Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Psikoloji (https://www.ruhani.net/psikoloji/)
-   -   Pasif-Agresif Kişilik Bozukluğunun Temel Özelliği (https://www.ruhani.net/psikoloji/1751-pasif-agresif-kisilik-bozuklugunun-temel-ozelligi.html)

musemma 02-29-2012 08:58

Pasif-Agresif Kişilik Bozukluğunun Temel Özelliği
 
Pasif-Agresif kişilik bozukluğunun temel özelliği olumsuz tutumların yaygın bir modeli olması ve sosyal ve mesleki ortamlarda yeterli performans için gerekli ihtiyaçlara pasif direnmedir. Bu hastalığın tanısının konmasında, kişiler kişilik bozukluğunun genel kriteriyle örtüşmek zorundadır ve en azından aşağıdaki beş şart gerçekleşmelidir: temel görevleri tamamlamada sürüncemede bırakma ve geç kalma, başkalarının sebepsiz istekler yaptığına dair gerekçesiz protestolar, somurtkanlık, kişiden yapmak istemediği bir şeyi yapması istendiğinde tartışmacı ve asabi olması, otorite figürlerinin sebepsiz yere eleştirilmesi ve aşağılanması, istemediği görevlerde kasten yavaş ve verimsiz çalışma, başkalarının çabalarını engelleme ve bu şekilde bu kişilerin kendi payına düşen işi yapmalarına engel olmak ve unuttuğunu öne sürerek yükümlülüklerden kaçınılması.

Pasif-Agresif kişilik bozukluğu olan kişiler kişilerarası çatışma yaşarlar, sözlü saldırıda ve sömürme eğilimli davranışta bulunurlar. Bu kişilerde, günlük sorumluluklarda dikkat eksikliği ve intihar eğilimli hareketler genel olarak gözlenir. Başkalarından gelen taleplere karşı gelme, zıt ve engelleyici hareketler şeklinde kendini gösterir ve diğer insanların koyduğu standartlara uymayı reddetme söz konusudur. Öte yandan bu kişiler direkt karşı karşıya gelmelerden ve yüzleşmelerden korkar ve kaçarlar; bu korku ve reddetmenin birleşimi pasif ve provakatif davranışa iter.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0