Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2014, 08:08   #7 (permalink)
Hak Sever

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Feb 2014


Mesajlar: 29
Konular: 1

Karma Puanı: 2

Standart

Sayın zeinerda ebced ilmi önce mahiyeti ile birlikte ortaya konmalıdır. İçinde pek çok sırrı barındıran bir ilim değildir. İnsanların büyü ve maji gibi şeyler için kullandığı ilmi kuranı kerim sırları için kullanırsanız kuranı kerimi büyü kitabı haline çevirirsiniz. Kuranı kerim bir kabala kitabı, büyü kitabı, yada kehanet kitabı değildir. Kuranı kerim dünya yaratıldığından kıyamet kopuncaya kadar içinde her şeyin yazıldığı bir kitaptır.
Ebcedle tarih bulanlara Nuh tufanının tarihini bulun dersek hiç bir şey bulamazlar. Çünkü o zaman ebced için kullanılan miladi ve hicri takvim icat edilmemişti.
O zaman bu kim Allahtan doğru sözlü olabilir

“Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.” (En’am-38) ve “Ayrıca bu Kitab’ı da sana, her şey için bir açıklama, bir hidayet ve rahmet kaynağı ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik.” (Nahl-89)
Ayetlerine terstir. Ebcede göre eksik bir şey bırakılmış geçmiş tarihlerin hesaplanması. Buda gizli şirke insanı düşürebilecek bir hadisedir.

Teknolojik ürünlerle benzetirsek bıçak ekmek kesmek için sokulmuştur hayatımıza. Ama bazıları bıçakla nasıl adam öldürülür diye gösterirse bıçağın adam öldürmek için olmadığını göstermek için karşı çıkarsınız.
Bugünlük benden bu kadar özür dilerim namaz vakti.
Saygılarımla.
Hak Sever isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla