Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-21-2015, 07:03   #1 (permalink)
zeinarda

 
zeinarda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Oct 2012


Mesajlar: 1.884
Konular: 657

Karma Puanı: 2

Standart Hep Birlikte Yunus A.S Zikrini Çekelim

Arkadaşlar biri bitmeden diğerine geçmiş gibi olmasın ama haftaya perşembeye yani 26 şubatta güzel bir zikirle başlayalım,bu hepimizin ihtiyacı olan bir zikir,bilerek ya da bilmeyerek hepimiz nefsimize çok zulmetmişizdir,bir nebze olsun arınmak ve çaresizliğimizi ilahi dergaha arzetmek için katılmak isteyen arkadaşlar adlarını yazsınlar.....


Yanlız tek bir dileğim var,adını yazıp da gelmemezlik olmasın, şu sanal alemde beni peşinizden koşturmayın....




“Lâ ilâhe illâ ente, sübhâneke, innî küntü mine’z-zâlimîn”

duası…

"Sebepler sukut edip, yapacak bir şey kalmadığında her şeyin hâkimi ve sahibi, Müsebbibü’l-Esbab’a teveccüh etmek Kur’an’ın bize öğrettiği edeptir.

Karanlık ve fırtınalı bir denizin ortasında, büyük bir balığın karnında çaresiz kalmış bir ızdırar halini resmeder Kur’an, Yunus Peygamber üzerinden. Ve bize bir şey talim buyurur. Hem bir duadır o zikir, hem muhasebedir.

Kendiyle hesaplaşma ve hükmü hem geceye, hem denize hem de balığa geçen Kudret Sahibi’ni her türlü noksandan tenzih etmedir. İçten bir yakarıştır.


Çaresizliğin lisanıyla yürekten sesleniştir. Bu sebeple kendini balığın karnında hisseden herkesin okuması gerekir o virdi. Karanlık görünen istikbali nurlandıracak, şu sergerdan zemin yüzünde insanı huzura kavuşturacak, ümitlere fer verecek ilahi bir iksirdir “Lâ ilâhe illâ ente, sübhâneke, innî küntü mine’z-zâlimîn” duası… Ve, her gün binlerce defa okunması gerekir....


















__________________

ÖLÜMle YAŞAMı AYIRAN ÇİZGİ

SİYAHla BEYAZı AYIRAMAZ Kİ
zeinarda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla