Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Peygamberler (https://www.ruhani.net/peygamberler/)
-   -   Hz. Musa'nın asasının ejderhaya dönüşmesi ve karşısındakilerin hilelerini yutması (https://www.ruhani.net/peygamberler/1382-hz-musanin-asasinin-ejderhaya-donusmesi-ve-karsisindakilerin-hilelerini-yutmasi.html)

zakkum 02-16-2012 02:49

Hz. Musa'nın asasının ejderhaya dönüşmesi ve karşısındakilerin hilelerini yutması
 
(Firavun) Dedi ki: "Eğer gerçekten bir ayet getirmişsen ve doğru sözlülerden isen, bu durumda onu getir (bakalım)." Böylelikle (Musa) asasını fırlatınca, anında apaçık bir ejderha oluverdi. (Araf Suresi, 106- 107)

Sağ elindekini atıver, onların yaptıklarını yutacaktır; çünkü onların yaptıkları yalnızca bir büyücü hilesidir. Büyücü ise nereye varsa kurtulamaz. (Taha Suresi, 69)

Hz. Musa'nın elinin bembeyaz
olması

Elini koltuğuna sok, bir hastalık olmadan, başka bir mucize (ayet) olarak bembeyaz bir durumda çıksın. Öyle ki sana büyük mucizelerimizden (birini) göstermiş olalım. (Taha Suresi, 22-23)

Hz. Musa'nın asasıyla vurarak
denizde yol açması

İki topluluk birbirini gördükleri zaman Musa'nın adamları: "Gerçekten yakalandık" dediler. (Musa:) "Hayır" dedi. "Şüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol gösterecektir." Bunun üzerine Musa'ya: "Asanla denize vur" diye vahyettik. (Vurdu ve) Deniz hemencecik yarılıverdi de her parçası kocaman bir dağ gibi oldu. Ötekileri de buraya yaklaştırdık. Musa'yı ve onunla birlikte olanların hepsini kurtarmış olduk. Sonra ötekileri suda boğduk. (Şuara Suresi, 61-66)


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:18.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0