Ruhani  

Go Back   Ruhani > Eğlence > Kültür Sanat > Kitap

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10-12-2012, 00:08   #1 (permalink)

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Aug 2012


Mesajlar: 414
Konular: 253

Karma Puanı: 7

Standart Astral Seyahat Teknikleri



Orjinal ad: Leaving The Body
Kitabın Yazarı: D. Scott Rogo
Kapak tip: Karton
Sayfa sayısı: 250

Yayınevi : Ege Meta Yayınları

İradi olarak bedenden ayrılma yeteneği olarak tanımlanan astral seyahat uzun zamandır hem bilim hemde kamuoyunu derinden etkilemiş bir fenomendir. Tüm insanların içinde saklı bulunan bu yeteneği merak ediyorsanız, beden dışı deneyimleri meydana getirmek için sekiz denenmiş yöntemi içeren bu uygulamalı kitap sizin için iyi bir haber olacaktır.
SUNUŞ
İçinefe bulunduğumuz değişim ve geçiş süreci, insanlığı yeni bir çağa artan bir hızla hazırlamaktadır. Yeni çağ, insanın aşkın yönlerini tanıyacağı, yaşama, doğaya ve evrene bakışını tepeden tırnağa değiştireceği, içten dışa doğru bir aydınlanmanın gerçekleşeceği yepyeni 'bir şuurlanma çağı olacaktır.
Dünyanın her yerinde yaşayan insanlar, farkında olsun ya da olmasın bu çağa hazırlanmaktadır. Psişik yeteneklerdeki yoğun artış ve ilginin altında yatan temel unsur bu hazırlıktır. Geçmişte çok özel ve gizli eğitimler sonucunda az sayıda insanın yaşadığı psişik fenomenler günümüzde pek çok insan tarafından doğal olarak yaşanmaktadır. çağımızda her alanda olduğu gibi bu konudaki bilgiler da gittikçe küreselleşen bir tarzda insanlığa mal olmaktadır. Ve insanlar özellikle kendi varlığını yakından ilgilendiren ruhsal konularda bilgilenrnek ve edindiği, bilgilerini uygulayabilmek için uğraşmaktadır,
Duyular ötesine taşan her türden psişik deneyimler biz insanlara sadece fizik bedenle ve beş duyuyla sınırlı varlıklar olmadığımızı, çok daha aşkın yönlerimiz bulunduğunu her fırsatta hatırlatmaktadır.
Zaten bu tip yeteneklerin en önemli fonksiyonlarından bir tanesi insana kendi varlığının aşkınlığına ait birtakım sinyaller vermesidir.
Cünümüzde insanın duyular dışı yetenekleri, parapsikoloji adı altında deneyselolarak incelenmektedir. Ayrıca bu yeteneklerin geliştirilmesi için, 'gerek geleneksel, gerekse modern yöntemlerden yararlanılarak pek çok teknikler de geliştirilmiştir.
Aslında hepimiz çeşitli derecelerde olmak üzere psişik yeteneklere sahibiz, ancak bunlar bazı insanlarda daha ön planda olabilmektedir. Bir müzik enstrümanını çalmak için mutlaka olağanüstü yetenekli olmak gerekmez. Bu yönde az yetenekli biri de çaba göstererek bu işi amatörce de olsa yapabilir. Psişik yetenekler de aşağı yukarı buna benzemektedir. Uygun metotlarla gerekli çabayı gösterirsek, bazı psişik yeteneklerimizi
geliştirebiliriz. . .
Bu noktada başarılı olabilmek için unutulmaması gereken en önemli faktörlerden birisi elbette ki niyetimizin kalitesi ve kararlılığımız olacaktır. Çünki yazarın da son bölümde belirttiği gibi, tüm psişik yetenekler amaç değil, birer araçtırlar.
Yazara gelince, 1990 yılında aramızdan ayrılan Scott Rogo kırk yıl süren kısa hayatı içerisine pek çok hizmeti sığdırmış nadir araştırmacılardan biridir. Ardında yirmiyi aşkın kitap, yüzlerce makale bırakmıştır. Parapsikoloji alanındaki öncü ve geniş görüşlü çalışmaları gerçek an­lamda ışık tutucu niteliktedir.
Ülkemizde ilk kez Ruh ve Madde Yayınları tarafından yayınlanan Parapsikoloji - Duyular Dışı İletişim (1990) adlı kitabıyla tanınan yazar, elinizdeki bu kitabında konusunu son derece objektif ve sade bir üslupla, titiz bir şekilde işlemektedir. Kendi deneyimlerini de naklederek konu­yu irdelemesi eseri daha da değerli bir hale getirmektedir.
Üstat Ergün Arıkdal'ın dediği gibi, "Denemek ve yaşamak öğren­menin en emin yoludur."
Siz de bu kitapta nakledilen yöntemleriuygulayarakastral seyahat denemeleri yapabilir, varlığınızın aşkın yönlerini keşfederek. açığa çıkan bu potansiyelden ruhsal gelişiminiz yönünde yararlanabilirsiniz.
Yazarın da vurguladığı gibi, eser "ticari" endişelerle yazılmamıştır.
Denenmiş, sonuçları alınmış farklı teknikler, objektif biçimde ortaya ko­yulmuştur. Herkes kendi mizacına uygun teknikleri deneyip kendisi için en iyi iş göreni seçebilir.
Oldukça fazla taleple karşılaştığımiz astral seyahat konusuyla ilgili böyle ciddi bir eseri halkımıza sunmakta; dolayı çok memnunuz.
Bu memnuniyeti yaşamamızda, bize titiz ve özeali çevirileriyle katkıda bulunan sayın Rengin Ekiz hanımefendiye, siz sevgili okurlarımızın huzurunda çok teşekkür ederiz.

Ege Meta Yayınları


ÖNSÖZ
Sizce bir ruhunuz var mıdır?
Ölümden sonra da yaşayan bir tarafınız var mıdır?
Eğer ruhunuz olduğuna, yani bir tarafınızın ölümden sonra yaşamayı sürdüreceğine inanıyorsanız, bu inancınızın her şeyi bir anda bitirivermesi kaçınılmaz olan ölümü kabullenmek istemediğiniz için bir çeşit korkuyla tutunduğunuz aslı olmayan bir safsata olmadığını nereden biliyorsunuz?
Ölümden sonra da yaşamaya devam eden bir ruh kavramına ilişkin sorular bir zamanlar toplumumuzu oluşturan bireyler için büyük öncelik taşıyordu. İnsanların çoğu, eğitim görmüş olsun ya da olmasın, öldükten sonra da yaşayacağımıza inanıyorlardı. Günümüzde ise ruh (scul) kelimesi eğitim seviyesi yüksek çevrelerde çok az sözü edilen bir kelimedir ve ruh fikriyle ilgili ne varsa sanki ilkel çağların bir kalıntısıymış gibi, hayatın daha az emniyetli, daha gaddar olduğu ve cehaletin hüküm sürdüğü zamanlarda psikolojik bir telafi mekanizması görevi görmüş olan ve günümüz aydınlarının artık ihtiyaç göstermediği bir şey mu­amelesi görmektedir.
Ruh fikrinin hayatın gerçeklerinden kaçmanın bir yolu olarak kullanılabileceği doğrudur;fakat aynı şey herhangi başka bir fikir için de geçerlidir. Öte yandan eğer gerçekten de kalıcılığını sürdüren bir yanımız varsa, bunun kendimize ve başka insanlara nasıl baktığımız ve hayatımızı nasıl yaşamak istediğimiz açısından muazzam sonuçları olabilir. O halde insanların ruh fikrine getirdiği bütün o psikolojik mekanizma açıklamaları bir yana, ruh kavramıyla ilgili gerçekler nelerdir?

Ruh kavramının (concept) tarihçesini, insanların bu konuda neler düşündüklerini, ruh kelimesinin kökenini araştırıp öğrenebilir ve sonra da öğrendiklerinizin "mantıklı' (sense) olup olmadığı hakkında akıl yürütebilirsiniz. Pozitif bilimin kurucularından Roger Bacon'un dediği gibi, "Bilme işleminin iki tarzı vardır: görüşleri ikna ya yönelik olarak tartışma ve deneyim. Birinci model, sonuçları ortaya getirip koyar ve bizi mutabakata çağırır fakat kesinlik getiremez; zihnimizi mutlak bir sükünete kavuşturan ise ikinci modeldir. yani deneyime dayanmak." Esas olarak ruh kavramı da temelini fikirden değil, deneyimden alır. Bugün yaşamakta olan, milyonlarca olmasa bile binlerce insan kısa bir süre için fiziksel bedenlerinin dışına çıkarak uzayda (boşlukta) var olmayı deneyimlemiş ve bu farklı durumu rüyalarında veya hayal ürünü bir olgu olarak değil, gerçek anlarında yaşamışlardır. Beden dışı deneyimin tipik sonucu "Bir ruhum olduğuna veya ölümden sonra da yaşamayı sürdüreceğime inanmıyorum, öyle olduğunu biliyorum"dur. Ruh kavramıyla ilgili fikirlerin birinci derecedeki kaynağı bireyleri bütünsellikleriyle yaşadıkları ve çoğu durumda hayatlarını başkalaştırıcı fiziksel bedenin sınırları dışında da var olma deneyimleridir.
Başka insanların deneyimlerini eğitim ve bilim yoluyla öğrenmenin değeri tartışılmaz. Şahsen benim mesleğimin en tatmin edici başarılarından birisi yetenekli "Miss Z" ile yaptığım deneysel çalışmalardır ve kendisi beden dışı deneyimlerin bilimsel olarak araştırılması ve bilime mal edilmesi konusunda yenibir dö­nemin başlatılmasına yardımcı olmuştur. (Journal of the American SoCiety for Psychical Research (Amerika Psişik Araştırmalar Derneği Dergisi, 1968, Sayfa 3- 27'ye bakın.) Miss Z, ben laboratuarda onun beyin dalgalarını ve diğer fizyolojik fonksiyonlarını kaydederken benim için bedendışı deneyim (BDD) meydana getire­bilen bir süjedir. Ancak çoğu kişi için günümüzde yaygın olan kültürel görüşlerle taban tabana zıt bir perspektifin varlığını kanıtlamaya yönelik deneyimlerin araştırılması yeterince ikna edici . olamamaktadır. çoğumuz direkt deneyimi, şahsımızda yaşamayı istemekteyiz. İşte bu kitabın tam bu noktada büyük bir yararı dokunabilir.
D. Scott Rogo, birçok kişiyi beden dışı deneyime götürebilecek çeşitli teknikleri bir araya getirerek hepimize büyükbir hizmet yapmıştır, İnsanların çoğunun hakkında hiçbir bilgisi olmadığı 'bir literatürü yoğun olarak araştırması sonucunda Rogo beden dışı deneyimlere götürme özelliği olan muhtelif psikolojik teknikleri yan yana getirmiş, sorgulamış ve abartılardanarındırarak önümüze koymuştur. Bu derece potansiyel değeri olan bir malumatı kapsayan ve üstelik kapsam itibarıyla istismara ve de­jenerasyona çok açık olan bu bilgiyi bu denli makül ve konuya
duyarlı olarak ortaya koyan bir ikinci kitap yoktur. '
Bu kitaptaki bir veya daha fazla sayıda tekniği gayretle uygulamaya ne dersiniz? İşe yarayacağını varsaymaya ne dersiniz? Bir de bakarsınız bir gece fizik bedeninizin dışına çıkmışız; fakat son derece canlı ve şuurlusunuz ve fiziksel varoluşun getirdiği sınırlara da tabi değilsiniz: O halde? Buyrun serüvene!
Charles T. Tart Ph. D.
Psikoloji Ana Bilim Dalı California Üniversitesi, Davis


Şiddetle tavsiye ederim ... internette ulaşabileceğiniz bilgilerden çok daha fazlası mevcut.

ARMİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:27.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner