Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Kur'an-ı Kerim Ve Hadisler (https://www.ruhani.net/kuran-i-kerim-ve-hadisler/)
-   -   Baskı ve işkence (https://www.ruhani.net/kuran-i-kerim-ve-hadisler/1427-baski-ve-iskence.html)

aSLı 02-19-2012 04:34

Baskı ve işkence
 
2:191. Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezâsı böyledir.
2:193. Hem bir fitne kalmayıp, din yalnız Allâh'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın Vazgeçerlerse, düşmanlık ancak zâlimlere karşıdır.
2:217. Ey Muhammed! Sana haram aydan ve o ayda savaşmaktan soruyorlar. De ki: O ayda savaşmak, büyük bir günahtır. Bununla beraber Allâh yolundan alıkoymak, O'nu inkâr etmek, insanları, Mescid-i Haram'dan menetmek ve halkını oradan çıkarmak, Allâh yanında daha büyük bir günahtır ve fitne, öldürmekten daha büyük bir vebaldir(Zulüm ve baskı ise adam öldürmekten daha büyüktür). Onlar, güçleri yeterse, sizi dininizden döndürmek için sizinle savaşmaktan hiçbir zaman geri durmazlar. Sizden de her kim, dininden döner ve kâfir olarak can verirse artık onların bütün amelleri, dünyada ve âhirette boşa gitmiştir. İşte onlar, cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi olarak kalacaklardır
8:39. Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allâh'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allâh yaptıklarını görür.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:44.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0