Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-19-2012, 04:39   #1 (permalink)
aSLı

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Jan 2012


Mesajlar: 291
Konular: 266

Karma Puanı: 2

Standart Bilerek konuşmak

6/ EL-EN'ÂM -143- O, (hayvanlardan) sekiz eşi de yaratandır: (Erkek ve dişi olarak) koyundan iki, keçiden de iki. Ey Muhammed! De ki: 'ALLÂH iki erkeği mi harâm kıldı, yoksa iki dişiyi mi? Yoksa iki dişinin Rahîmlerinde bulunan (yavru)ları mı? Eğer doğru söyleyenler iseniz bana bilerek haber verin.'
148- ALLÂH'a ortak koşanlar diyecekler ki: "ALLÂH dileseydi ne biz ortak koşardık, ne de atalarımız ortak koşardı, hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan önce yalanlayanlar da böyle söylemişlerdi de sonunda azâbımızı tatmışlardı. De ki: "Yanınızda bize çıkarabileceğiniz bir bilgi mi var? Siz, sâdece zanna uyuyorsunuz ve siz sâdece saçmalıyorsunuz."
27/ EN-NEML -64- (Onlar mı hayırlı) yoksa, önce yaratan, sonra yaratmayı tekrar eden ve sizi hem gökten, hem yerden rızıklandıran mı? ALLÂH ile beraber başka bir ilâh mı var? De ki: Eğer doğru söylüyorsanız, siz kesin delîlinizi getirin haydi!
18/ EL-KEHF -66- Mûsâ ona: "ALLÂH'ın sana öğrettiği ilim ve hikmetten bana da öğretmen için sana tâbi olabilir miyim?" dedi.
67- (Hızır) dedi ki: "Doğrusu sen benimle aslâ sabredemezsin.
68- "İçyüzünü kavrayamadığın şeye nasıl sabredeceksin?"
69- Mûsâ: "İnşâallâh beni sabırlı bulacaksın ve senin hiçbir işine karşı gelmeyeceğim" dedi.
21/ EL-ENBİYÂ -7- Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri Peygamber gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sâhiblerine sorun.
aSLı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla