Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2014, 14:40   #2 (permalink)
Hak Sever

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Feb 2014


Mesajlar: 29
Konular: 1

Karma Puanı: 2

Standart

Üstad Bediizaman said nursi Allah'tan gelen ilhamı ile devir tarikat devri değil, hakikate devridir diyerek tarikatların dvrinin sona erdiğini bildirmiştir. Ve hakikat olarak Allah'tan kendi,ne gelen ilhamı ile yazdığı Kuranı kerim tefsiri olarak işaret ettiği risalei nurlar olmuştur.
Hak,katen beddizaman sai,d nursiden sonra devam eden tari,katlere baktığımızda çoğunda yanar dönerlik, yalan, iftira, dedikodu, dünyalık menfaatler için her türlü entrika, dünyalık menfaatler için bir birleri ile savaş ve sırttan vurmaya çalışma, kendilerini evliya gösterebilmek için türlü türlü hile ve desise, şan ve şöhret budalası olmak gibi şeytani hasletler gözlenmektedir.
Buda üstad beddi zamanın kerametlerinden biri sayılabilir. Hakikaten günümüzde tarikatlerin çoğu gitmiş sadece posası kalmış. Dinden çok bahseden ama islamla alakası olmayan. Büyük bir ihtimal deccal ve deccalizm tarikat ehli insanlar içinden çıkacaktır.
Bunun için Allah bende hülul etti diyen gulam Ahmet kadyaniler, Allahtan canlı yayında vahiy alan Nakşibendi şeyhi iskender ev.....oğlular, aslında hiç olmayan ama olsa bile yüzyılda bir tane olan sahibül zamanlar ( trabzonda haydar b...-kadiri tarikatı, antepte hilmi e.....-kadiri tarikatı, adanada ali e....-kadiri tarikatı ..vs ). yine yüzyılda tek en fazla iki olması gerekirken sadece türkiğyede onlarca çıkan gavslar ( menzil şeyhleri, iki ay gavslık yaptıktan sonra gavslık elinden alınarak yenine verilen konya şeyhleri, yine doğuda bilumum çok sayıda nakşi şeyhleri ) yer almaktadır.
Evliyalık nasip işi iken kraliyet gibi şeyhliklerin ve makamların babadan oğula geçmesi, ve bunun için bir birleri ile sülale içi mücadele yine tarikatlerde görülmektedir.
Aynı zamanda kendilerine cemaat oluşturmak için tarikatı ve dini gündeme getirerek kendine mürid toplama, sonra açrtığı fabrikaların ürünlerine bunları müşteri etme, yazdığı kitaplara bunları müşteri etme yine tarikatlarda görülmektedir.
Daha yazılabilecek çok şer vardır. Şu an şeyhlik yapan şeyhlerin çoğu üstad beddizaman said nursinin müçtehidliğini ve ilhamının Rabbani olduğunu kabul ederek kendilerinin tarikatlerin kaldırıldıklarını, devrin tarikat değil hakikat devri olduğunu, kendilerinin ise sadece birer yalan olduklarını üstadın kerameti sayılabilecek şekilde ağızları dilleri gözleri bağlanmışçasına kabul etmektedirler.
Bunlar hakkında çok ayet söylenebilir. Ama en kısa olarak emrolduğun gibi dosdoğru ol ayetinden uzak oldukları kesindir.
Hak Sever isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla