Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Kur'an-ı Kerim Ve Hadisler (https://www.ruhani.net/kuran-i-kerim-ve-hadisler/)
-   -   Erkeğin ve Kadının Hayırlısı (https://www.ruhani.net/kuran-i-kerim-ve-hadisler/2437-erkegin-ve-kadinin-hayirlisi.html)

ARMİ 09-07-2012 22:10

Erkeğin ve Kadının Hayırlısı
 
Kadının ve erkeğin hayırlısını Peygamber Efendimizhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif hadis-i şeriflerinde şöyle bildirmişlerdir:

"Mü'minlerin imanca en olgunuhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ahlak itibariyle en güzel olanıdır. Sizin hayırlınızhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kadınları için hayırlı olanlarınızdır"



"Sizin hayırlınızhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif aile fertlerine hayırlı olanınızdır. Ben ehlimehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif aileme hayırlı olmada sizin en hayırlınızım"

Güzel ahlaklı ve aile fertlerine karşı iyi niyetli olan kimse hayırlı bir erkektir.Bir erkekhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif alacağı kadının hayırlı olmasını isterse onda şu hususları aramalıdır:

Cenab-ı Hakka ibadetini bırakmayanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kocasına itaatte ve hürmette kusur etmeyenhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif onun kazancını saçıp savurmayanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif dünyaya getirdiği çocuğunu İslami terbiye üzerine yetiştirenhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif iffet ve haya sahibi bir hanım olmalıdır.Zamanımızda bir çok kimselerhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif alacağı kadının güzel olup olmadığınıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif serveti veya tahsili var mı yok mu bunu araştırmaktadır.

Hadis-i şerifte isehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif"Kadınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ya malı için veya güzelliği içinhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yahut dini için alınır. Siz dini olanı alınız! Malı için alanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif malına kavuşamaz. Yalnız güzelliği için alanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif güzelliğinden mahrum kalır." buyurulmaktadır.Din ile güzellik birlikte olması çok iyi olur. Fakat olmazsa olmaz şarthttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif dini durumudurhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif güzel ahlakıdır. Dünya ve ahıret huzuru buna bağlıdır.Büyük velilerden Ebu Süleyman Darani hazretleri şöyle demektedir:?Dünya nimetlerinin en kıymetlisihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif saliha olan kadındır. Îmanı olan ve İslamiyete uyan kimseye salih denir. Saliha kadınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kocasını haram işlemekten korur. İyilik ve ibadet yapmasına yardımcı olur. Saliha olmıyan kadınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif zararlı olur.?Resulullah efendimize:

- Ey Allahın Resulühttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kadının hayırlı olanı hangisidir? diye sorulmuştu. Resul-i Ekrem efendimiz buyurdular ki:- Kocası yüzüne baksa onu memnun edenhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bir şey emretse itaat edenhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif nefsindehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif malındahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gifhoşlanmayacağı bir işlehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kocasına karşı gelmeyendir.Asık suratlıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif geçimsiz ve her zaman tartışmaya yol açan bir kadınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif hayır getirmez. Hz. Lokman oğluna şöyle öğüt vermiştir: "Oğlum! Kötühttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif huysuz kadından sakın. O seni vaktinden evvel kocatır." İnsanın en çok takdir edilecek yönühttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif göze hoş görünen cihetleri değilhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gönlün seveceği taraflarıdır. Bu sebeple bir kadında en fazla takdir edilecek meziyyet iffethttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif haya ve güzel huydur alıntı

buğlem00 09-07-2012 22:18

çok güzel konu ;) paylaşımın için sağol...

ARMİ 09-07-2012 22:21

rica ederim cnm :)


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:52.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0