Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Kişisel Dua İstekleri (https://www.ruhani.net/kisisel-dua-istekleri/)
-   -   Rasûlullâh'ın öğrettiği çok özel dualar (https://www.ruhani.net/kisisel-dua-istekleri/3167-rasulullahin-ogrettigi-cok-ozel-dualar.html)

özlem35. 11-20-2012 16:42

Rasûlullâh'ın öğrettiği çok özel dualar
 
"Allâhumme inna nes'eluke min hayri ma seeleke minhu nebiyyuke Muhammedun ve eûzü bike min şerri mesteaze minhu nebiyyuke sallallâhu aleyhi ve sellem, ve ente MÜSTEAN!.."
Anlamı:
"Allâh'ım Nebin Muhammed AleyhisSelâm hayırdan neler istemişse senden ben de onları isterim; şerrden nelerden sığınmışsa sana, ben de onlardan sana sığınırım... MÜSTEAN (yardım istenilen - yardım eden) sensin!"
Bilgi:

Ebu Umame (r.a.) anlatıyor:

Bir gün Rasûlullâh SallAllâhu Aleyhi ve Sellem uzun bir dua etti ki, bundan hiçbir şey ezberleyemedik... Bunun üzerine dedik:

— Yâ Rasûlullâh öyle uzun bir dua ile dua ettiniz ki, biz bundan bir şey ezberleyemedik?..

Bunun üzerine buyurdu ki, Rasûlullâh AleyhisSelâm:

— Size bütün bu duayı toplayan bir şey göstereyim mi?.. Şöyle dua edersiniz: "Allâh'ım Rasûlün Muhammed'in hayırdan dilediklerinin aynısını ben de dilerim; Rasûlün Muhammed'in şerrden sığındığı şeylerden biz de sana sığınıyoruz. Yardım istenecek sensin. Varış sanadır. Kuvvet ve kudret ancak Allâh iledir."

Bütün istekleri ve de sığınılacak şeyleri içine alan en özlü duayı yukarıdaki şekilde gene Efendimiz Rasûlullâh SallAllâhu Aleyhi ve Sellem bize öğretiyor... Artık bu duayı da etmeyene diyecek söz yok!..

************************************************** ***********************************************

Yükselen burcu ya da ayı, İkizler, Yay, Başak ve Balık olanlara bu dua kesinlikle tavsiye edilir..

"Allâhumme innâ nec'âluke fiy nuhûrihim ve neûzü bike min şurûrihim."

Anlamı:

"Allâh'ım, senin, onların karşısına çıkmanı ister; onların şerrlerinden sana sığınırız."

Bilgi:

Efendimiz, Rasûlullâh (s.a.v.)'in öğretmekte olduğu bu dua son derece önemli ve üzerinde dikkatle durulması zorunlu bir niyazdır! Niçin bu böyle?..

İnsanın, karşılaştığı tehlikeli olaylara ya da kişilere karşı, kendi beşerî imkânları ile mücadele vermesi son derece doğaldır...
Allâh'tan yardım isteyip O'na yönelmesi de doğaldır...Ancak bu duada bir incelik vardır ki, ona çok dikkat etmek gerekmektedir... Efendimiz bu dua ile, kendilerinin yerine, ilâhî güçlerin karşılık vermesi için niyazda bulunuyor... Bu ilâhî güç, dışarıdan o kişiler üzerine karşı çıkabileceği gibi, kendilerinden de zuhur edebilir...

Nitekim böyle bir duruma işaret şu âyeti kerîmenin ışığında olayı anlamaya çalışırsak, meseleyi çok daha kolaylıkla çözeriz: "... Attığın zaman sen atmadın, ALLÂH ATTI!.." (8.Enfâl: 17)

İşte aynı şekilde, Allâh'ın karşı çıkması için niyaz ediliyor burada da...... Arzu eden anlamaya gayret göstersin!...

************************************************** **********************************************

"Allâhumme ahricniy min zulûmatil vehmi ve ekrimniy binûril fehmi."

Anlamı:

"Allâh'ım VEHİM karanlığından beni çıkart ve nûrunla anlayış ikram et!..

Bilgi:

Tasavvuf yolundakilerin bileceği gibi, insan için en büyük belâ "VEHİM" hükmü altında kalmaktır. Allâh'tan insanı ayrı düşüren en büyük perde "VEHİM" perdesidir...
"VEHİM" perdesi kalkıp, Allâh Nûru ile anlayış ikram olan kişi derhâl Allâh'a erer, YAKÎN sahiplerinden olur!.. Bunun, ne derece büyük bir nimet olduğunu, ancak bu nimete ermişler bilebilir!..
Şayet, dünyada yaşarken "VEHİM"den kurtulup "YAKÎN"e ermek istiyorsanız, mutlaka, en az günde yüz defa bu duaya devam ediniz...

************************************************** ******************************************
"EnzellAllâhu 'aleykel Kitâbe vel Hıkmete ve 'allemeke mâ lem tekün ta'lem..."

Anlamı:

Allâh sana Kitabı (Hakikat bilgisini) ve Hikmeti (Din ilmini, Sünnetullâh marifetini) inzâl etmiş (Esmâ boyutundan bilincine ulaştırmış) ve bilmediğini sana öğretmiştir. (4.Nisâ': 113)

Bilgi:

Rasûlullâh AleyhisSelâm'a gelen bu âyeti şayet günde üç yüz defa okumaya devam edersek, ilim ve sistemi kavrama yeteneğimizin şaşılacak ölçüde gelişmeye başladığını hayretle fark ederiz..


************************************************** **********************************************

Allemel'İnsane mâ lem ya'lem. (96.'Alak: 5)

Anlamı:

İnsana bilmediğini talim etti.

Bilgi:

Bu âyeti kerîmeyi dahi günde üç yüz defa okuyanlar denenmiştir ki kısa zamanda büyük gelişme göstermişlerdir. Unutmayın Allâh'a yakîn, ilimle elde edilir!..

************************************************** ******************************************

Ve kezâlike evhaynâ ileyke rûhan min emriNÂ* mâ künte tedriy melKitâbu ve lel iymânu ve lâkin ce'alnâhu nûren nehdiy Bihi men neşâu min 'ıbadiNÂ* ve inneke le tehdiy ilâ sıratın müstekıym; (42.Şûrâ: 52)

Anlamı:

Böylece sana hükmümüzden ruh (Esmâ mânâlarını şuurunda hissetmeyi) vahyettik... Sen, Hakikat ve Sünnetullâh BİLGİsi nedir, iman neyedir bilmezdin! Ne var ki, biz Onu (ruhu), kendisiyle hakikate erdirdiğimiz nûr (ilim) olarak meydana getirdik, kullarımızdan dilediğimize! Muhakkak ki sen de kesinlikle hakikate (sırat-ı müstakime) yönlendirirsin!

Bilgi:

Ruhaniyetin güçlenmesi, basîretin keskinleşmesi, verilenlerin daha iyi değerlendirilebilmesi ve çevreye daha yararlı olunabilmesi için okunması tavsiye edilen bir âyettir, bu yazdığımız âyet.

Şartları elverişli olanın, bir yetiştirici kontrolünde, elinden geliyorsa oruçlu olarak günde bin defa olmak üzere kırk veya seksen gün devam edilmesi tavsiye olunmaktadır.( Biz, zamanında hayli nimetine kavuştuk, dileyene tavsiyemizdir.)

************************************************** **********************************************

erselnâ fiyküm Rasûlen minküm yetlû aleyküm âyâtinâ ve yüzekkiyküm ve yüallimükümül Kitâbe vel Hikmete ve yüallimüküm mâ lem tekünû ta'lemûn
(2.Bakara: 151)

Anlamı:

Nitekim, içinizden (hakikati dillendirmek üzere) Rasûl irsâl ettik (açığa çıkardık), âyetlerimizi (varlığın hakikati oluşumuza dair işaretleri) size tilavet ediyor (okuyup anlatıyor), sizi arındırıyor ve Kitabı (hakikat ve Sünnetullâh bilgisini) Hikmeti (varlığın oluş sistem ve düzenini, oluş mekanizmasını) ve bilmediklerinizi öğretiyor.

Bilgi:

Bu âyeti (Bakara: 151), hemen öncesinde vermiş olduğum âyeti kerîmeyle birlikte bana öğreten Abdülkerîm Ciylî Hazretleridir... Bunlara devam ile sayısız faydalar hâsıl oldu... "KİTABI OKU"MADA, hikmete ermede, hiç aklıma gelmeyecek olan şeylerin sırlarına ermemde Takdir-i Hüda ile âyetlere devam etmenin çok büyük faydalarını gördüm!..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arzu edenler bu âyetlere günde yüz defa devam ederler!

Veya daha âlâsı, önce birini günde bin defa ve oruçlu olarak kırk veya seksen gün devam ederler; sonra onu günde yüz defaya düşürüp ikincisini gene günde bin defa olarak kırk veya seksen gün yaparlar; sonra da her ikisine günde yüzer defa olarak devam ederler...

Kesinlikle bilelim ki bu âyetler Kur'ân-ı Kerîm'deki en değerli mücevherlerden ikisidir!
Allâh kolaylaştıra!..

zeinarda 11-20-2012 18:03

Çok özel ve güzel dualar Özlemcim,eline sağlık....

BİLGE 11-20-2012 18:22

çok güzel bir konu ya değinmişsin eline emeğine sağlık özlemcim.

QapriS 11-20-2012 23:35

mükemmel dualar var burda.. emegine saglık özlemcim..

SUMASALI 11-21-2012 00:39

özlemcım ellerıne saglık cok güzel dualar...

zeinarda 04-06-2017 21:53

Allâhumme inna nes'eluke min hayri ma seeleke minhu nebiyyuke Muhammedun ve eûzü bike min şerri mesteaze minhu nebiyyuke sallallâhu aleyhi ve sellem, ve ente MÜSTEAN!.."


Anlamı:
"Allâh'ım Nebin Muhammed AleyhisSelâm hayırdan neler istemişse senden ben de onları isterim; şerrden nelerden sığınmışsa sana, ben de onlardan sana sığınırım... MÜSTEAN (yardım istenilen - yardım eden) sensin!"


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:28.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0