Konu: Allah
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-15-2014, 10:59   #2 (permalink)
Hurani

Avatar Yok
 



Mesajlar: n/a
Konular: 0


Standart

Merhaba Faruknur,
Yazmis ldugunuz yazi okudum ve cok guzel ama bir noktada celiski goruyorum ( rekarnasyon)
Bence Islam alemi bu konu uzerinde biraz daha gevsek olmalli ve biraz daha fazla arastirma yapmalidir. Rekarnosyon yok tur diye, bazi kitaplar ve filozoflar oyle uygun gormustur diye kabul edilmemeli ve he zaman arastirmaya acik birakilmalidir.
Su anki Islam anlayisi goruldugu gibi bir cok evrimlerden gecmektdir, sadece Islam degil diger butun dinler evrimden gecmektedir, bunun kaniti insnligin gecrmis oldugu ruhsal gelismeden anlaya iliriz.
Oncelri bazi ernislere ve devrislere malum olan ve uygulanan ruhsal yetenekler, simdiki dunyamizda, noraml basit, temiz gonullu inanci butun bir kul tarafindan da tecrube edilmektedri. Bunabenzer bir cok ornekler ve olaylar yazilabilir.Rekarnosyon ise hic bir dinin kesin olarak kanitlayamadigi ve kendi iclerinde degisik yorumlara tabi tutulmustur, bir cok insan tarafindan tecrube edilen ve halen yasanan (Dejavu, yada ikincilik tecrubesi denen yasantilar) milyonlarca olaylar vardir ve halen aciklanamamistir.

Benim arastimalarim ve bulgularim, sadece Islam dini degil diger dinlerinde bzi konular hakkinda daha anlayisli olmadigi ve yeni bulgulara yermeyisidir.
  Alıntı ile Cevapla