Konu: Salavatlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-27-2014, 08:36   #3 (permalink)
Hun

 
Hun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Nov 2012


Mesajlar: 976
Konular: 577

Karma Puanı: 2

Standart

Bilgi:

Bu şekilde tespihât yapılmasını Hazreti Rasûlullâh AleyhisSelâm, eşine öğretmişti... Aynı kelimeler ile Rasûlulâh'a salâvat yapılırsa bunun ne kadar büyük kazançlar getireceğini hiç kimse tahmin edemez... Hiç değilse günde yüz defa çekebilsek!..

"Allâhümme salli 'alâ seyyidinâ ve mevlânâ Muhammed'in şeceretil aslin nûrâniyyeti ve lem'âtil kabdatir Rahmâniyyeti ve efdalil haliykatil insaniyyeti ve eşrefis suveril cismâniyyeti ve menba'il esrâril ilâhiyyeti ve hazâinil 'ulûmil ıstıfâiyyeti, sâhibil kabdatil asliyyeti ver rütbetil 'aliyyeti, vel behcetis seniyyeti men in derecetin nebiyyûne tahte livâihi fehüm minhü ve ileyhi, ve salli ve sellim 'aleyhi ve 'alâ âlihi ve sahbihi 'adede mâ halakte ve razakte ve emette ve ahyeyte ilâ yevmin teb'asu men efneyte, ve salli ve sellim 'aleyhi ve 'aleyhim tesliymen kesiyra"

Anlamı:

Allâh'ım!.. Nûrânî aslın şeceresi, Rahmâniyet kabzasının parlaması, insan mahlukatının efdali, cismanî sûretlerin en şereflisi, ilâhî sırların menbaı, seçilmiş-arı (ıstıfa) ilimlerin hazineleri; asli kabza, Alîy rütbe, yüce güzellik sahibi Efendimiz, Mevlâmız Muhammed'e salât eyle; ki tüm Nebiler O'nun sancağının altında derecelenmiştir, onlar O'ndandır O'nadır... Ve O'na, O'nun Âl-una ve ashabına yaratıp rızıklandırdıklarının, öldürüp dirilttiklerinin adedince, fâni ettiklerini bâ'settiğin güne kadar salât ve selâm eyle... Ve yine O'na ve diğerlerine salât ve teslimi kesir (hakkıyla, daimî selâmet) olarak selâm eyle...
Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla