Ruhani  

Go Back   Ruhani > Evrensel Enerjiler > Astral Seyahat > Teknikler
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03-05-2012, 00:21   #1 (permalink)

 
musemma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Jan 2012


Mesajlar: 486
Konular: 443

Karma Puanı: 7

Standart Gevşeme Egzersizleri- a (alfa) ritmine giriş

Burada aynı zamanda astral seyahat için bir metod olan telkin ve konsantrasyon metodu öncesi yapılacak gevşeme egzersizlerinden bahsedilmektedir.
Gevşeme egzersizlerinin temeli beyindeki a (Alfa) dalga¤sını artırmaya dayanır. Uyku ile uyanıklık arasındaki bir şuur halininin yaşanabilmesine olanak sağlayan bu metot, ilk anda size büyük bir denge sağlayacak. Modern dünyanın yıpratıcı hayat şartlarını dengeleyecektir. Bu özelliğinden dolayı, "gev¤şeme egzersizleri" sadece "Ruhsal Güçler"in geliştirilmesinde değil, enerjilerimizin dengelenmesinde de önemli bir etkiye sa¤hiptir.
Günümüz insanı enerjisini çoğu zaman boşu boşuna, her hareketinde, hatta uykusunda bile harcamaktadır. Organizmasının haddinden fazla gerilim içinde bulunması, organizmasını vaktinden önce yıpratır ve birçok düzensizliklere sebep olur.
Bunlara örnek olarak: Ülser; sindirim ve dolaşım bozuk¤lukları, psikosomatik rahatsızlıklar, yorgunluklar ve stres söy¤lenebilir. Zihinsel faaliyet de bozulur. Konsantrasyon ve yaratıcılık zorlaşır. Kendine güven eksikliği, olumsuz düşünceler ve sıkıntı halleri genellikle enerjinin bu dengesiz dağılımından kaynaklanır. İlerki aşamalarda benlik kaybolur, dağılır ve yıp¤ranır. Bunlar karşısında insan, içki, teskin edici, uyku verici haplardan yardım umar. Bu gibi şeyler geçici bir rahatlık sağ¤lar ancak çözüm getirmez.
Bu kısır döngüden kurtulabilmek tamamen size bağlıdır. Yeter ki zamanınızın bir kısmını bu işe ayırın...
Hergün ayıracağınız 30 dakika, önünüzdeki aylar içinde, arzu edilen mükemmelliği sağlayacak ve yaşamınızı, isteğinize bağlı olarak değiştirmenize yardımcı olacaktır... Tabii ki parap-sişik yeteneklerinizin gelişmesine de...
Fırsat buldukça aşağıda tekniklerini vereceğimiz gevşeme egzersizlerini kendi kendinize tekrarlayınız...
a (alfa)Ritmine Giriş
Gevşeme egzersizlerinin temeli beyindeki "a" dalgasını artırmaya dayanır demiştik...
Peki a Nedir?
Şimdi bir an için gözlerinizi kapayın... Ve 10 sn sonra göz¤lerinizi açın...
Evet... Biraz önce kısa bir a dalgası yayınladınız, a dal¤gası beynin düzenli bir elektrik faaliyetidir. Burada sinir hücre¤leri saniyede 8 ile 12 devrelik uyum halindedir.
a dalgası genellikle rüya görürken, vücut salıverilmiş gev¤şek durumdayken ve bir de zihin sakinken ortaya çıkar. Aynı zamanda gözleri yumduktan sonraki saniyelerde cJe gerçekleşir. Mantıklı düşünme, fiziksel faaliyet a`yi durdurur. Şuuru¤nuz kendi içinize dönükse, daha kolay bir şekilde a durumuna girersiniz. Ama çevrenizle meşgulseniz hakim olan dalga B (Beta) dalgasıdır.
Sizlere aktarmaya gayret edeceğim metotta hedeflenen amaç: B (beta) faliyetini azaltıp A'yı artırmaktır...
Kendinizi mükemmel bir hale sokun... Sabır gösterin... İlk çalışmalardan sonra a (alfa) durumuna girmeniz göreceksiniz ki, da¤ha kolay olacaktır.
Çalışma Öncesi Hazırlık
Gevşeme egzersizlerine başlamadan önce aşağıdaki husus¤lara dikkat ediniz:
· Şuurunuzun dış uyaranlarla meşgul olmaması için, gev¤şeme durumuna geçebiliceğiniz sakin, sessiz ve rahat bir yer bulmalısınız. Ve psişik çalışmalarınızı eğer mümkünse hep aynı odada gerçekleştirin. Çalışmalarınız sırasında çevrenize yayacağınız pozitif enerjiler böylelikle odanızda toplanacak ve
başarınıza olumlu yönde etki edecektir.
· Telefonunuzun fişini çekin, kapınıza rahatsız edilmeme¤niz için bir bir levha asın ve çevrenizdekileri uyarın.
· Daha kolay konsantre olabilmeniz için odanızdaki ışığı azaltmanızda fayda vardır. Çalışmanızı gece yapıyorsanız, odanızın aydınlatılmasında loş mavi bir ışık kullanabilirsiniz.
· Odanızın ısısı ne çok soğuk, ne de çok sıcak olmalıdır. ideal ısı 20 derece civarında olmalıdır.
· Üzerinizde sizi sıkmayacak bir giysinin bulunmasına dikkat edin.
· Odada hiçbir şeyin sizi rahatsız etmemesini, sakin, hoş bir hava esmesini sağlayınız.
· Bu çalışmaları yemek yedikten hemen sonra yapmaktan kaçının.
· Çalışmalardan önce el ve dişlerinizi yıkamanız, ılık bir banyo almanız çok yararlı olacaktır. Suyun negatif enerjileri polarize etme özelliği bulunduğunu unutmayın.
· Kaslarınızı iyice gevşetebilmeniz için, bacak ve kolları¤nızı birbirine kavuşturmadan sırt üstü uzanmanız en iyi durum¤dur.
· a'ya geçme isteği, zorlamaya dönüşmemelidir. Çünkü zihniniz bu durumda hemen eleştiriye ve mantık yürütmeye başlayacaktır. Bu durum da a ritminizin tıkanmasına yol açacaktır.
· Bu çalışmanın başlangıcında, çocuklar kadar saf bir zi¤hin halini yakalamaya çalışın. Çocukluğunuzu hatırlayın, hayal gücünüz ne kadar verimliydi, daha mutluydunuz ve çok daha serbesttiniz.
· Çalışmalardan önce çay, sigara, kahve ve alkol gibi ya¤pay gevşetici ve uyarıcı maddeleri almamaya özen gösterin. Bu gibi maddeler çalışmalardaki kontrolü sağlamanıza engel oluştururlar.
· Çok gerginseniz, büyük bir sıkıntınız varsa, ilk başlarda o gün çalışmayı yapmakta ısrar etmeyin. Ancak unutmayın ki, bu çalışmaların düzenli uygulanması, daha sonra sizi hayatın çeşitli baskılarından uzak durmanıza yardımcı olacaktır.
· Gözlerinizi yumduğunuz anda bir a demeti ortaya çıktı¤ğı için, çalışmaya başlamadan önce, bu özel duruma kendinizi bir çok kez konsantre etmeli ve bu durumu uzatmaya çalışma¤lısınız.
a (alfa) Şuurunun Yakalanması
Rahat bir şekilde uzanın..
Sabit bir noktaya bakışlarınızı odaklayın. Bu noktaya dikkatle bakın... Bu noktanın bütün ayrıntılarını gözden geçirerek bakın ve sonra gözlerinizi kapatın...
Gözlerinizi kapattığınızda bir anlık gevşeme hissedeceksi¤niz. Bu gevşeme gevşeme üzerine konsantre olun ve uzatmaya çalışın. İlk denemenizde bunu hissedemezseniz, bir daha dene¤yin... Gevşemeyi bütünüyle hissettiğinizde göz kapaklarınızın çevresindeki minik kasları gevşeterek bunu derinleştirin.
Tekrar gözlerinizi açın...
Çok dikkatli olun... Sanki o nokta kaçıp gidecekmiş gibi davranın. Tüm ayrıntılarına dikkat edin...
Sonra tekrar gözlerinizi kapatın...
Dilinizdeki, çevrenizdeki yüzünüzdeki bütün kasları gevşetin. Bu gevşek durumun sizi tamamıyla kaplamasına izin ve¤rin.
Tekrar gözlerinizi açın...
O anda gözlerinizi kapatmak isteyeceksiniz. Ama kapat¤mayın... Çok dikkatli olun. Gözlerinizi seçmiş olduğunuz nok-iaya iyice odaklayınız. Zihninizin kayıp gitmesine izin vermeyin.
Tekrar gözlerinizi kapatın...
(X dalgasını hissedin ve bunu uzatın. Yavaş yavaş daha önce hiç hissetmediğiniz kadar bir yumuşama dalgasının sizi iyi¤ce sarmaya başladığına şahit olacaksınız.
Son bir kez gözlerinizi açarak çalışmayı baştan alın. Nok¤tanıza iyice konsantre olduktan sonra gözlerinizi kapayın ve gevşeme halinin, giderek artarak tüm vücudunuzda ağır ağır dalgalandığını hissedin...
Artık çalışmanız bitinceye kadar gözlerinizi açmayacaksı¤nız. Ama bu arada doğal olarak esnemek, aksırmak ya da kı¤mıldamak isterseniz bunları da yapabilirsiniz.
Nefes Alma Egzersizleri
Nefes alma egzersizleri gevşeme çalışmalarının en temel uygulamalarından biridir. Gevşemenin sağlanmasında etkin bir rol oynar. Nefes alma tekniklerini uygularken burundan nefes alıp, ağızdan nefes vermek gerekir.

Nefes Alma Teknikleri üç safhadan oluşur:
1 Yavaş Nefes Alma
2Nefes Tutma
3 Nefes Verme

Önce ağır ağır ve derin birkaç kez soluk alıp vermeye baş¤layın... Bunu yaparken sizi çevreleyen havanın kozmik bir enerji sağlayan sıvı olduğunu ve soluk alırken ciğerlerinize ak¤tığını düşünün...
Artık özel bir teknikle nefes alıp vermeye başlayabilirsi¤niz:
İçinizden yavaşça 7'ye kadar sayarak soluk alın ve içiniz¤den 3'e kadar sayarak soluğunuzu tutun... Gerilmeyi hissedin ve bu durumu koruyun... Sonra aynı tempoda 5'e kadar saya¤rak soluğunuzu yavaşça vermeye başlayın... Soluğunuzu ver¤dikçe sizi kapsayan gevşeme durumuna geçtiğinizi hissedecek¤siniz. Bunu 7 kez tekrar edin ve sonra kendi temponuza dönün.
Gevşemeyi ve buna karşılık gerilimin yerini alan derin hu¤zuru hissedin... Gitgide gevşediğinizi, soluk alıp verdikçe şuurunuzun kendi içinize, enerjinizin ve düşüncenizin çıktığı kaynağa döndüğünü hissedin.
Soluk alıp verme çalışmalarını yaparken ciğerlerinizin üst bölümlerini de kullanmaya özen gösterin.
Kendinizi içinizden hissedin ve ağır ağır düzenli bir şekil¤de nefes almaya devam edin... Bu düzenli soluk alış verişi, sizi beşikteymiş gibi ağır ağır sallamaya ve sakinleştirmeye devam edecektir.
Zihninizi tamamen kendi haline bırakın... Şimdiye kadar hiç tatmadığınız büyük bir huzur duygusunun içinizden sizi sarmalamasına izin verin. Bir kaç dakika sonra a ritmi ile, be¤yin ritmleriniz tamamen uyum sağlamış olacak. Bu güne kadar hiç tatmadığınız bir huzur ve rahatlık hali içinde olacaksınız.
Bu arada kendinize:
"Gevşiyorum... gevşiyorum..." diye içinizden telkininde bulunun. Gevşemenin şuuruna varın. Bir süre sonra enerji ve düşüncenizin kaynağı ile tam bir uyum içinde olacaksınız.
Artık uyku ile uyanıklık arasındaki şuur halinin içindesi¤niz. Her "Gevşiyorum..." diye düşündüğünüz an, vücudunuz, beyniniz, tüm benliğiniz gevşemeye hızla devam edecek...
Olumlu Sözler
Çalışmanızı daha olumlu hale getirmek ve kolaylaştırmak için aşağıdaki telkinsel sözleri kendi kendinize içinizden tek¤rarlayabilirsiniz.
· Vücudumu hissediyorum...
· Ve onu tamamen serbest bırakıyorum...
· Çalışmalarım ilerledikçe daha rahat gevşiyorum...
· Her gün, her yönden daha iyiye gidiyorum...
· Güvenimi geliştiriyorum. Hayata güveniyorum...
· Kendime güveniyorum...
· Gayet rahat... Gayet sakinim...

Ruhsal Güçleri Geliştirme Teknikleri-Sınır Ötesi Yayınları


















__________________

la ilahe ente sübhaneke inni küntü minezzalimin
musemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
a(alfa), egzersizleri, gevşeme, giriş, ritmine


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:00.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner