Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Kehanetler (https://www.ruhani.net/kehanetler/)
-   -   Televizyonlar tarih olacak (https://www.ruhani.net/kehanetler/1581-televizyonlar-tarih-olacak.html)

Sahir 02-23-2012 18:30

Televizyonlar tarih olacak
 
Dünyayı evimize getiren televizyonlar tarih mi oluyor? İşte Microsoft'un o çarpıcı araştırması...
Yazılım devi Microsoft'un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yeni bir araştırmaya göre televizyonlar çok yakında tarihin tozlu sayfalarına karışacak.
Bu oldukça iddialı olan, ancak bir gerçeğin de altını fazlasıyla çizen söz konusu araştırma raporu sonuçları, televizyonların yerini çok yakında internetin alacağını ortaya koydu.

Bugün için evlerimizim vazgeçilmez eşyalarından biri olan ve dünyayı evimize getiren televizyonlar, ilk ortaya çıktığı yıllar büyük ilgi görmüş, o günden bu yana hemen her eve ulaşmayı başarmıştır. Ancak Microsoft'un da gerçekleştirdiği son araştırmayı göz önüne aldığımızda, televizyonlar her ne kadar bugün de evlerimizin olmazsa olmaz eşyalarından biri olsa da, internetin hayatımıza girmesiyle birlikte bu durumun pek de böyle kalmayacağı söylenebilir.

Microsoft'a göre sadece 2010 yılının Haziran ayına kadar olan sürecin ardından klasik televizyonlar, internetin gerisinde kalacak ve televizyon haftada ortalama 11.5 saat izlenirken, internet söz konusu olduğunda ise bu rakam 14.2 saat olacak.

Bunun yanı sıra masaüstü bilgisayarlardan internete bağlanan kullanıcıların oranında çok yakın bir gelecekte büyük bir düşüş yaşanacağını belirten Microsoft, kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun artık internete mobil cihazlarıyla bağlanacağının altını çizdi.

güneşdeniz 03-05-2012 00:55

evet bizlerde çocuklarımıza anlatıcaz ilerde ahhh yavrum bizim zamanımızda televizyon denilen bişey vardı böyle sizin gibi değildik biz dizi başladı mı herkes tv başına kitlenirdi anten bozuldu mu çatıya çıkardık falan filan :D televizyonlarında bizlerinde modası geçicek bigün :D

Hanedan 03-05-2012 00:59

,) genç görünüyorum ama yaşım ortaya çıkıcak,hoş 3-5 yaşındaydım o dönemler; mahalleye Almancı bir ailenin ilk televizyon getirişi ve eve halının üzerine tüm mahallenin oturup her gece aynı evde karıncalı ve korkunç foşş sesi çıkaran ekranı izlemek saatler geçerdi İstiklal Marşı okunurdu şükür askerler rap rap rap yürürdü ,sonra saz eserleri ;kısaca şimdi otur izle deseniz genci yaşlısı kimse izlemez üste para vermeniz gerekir kapanırken de kelebakış ,) vardı.Bebektim ama bugünmüş gibi anımsıyorum.tabi aynı ay içerisinde mahallede tv almayan kalmamıştı ancak o ilk gelişi gibi olmadı seyirciler eve her yeni alınan tvde azaldı ,)

güneşdeniz 03-05-2012 01:04

ben televizyonun ilk günlerine yetişemedim ama düğmeli tv vardı ben 3 4 yaşlarındayken. sonra çıktı sanırım kumandalı tvler :D ben 5 yaşındayken almıştık sony nin kumandalı televizyonunu ve halen çalışıyor.

Hanedan 03-05-2012 01:06

şimdi o proğramları koysalar televizyonu kırar millet saz eserleri var ya inanılmaz resmen uyutuyordu insanı.saz çalanlar uyuyordu çalarken düşün,hiç birisinin acelesi yoktu yavaaş yavaşş 1.5 -2 saat saz eserleri ,)

güneşdeniz 03-05-2012 01:09

şimdi arada denk geliyorum eski programlardan kesitlere direk tvye dalasım geliyo. ayyy o yıllarda yaşamamışım iyiki. düşünsene tv yokken herkes radyo da ajansı bekliyomuş bi haber dinlemek, yol durumunu öğrenmek için filan. tek kanal, adam ne koyarsa onu dinlicen hacı ::D

Hanedan 03-05-2012 01:11

ya her hafta aynıydı proğram yani gazete almana bile gerek yok.açılış,istiklal marşı ,saz eserleri,artistik patinaj ( buzda ) haberler ve kelebakış ( sunan adam keldi güne bakıştı proğramın ismi ,halk kelebakış koymuştu proğramın ismini ,))) )

güneşdeniz 03-05-2012 01:16

tek hatırladığım samanyolu kanalımıydı neydi gece olduğunda yayını bitirir rengarenk bir yuvarlak resim koyup ekrana dıııııtttttttt diye beraberinde iğrenç bi ses. :D aaaa yayın bitmiş derdik.

likyail 03-05-2012 06:00

eskiden grundig markalı dışı kaplaması tahta olan tvler vardı kumandasız ve kanal ayarı içinde küçük kırmızı bir çubuğu vardı onunla kanal araması yapardık... :D vay bee zaman nasılda akıp gidiyor...

Hanedan 03-05-2012 12:32

Alıntı:

likyail Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 2478)
eskiden grundig markalı dışı kaplaması tahta olan tvler vardı kumandasız ve kanal ayarı içinde küçük kırmızı bir çubuğu vardı onunla kanal araması yapardık... :D vay bee zaman nasılda akıp gidiyor...

o renklidir likyail ,)


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:01.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0