Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2014, 23:48   #4 (permalink)
Ebabil

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Feb 2014


Mesajlar: 30
Konular: 7

Karma Puanı: 2

Standart

Alıntı:
gökperisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evliyâullah hazerâtına göre Kur’an ve Sünnet, nurlu yolun başlangıcı, “Tarîkat” da bu yolun devamıdır.

İmamı Gazalî'ye göre tasavvuf, "Kalbi Allah'a bağlayıp O'nun dışındakilerle ilgiyi kesmektir". Diye tarif eder. Sühreverdî de şöyle tanımlar: "Başlangıcı ilim, ortası amel, sonu ilahî bağışlardır".


emeğinize sağlık .allah herkesi gerçek ilim sahipleriyle karşılaştırsın o kadar çok tarikatlar türediki kimi hak yolunda yolcu hazırlarken kimileride cehennem yolcusu çogaltıyor. allah yardımcımız olsun
Evet kardesım haklısınız. Aslında bunlar hep nefsımızın bızlere oyunları. İlahı ıkrama mazhar olanlar kurtuldum havalarına gırıp ıkı tane cıne hukmedınce kendılerını cok farklı noktada goruyorlar. Gunumuzde ortam farklı eskıden arastırma ımkanı bu kadar fazla degıldı. sımdı ınternetten dahı olsa kaynak arastırıp bulunabılıyor, kım nereden nereye gelmıs gorulebılıyor. Allah'ın velı kulları zaten aşikar ortadayken, kose baslarında sarık sarmıs cubbe takmıs dolandırıcılarda mevcut. Kendısını gızleyıp klavye arkasından bız gızlıyız deyıp her turlu işi yapanda (gızlı olan herkese gızlı kalmak zorundadır, gızlılık emrını o makama cıkaran verir. kısıye ozel perde kaldırılamaz anlayacagınız). ayrımını ancak akıl sahıplerı yapabılıyor. deyım yerındeyse at gozlugu takmamak lazım. Mahserde verılen bu nımetlerın hepsı sorulacak. ısın garıbı eskı ummetlerde bılmıyordum bahanesı sozkonusu olabılırde, gunumuz ummetınde o bahanede yok. Herkes herseyden sorulacak. Cunku hersey herkesın elının ulasacagı noktaya kadar yaklastırılmıs. Rabbım ummetı Muhammed ıcınde bızlerınde ayaklarımızı kaydırmasın. Amin.


















__________________

Benim istediğimi Allah (c.c.) istemiyorsa konu kapanmıştır...!

Şah-ı Nakş-i Bend
: "Ey alemlerin elini tutucu. Sen benim elimi tut ki, sana el tutucu desinler." dedim.
Hz. Gavsulazam Abdulkadir-i Geylani (KSA) şöyle devam etti: Ey alemlerin nakşını tutucu. Sen benim nakşımı tut ki, sana Nakş-ı bend desinler.

Abdurrahim Reyhan (K.S.): Bizi anlamayanlar da olacak. Bizi sevmeyenlerde olacak.
Ama biz, bizi anlamayanları da anlamaya, bizi sevmeyenleri de sevmeye mecburuz.
Ebabil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla