Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-23-2012, 18:18   #1 (permalink)
Sahir

 
Sahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Dec 2011


Mesajlar: 656
Konular: 633

Karma Puanı: 10

Standart Kriz kahini'nin en büyük kaygısı

Roubini, krizle mücadele adımlarının geri çekilmesine dair belirsizliğin ABD ve İngiltere'de seçim öncesi döneme denk geldiğine dikkat çekti.

Roubini sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik krizle mücadele tedbirlerinden çıkış sürecine dair belirsizlik sürüyor. Çıkış stratejilerinde hangi yöne giderseniz gidin, sonuç kötü olabilir. Diğer bir deyişle, eğer bu stratejileri erken yürürlüğe koyarsanız resesyon ve deflasyona geri dönersiniz. Geç kalırsanız, bütçe açıklarınız artar, daha çok para basarsınız, dolayısıyla kredi ve enflasyon riski ekonomide başlayan toparlanmaya zarar verir. Özellikle, bu çıkış stratejilerinin ABD, İngiltere ve diğer bazı ülkelerde seçim yılıyla çakışması ekonomik riske politik belirsizliği de ekliyor. Bu arada, ben çıkış stratejilerinin ardından özel talebin ekonomide büyümeyi sürdürebilecek durumda olduğundan kuşkuluyum."

2010'un ikinci yarısında hisse senetlerinde volatilitenin artacağını öngören ünlü ekonomist, "Yılın ikinci yarısında stok döngüsü ve ekonomik canlandırma tedbirlerinin geri çekilmesi nedeniyle büyüme yavaşlayacak. Bu arada, finans kurumlarının edecekleri zararlar piyasa tarafından fiyatlandırılmadığı için bilançolar da olumsuz sürprizler yapabilir. Bence piyasada oynaklık bu nedenle yılın ortasından itibaren artacak."

Krizi önceden bilmesi nedeniyle 'kahin' olarak anılan New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nourıel Roubini, gelişmiş ülkelerin bütçe açıklarının kendisi için en büyük endişe kaynağı olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Roubini, Yunanistan, İngiltere ve İzlanda örneklerinin referans alınması gerektiğini kaydetti.

Roubini şunları söyledi: "Ben ekonomiyle ilgili en çok endişelendiren faktör, ABD, İngiltere, Euro Bölgesi ve gelişmiş ülkeler genelinde gördüğümüz bütçe açıkları. Özellikle ABD'de bir kongre engeline takılmış durumdayız. Cumhuriyetçiler vergi artışını veto ederken, Demokratlar harcamaların kısılmasını veto ediyor. Yunanistan, İngiltere ve İzlanda örneklerinde, artan bütçe açıklarının para basarak finanse edilmesinin getirdiği sonuçları gördük. Politikayla ilgili ciddi riskler var."

CNBC-e
Sahir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla