Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Kehanetler (https://www.ruhani.net/kehanetler/)
-   -   Benedict Son Papamı (https://www.ruhani.net/kehanetler/1542-benedict-son-papami.html)

Sahir 02-23-2012 17:59

Benedict Son Papamı
 
Aziz Malacchia, kendi döneminden sonraki 111'inci Papa için "zeytinin ihtişamı" demişti. Ratzinger, simgesi zeytin olan rahiplerden gelen Benedict papalık adını alınca din uzmanları kehanet gerçek oldu" diyor.

On ikinci asırda yaşamış bir aziz, Piskopos Malacchia. Kendi döneminden sonra gelecek papalarla ilgili kehanetlerde bulundu. 112 papa sonra kıyametin geleceğini öngören Malacchia'nın kehanetlerine göre önceki gün seçilen Ratzinger, 111'inci papa. Ve Malacchia'nın sondan bir önceki olacağını söylediği bu papayla ilgili kehaneti de gerçek oldu... İrlandalı aziz, 111'inci papayla ilgili kehanetinde "Gloria Olivae" (zeytinin ihtişamı) ifadesini kullanıyor. Yorumlara göre Ratzinger'in kendisine seçtiği papalık ismiyle kesişiyor.

BARIŞIN SİMGESİ ZEYTİN
Ratzinger'in seçtiği 16'ncı Benedict adı, sembolleri zeytin ve söylemleri barış olan Benedict rahiplerinden geliyor. Din uzmanlarına göre Malacchia'nın sondan bir önceki kehaneti de bu noktada gerçekleşmiş oluyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz dinler tarihi uzmanı İtalyan Prof. Mariano Bizzarri, Malacchia'nın kehanetinin daha farklı bir biçimde ortaya çıktığı kanısında. Bizzarri'ye göre Benedict yani "mübarek", simgesi dünyanın her yerinde "zeytin dalı" olan barışı simgeleyen bir isim. Ratzinger de bu ismi, savaş karşıtı Papa 15'inci Benedict'in izinden gitmek için aldı. Bizzarri'ye göre Kilise içindeki gizli çıkar gruplarını ve tarikatları da temizleyen 15'inci Benedict'in çizdiği yoldan yürüyecek olan Ratzinger, dış ve iç barış için mücadele edecek.

"FAZLA YAŞAMAYACAK"
Malacchia'nın kehanetlerinin doğruluğunu kabul edenler için kıyamet günü yaklaşıyor. 1148'de ölen Malacchia'ya göre Ratzinger yani Papa 16'ncı Benedict fazla yaşamayacak. Ondan sonra Papa olarak Romalı Petrus (Peter) Katolik Kilisesi'nin başına geçecek. Bu, aynı zamanda Kilise'nin son dönemi olacak. Malacchia'ya göre 112'nci Papa, kıyamet gününün geldiği ve Mesih'in yeryüzüne dönüşünün de bir anlamda habercisi olacak. Papa 16'ncı Benedict, 1992'de açıklanmayan ancak ağır bir hastalıktan ameliyat oldu. Roma'daki bu ameliyat sonrası Almanya'da bir süre tedavi gördüğü biliniyor. O dönemde görevinden istifa etmek istediği kardeşi tarafından açıklandı. Aziz Malacchia, Papa 10'uncu Innocent için "Iucunditas Crucis" yani "haçın şenliği" demişti. 10'uncu Innocent, haçın şenliği kutlamasından bir gün sonra seçildi...
Kehanetler ve gizler dünyası

SUMASALI 11-17-2012 02:00

tesekkürler....


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:26.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0