Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Sağlık (https://www.ruhani.net/saglik/)
-   -   Tırnak Yeme Tedavisi (https://www.ruhani.net/saglik/2531-tirnak-yeme-tedavisi.html)

ARMİ 09-12-2012 01:37

Tırnak Yeme Tedavisi
 

Tırnak yeme alışkanlığı olarak bildiğimiz, genellikle çocuklukta başlayan ve ileriki yıllardada devam eden, hem tırnaklarda şekil bozukluğu oluşturan hemde fiziksel başka hastalıklara davet eden bu durum aslında bir hastalıktır. Tırnak yeme sadece çocuklarda görülmez. Gençlik döneminde ve yetişkinlerde de görülür.

Tırnak yeme yaşamın sorunlu anlarında artar, sorunlar azaldıkça veya yoluna girmeye başladığında kısa süreli azalmalar gösterir. Gerginlik ve sıkıntılı dönemlerde ise fazlalaşır.

Gençlik döneminde okul başarısızlıkların yanı sıra kız-erkek arkadaşlıkların da yaşanan sorunlar, iniş çıkışlar tırnak yemeyi devam ettirir.

Yetişkinlik döneminde ise iş stresi ve eşle ilişkilerden kaynaklanan stres tırnak yemeyi pekiştirebilecektir.

Ailelerin tırnak yiyen bir çocuğa uygulayacağı ilk işlem bir psikologa gitmeden tırnak yemeye karşı koruyucu oje kullanma olabilir. Tırnak yemeye karşı koruyucu oje kullanmakta gecikmemek gerekmektedir. Oje kullanmaya, çocuğunuzun tırnak yediğini fark ettiğiniz anda başlamalısınız.

Eğer tırnak yemeye karşı koruyucu oje kullanıpta fayda göremediyseniz bu defa bir psikolojik destek almanız gerekebilir.

güneşdeniz 09-12-2012 01:48

acı oje sürdüm fayda etmedi, eldivenle dolaştım olmadı, en son psikiyatr a gittim ve bana doktor dedi ki, tıpta bunun henüz çözümü yok... umutsuz vaka olduğumu anladım eve döndüm ve yemeye aynen devam :D


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:40.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0