaldıki geçelim bunları; meleklerin üzerine yemin etmek bile haram meşru değildir. Dört mezhebin imamları bu konuda mütabıktır.


Guest isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla