Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2014, 04:09   #25 (permalink)
Esedullah

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Feb 2014


Mesajlar: 7
Konular: 3

Karma Puanı: 2

Standart

Bismillahirrahmanirrahim
Esselatu vesselamu aleyke ya ResulAllah

İnnemel mû’minûne ihvetun ayeti sıırrınca derizki ....

İnsan Mülkün gerçek sahibine sağlam bir itikat ile bağlanırsa kendisinden vazgeçer benliğini ortadan kaldırır ve Hakk tan aldığını yine Hakk için insanlara dağıttığının bilincine varır. Alim ilmini Ondan c.c. alır, Zengin malını Ondan c.c. alır ve yine Allah c.c. namına kendisini aradan çıkartarak Allahın c.c rızasını gözeterek dağıtır....

Faydanın geldiği asıl kaynak bilindiğinde ne O faydayı sağlamakta vesile olan nede o fayda ile faydalanan kibir, gurur gibi olgulara yanlışlara düşer.

Yukardaki konu gayet açık ve nettir. Münazara edilen konu altında hem resmedilen hemde kaynak olarak gösterilen eserde Kuşeyri Risalesinden alıntılandığı belirtilmiştir. Zaten İslam Litaretarüründe Zühdün anlamı manası asla değişmemiştir. Onun için bunu sahiplenmekte kimsenin haddine değildir. Züht kelimesi her kaynakta aynı şekilde anlatılır önemli olan ordan burdan alınmışlığı değil manasını yansıtmasıdır. Bu İslamın tanımını yapan bir şahsa sende başka yerden almışsın der gibi düşünürsek İslam her kaynakta aynı açılımla bilindiği için bu iddayı yapan şahsı sadece bir bahtsızlık kurbanı olarak nitelendirebilirz.

Alimlik yada her ne olursa adı elbetteki kitap yazmakla yada bir kaç süslü kelamla alınamayacak bir vasıftır. Ama bir eser neşretmek de her insanın harcı değildir. Bilgisini satamayan Alim hammallıktan öteye gecebilirmi....? Burda amaç şu şahıs yada bu şahıs değildir. Amaç insanlara Kuran ve Sünnet ışığında bilgileri sunmaktır. Bunu yapmazsak eğer bir grup çıkar ben 18 bin alemin yetkisini dağıtıyorum der, diğeri çıkar Ehli Sünnetim der ama kişileri zina ile isnat eder, bir kısmı kendisini ruhani varlıkların üstünde görür ama aslında onlara esir olmuştur, diğer yandan kişi Hakkı savunur kulağında bir küpe Kurana ve Sünnete karşı oan kişilerle omuz omuza olur. Bir kısmı kalkar daha evvelden duasına muhtaç olduğunu ve önünde saygı durduğunu söyleyen kişilere baş kaldırır. Bir kısım daha önce bilgilerinin eşsizliğini her fırsatta dile getirdiği Efsane dediği kişileri çıkarlarına ters düşerse bir anda alaşağı edebilir.

Bunlar bir kaç örnektir.İbret alınması gereken BEN yada SEN kavgası değil ilmini Hakk yolunda harcamaktır.

Yunus olmak 18bin aleme hükmetmek değil sadece o alemleri Allahın izni ile keşf etmektir. Yunus Allahı c.c. bildiği için 18 bin aleme hükmediyorum değil 18 bin alemin sahibini övdüğünü dile getirmiştir. Malesef Yunus olmayıpta 18 bin alemin yetkisini çerez gibi etrafına dağıtanlar var. Bunlar bırakın Yunusu anlamayı Daha bir cin ile ifriti ayırt edemezler...

Son olarak derizki gaye Hakk ise kişi kendisini bilir. Hamd olsun Kuran ve Sünnet çizgisinde sadece havass değil , itikat, fıkıh, tefsir, hadis, Tasavvuf ve daha bir çook İslami ilimlerde herkes ile oturup münazara etmeye hazırız herkeside davet etmekteyiz varsa ilmine güvenen buyrun kapımız sonuna kadar açıktır. Bilmemek değil öğrenemek ayıptır. Bir kelime de öğrensek başımız üzredir...

Allah hak yolunda gidenlerin yar ve yardımcısı olsun, şeytan ve şeytanlaşmışların ve delalete düşenlerinde şerrinden korusun...amin ya Mucib

vesselam

---------------

Alıntı:
Hak Sever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın zeinerda kaynak zaman değil kaynak insandır Ama geçmişte yaşayan ama bugünde yaşayan farketmez. Eski alimler kağnıyı buldu diye zamanımızda yaşayanların bulduğu arabayı red edemezsiniz. Ve buna gavur icadı diyemezsiniz. Bu mantık osmanlıya üç yüz sene matbaayı sokmamış ve osmanlı imparatorluğunun yıkılmasını sağlamıştır.
Anlatmaya çalışmayın lütfen, anlamaya çalışın.
Aklın yolu birdir sayın zeinerda, hiç arif pamuğun kitaplarını okudunuzmu hepsinde yazdığı konunun kaynağını açıkça yazar. Bizimde anlatmaya çalıştığımız budur. X olsun y olsun şahıslar değil burda söz konusu olan. Konu olan bu konunun zaten çok önceden beri var olan , derleme bir konu, kitabın çok önceden gelen derleme bir kitap olduğunun vurgulanmasıdır.
Bu kadar dürüst olarak en ufak bir hakarette bulunmadan sadece alıntı yaptığı yerlerin kaynağını yazmışmı diye sormam ve bir tanede örnek göstermem bazılarında niye bu kadar tepki oluşturdu merak ediyorum.
Ve bunu sormak aslında bize düştüğü gibi sizede düşer. Lütfen, sizde hiç bir şey anlayamamışsınız.
Aynı konuya verilemsi gereken cevap şu olurdu, evet kardeşim kaynak belirtildi yada hayır kardeşim kaynak belirtmedik.
Bu cevabı vermek yerine değişik usullere girenlerin siz nesini anladınız ben merak ettim doğrusu
Sizin derlemede olsa bir eseriniz varmı kardeşim....?
Esedullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla