Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2014, 15:07   #10 (permalink)
Hak Sever

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Feb 2014


Mesajlar: 29
Konular: 1

Karma Puanı: 2

Standart

Sayın ebabil görebilmek gözle olur ki hala bu aşamadasınız. Birde akılla olan vardır. Bir konu nasıl çoğaltılır ben size kısaca izah ediyorum inşallah anlarsınız. Önce tek yerden alıntı yapmazsınız, üğç beş yerden alıntı yaparsınız ve bunları harmanlarsınız konu çoğalır. İkincisi asıl olan konuya ihanet eder içine kendi fikirlerinizi enjekte edersiniz konu çoğalır. Üçüncüsü sadece iim benzerliğinden yada kelime benzerliğinden yada anlam benzerliğinden alakasız şeyleri eklersiniz konu çoğalır. Mesela bakara 102 ayetiyle vurgulanan büyü ve sihir olayını ayetlerle çoğaltalım.

"Onlar, Süleyman'ın hükümranlığı hakkında şeytanların uydurup söylediklerine uydular. Gerçek şu ki Süleyman kâfir olmadı, fakat şeytanlar kâfir oldular; çünkü insanlara sihri, Bâbil'de iki meleğe, Hârût'ia Mârufa indirileni öğretiyorlardı. Halbuki bu iki melek, "Biz ancak imtihan vasıtasıyız; sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bilgi vermezlerdi. Fakat on*lar bu iki melekten, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa Allah'ın izni olmadıkça onunla hiç kimseye zarar veremezlerdi. Yine de ken*dilerine fayda sağlayanı değil zarar vereni öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu (sihri) satın alan kimsenin âhiretten nasibi olmadığını çok iyi biliyorlar*dı. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür, bir bilselerdi! " ( Bakara 102 )

Hemen benzerliklerden şeytanla ilgili ayetler bulup ekliyoruz, aşağıdaki ayetleri sizin nefsin mertebeleri adlı konuda bahsettiğiniz ayetlerdir, hemen o konudan bu konuya çekiyoruz.


Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hâkimiyeti yoktur.
Şeytanın hâkimiyeti, sadece onu dost edinenler ve Allah’a ortak koşanlar üzerindedir. Nahl 99-100


Bakın sayın ebabil ne güzel uydu, hemde konu çoğaldı, burda hz süleymanın ravb'bine inanan ve tevekkül sahibi şeytanlara uymayan insan olduğu ayetlerle vurgulanmış oldu. Diğerlerinin şeytanı dost edine binsanlar olduğu için şeytanların üzerlerine hakim olduğunu, ve bu insanların gerçekte hz süleymanın yolunda gitmeye çalışan dindarlar olduğu açığa çıkmış oldu. Demekki şeytana dost olan dindarlar şeytanın oyuncağı olarak türlü gizli ilimler öğrenebilmekte şeytanlardan. Ama rüya yolu ile, ama ilham ile. ( Ateşstler süleyman peygambere niye inanasın, bakara 102 de bahsedilen kendi zamanının inanları ve biat edenleri, aynı said nursi ile kaldırılan tarikatlerin devam edenleri gibi )
Buna birde hadisi şerif eklersek

Hz. Peygamber'in (s.a.v.) yanında otururken önüne bir çizgi çizdi ve "İşte böyle; bu, Yüce Allah'ın yoludur." buyurdu. Sonra bu çizginin sağına iki çizgi, soluna iki çizgi çizdi ve "Bunlar da şeytanın yollarıdır." buyurdu. Ardından elini ortadaki çizginin üzerine koydu ve şu ayeti okudu:

"Dosdoğru yoluma uyun. Sizi Allah yolundan ayrı düşürecek yollara sapmayın. Allah, size bunları, sakınasınız diye tavsiye etmektedir." (Enam, 6/153)



Bu çizilen üç çizgiden solda olan eksik olanlar riayet etmeyenler, uymayanlardır, sağda olanlar ise aşırı gidenlerdir. Yani dinde aşırı gidenler.

Ayetler süslendiği için yazılmış güzel bir dini yazı oldu değilmi sayın ebabil. İçinde ayet olduğu için kimse karşıda çıkamaz. Bakın nasıl çoğaldı konu.
Sayın ebabil zehirin içinde ekmek olması zehri masum kılmaz. önemli olan ekmeğin dışında zehir olmasıdır. Bir yazıyı ayet ve hadilerle süslemek alimlik değildir. Ordan burdan alıntı toplamakda alimlik değildir. Bu sadece kandırmacadır, hocalık değildir bizce.
Hak Sever isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla