Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Teknikler (https://www.ruhani.net/teknikler/)
-   -   Astral Uygulamalar:Hipnogojik Oyunlar (https://www.ruhani.net/teknikler/1855-astral-uygulamalar-hipnogojik-oyunlar.html)

musemma 03-05-2012 00:08

Astral Uygulamalar:Hipnogojik Oyunlar
 
Uyku cok karmasik bir seydir . Uykunun her periyodu cesitli safhalardan olusur . Ruya ve REM uykusu ( hizli goz hareketlerinin yasandigi safha ) dahil olmak uzere degisik safhalar vardir .

Beden disi deneyimlerimin cogunu hipnogojik ve hipnopompik safahalarda yasamisimdir . Hipnogojik safha , uyku periyodunun baslangici , tam uykuya dalmaya basladigimiz suredir . Bu safhada ,bilincli hafiza giderek ” kendini birakirken ” bilincalti devreye girer . Hipnopompik safha ( uyanma ani ) da buna benzer , ama yalnizca dogal yollarla uyandigimizda yasanir . ( yani bir alarm saati tarafindan uyandirilmadigimizda )

Bilincin bu tur hallerini ayirt etmek cok basittir . Her iki durumda da , cesitli karmasik sekiller gormek ve sesler duymak oldukca dogal ve normaldir . Genellikle bu tip goruntu ve sesler bir anlam ifade etmezler .

Bu calismada , bilincinizin tam olarak bu iki asamasini yakalamanizi istiyorum . Bu tur hipnolojik fenomenlerin farkinan varmayi ogrenin ve uykuya daah derin dalmak yerine , bunlari ilgiyle izleyin veya dinleyin . Bu dogal safha ile oyunlar oynayin ki ,bilincin sinirlarinda bu tip deneyler yapmanin nasil bir sey oldugu konusunda bir fikriniz olussun . Gece boyunca ortalama 5-6 uyku peryodumuz olduguna gore , beden disi deneyim yasamak icin en az 10 firsatimiz var demektir . Bu da normal calisma devrelerinizin haricinde haftada 70 firsat demektir !

Bir deney olarak , uykuya dalarken uyanik kalmaya ya da bilincinizi acik tutmaya calisin . Bilincli ve bilincsiz olmak arasindaki ince cizgide yurumeye calisin . Bilincinizi acik muhafaza ederken mumkun olabildigi kadar uyku haline yaklasmaya calisin . Bu ara asamada uzun sureli kalmayi ogrenin . Bu yetenek astral seyahat orenmede size cok faydali olacaktir .

Bir gece gec vakit , bilgisayarda bir “chat ” programinda benim gibi bilgisayar programcisi arkadaslarla muhabbet ediyordum .Aralarindan birinie gecenin bu saatine kadar neden ayakta kaldigini sordum . O da bana , kendini bildi bileli uyku problemi oldugunu soyledi . Gercekten agir bir insomniasi ( uykusuzluk rahatsizligi) vardi ve gunlerdir uyku yuzu gormemisti . Ben de ona uykusuzluguna
care bulabilecegimi soyledim . Buna inanamadigini ama gercekten boyle bir seyi basarirsam cok memnun olacagini soyledi . Ben de ona astral
calismalarimdan bahsettim ve muhabbetin sonunda ona 5 OBE ( beden disi deneyim ) teknigini onermis bulundum . Aradan birkac hafta gecti . Ona tekrar chatte rasladigimda , bana ” ise yaradi ,insomniami iyilestirdin ! tekniklerinle hemen uykuya dalabiliyorum artik ! O zamandan beri uyku problemim kalmadi ” dedi ….

Asil onemli nokta su ki , OBE calismalarinda uykuya dalma ihtimali cok yuksektir . Uykuya dalmaktan korunmanin yolu , uyku sinyallerini alir almaz , kendinizi tekrar uyanik kalmaya kiskirtmaktir . Bu yolla uykuya dalmadan bilincinizi acik tutabilirsiniz .

Bir baska teknik ise , yatar pozisyonda bir kolunuzu dirsekten bukerek havada tutup , o sekilde uyumaya calismaktir . Uykuya dalmaya basladiginizda , kaslariniz gecseyecek ve kolunuz duserek sizi kendinize getirecektir . Bu metodla , uykuya cok yaklasip , ona yenilmemeyi ogrenebilirsiniz . Daha sonralari kolunuzu kaldirmaya gerek kalmadan , bilincinizi acik tutarak , uykua daha da fazla yaklasabilirsiniz .

Bu egzersizlerin daha baska faydalari da vardir . Bunlari yaparken bilincinizi bilincaltinizla butunlestirmeyi ogrenirsiniz . Aslen bilincaltinizin devrede olmasi gereken zamanlarda , bilincinizi devreye sokmayi ogrenirsiniz . Bunu basardioginiz zaman , bilinciniz bilincaltinizla hicbir kopukluk olamadn dogrudan iletisim kurabilir .Bundan sonra artik ” buyulu” seyelr olusmaya baslar . Bilincaltiniz bilincinizle ortak calisir . sag beyniniz sol beyninizle ortak calisir . Yaratici gucunuz , mantiginizla beraber calismaya baslar .
hayatinizdaki tum alanlarda gelismeler olur .

R.Peteson


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmżž. Žuanki Zaman: 11:25.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0