Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Kur'an-ı Kerim Ve Hadisler (https://www.ruhani.net/kuran-i-kerim-ve-hadisler/)
-   -   Enfal ve Tevbe Surelerinin Havassları (https://www.ruhani.net/kuran-i-kerim-ve-hadisler/5883-enfal-ve-tevbe-surelerinin-havasslari.html)

kartal 02-21-2017 02:47

Enfal ve Tevbe Surelerinin Havassları
 
Enfal ve Tevbe Surelerinin Fazileti Hakkında Hadisi Şerifler
1.Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Enfal ve Tevbe surelerini okumaya devam eden kimseye (kıyamet gününde) şefaatçi olurum. Ve o kimse münafıklıktan uzak olur. Bu sureleri okuyan kimseye, münafık erkek ve münafık kadınların sayısı kadar ecir verilir. Arşı yüklenen melekler, o kişi ölünceye kadar onun için istiğfar ederler."(1)
2.Her kim Tevbe suresinin son iki (olan 128 ve 129.) ayetini okumaya devam ederse, enkaz altında kalarak, boğularak, yanarak ve demir darbesiyle ölmez." buyurdu.(2)

Enfal Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler
1.Bu mübarek sure hpisten, iftira ve musibetten kurtulmak için yedi kere okunur.
2.Katı kalpli kişilerin kendisine yapılan nasihati dinlemeleri için, ekmeğin üzerine enfal suresinin 2. ayetini mürekepsiz bir kalemle sanki yazar gibi kalemi hareket ettirir ve o kişiye yenmesi sağlanırsa, bi-iznillah tesir görülür.
3.Haksızlığa uğrayıp da haklı olan davayı kazanmak için Enfal suresinin 7. ayeti 950 kere tekrarlanır.
4.Her kim ramazı şerifin ilk Cuma günü öğle ile ikindi arasında, ipek veya yünden yapılmış sarı veya yeşil bir bez parçasına Enfal suresinin 62-63. ayetleri yazar ve üzerinde taşırsa, şeytanların ve fesatçıların şerrinden bir-iznillah korunur. Ayrıca aralarına kin, nefret ve dargınlık girmiş baba-oğul, iki kardeş veya yakınların aralarının düzelmesi için şu reçete uygulanır: Enfal suresinin 62-63. ayetlerini temiz bir kağıda yazıp, zemzem olan bir kabın içerisinde bir miktar bekletildikten sonra bu kişilerin içmesi sağlanır. Şifa Allah’tan…
5.Ruhi bunalımı hafifletmek, işleri kolaylaştırmak ve sebebi bilinmeyen sıkıntılardan kurtulmak için başvurulması gereken tesirli bir manevi reçetedir. Her kim Enfal suresinin 66. ayetini farz namazların sonunda olmak üzere ve bir Cuma gününün ikindi vaktinden başlayarak aralıksız bir hafta müddetle okumaya devam ederse, hafta sonunda üzerindeki manevi sıkıntının hafiflediğini yakinen görecektir. Allah’u Teala o kimseye her hususta kolaylık ihsan edecektir.

Tövbe Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler
1.Her çeşit şerden kurtulmak için yedi kere okunur.
2.Her kim güneş doğmadan önce Tövbe suresinin 128-129 ayetleri 10 kere okursa, hastalığına bi-iznillah şifa olur.
3.Her kim ketenden dokunmuş bir bez parçasına herhangi bir kameri ayın ilk günü Tövbe suresinin 46. ayetini yazar ve bu yazının çerçevesine hırsız olacağı şüphenilen veya evden kaçan kişinin ismini anne ismiyle beraber yazar (…. oğlu/kızı …) ve o yazılı keten parçasının ortasına çivi çakarak ayak basılmayan temiz bir toprağa gömerse, muradı gerçekleşir.
4.Her kim Cuma gecesi teheccüd vaktinde Tevbe suresinin son ayetini ve [Ente yâ Rabbi Hasbi’ala fülânibni Fülanete. E’atıf kalbehü ‘aleyye ve zellihü li.] duasını 300 kere okursa, buğzeden kimsenin bunları okuyan kişiye karşı sevgi beslemesine sebep olur.

Dipnotlar
1.Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (İrşadü Aklis-Selim) 4/37
2.Zebidi, İthafü’s-sade, 187


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:07.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0