Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Havas Bölümü Soru ve Yardım İstekleri (https://www.ruhani.net/havas-bolumu-soru-ve-yardim-istekleri/)
-   -   Esmalar Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Hususlar (https://www.ruhani.net/havas-bolumu-soru-ve-yardim-istekleri/5697-esmalar-hakkinda-bilinmesi-gereken-onemli-hususlar.html)

Aaro'sdamned 09-16-2014 14:28

Esmalar Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Hususlar
 
Esma ül Hüsna konusunda her gün çok farklı sorularla karşılaşıyoruz, genel kanılar bir yana, düşünmesi zor, açıklanması olanaksız öyle yanlış bilgiler aktarılıyor ki şaşırmadan edemiyoruz.
Şunu gayet iyi biliyorsunuz ki insanların korkularından nemalanmak istiyen bir kısım kitle her zaman, her yerde mevcut. Bunların amacı kendi kısıtlı potansiyelleriyle böylesine saf konuları bile kendi korkunç dünyalarıyla bütünleştirip BİR SORUN VARMIŞ GİBİ GÖSTERMEK, sonra da o SORUNLARA! çözüm bulmuş havası vererek karşılarındakinden yararlanma yolları aramaktır.
Sevgili dostlarım konu her ne olursa olsun lütfen öncelikle kendi akıl süzgecinizden geçirerek öyle değerlendirin, bu aklı bize veren Allah (c.c.) ibadette de, yaşamın kendisinde de kendinden başka bir merkeze yönelişimizi ve onların düşüncelerine dayanarak yolumuzu çizmemizi yasaklamıştır.
Biz sitemizdeki yazıları yazarken bile çok düşünüyoruz, acaba biri şey yanlış anlaşılır da insanlara zararımız dokunur mu diye, oysa ki her zaman tekrar ediyoruz biz sadece bu harika yolun kapısını gösteren nacizane bilinçleriz, her şeyin anahtarı yine sizin sonsuz potansiyelinizde gizli, adımı birlikte atacağız fakat o merdivenleri çıkan siz olacaksınız.
Unutmayın ne isterseniz Allahtan isteyin kimseyi ve hiç bir öğretiyi aracı tutmayın, onlar amaç değil sadece araçtır, araçlarınızı da aklınızın kavradığı doğru yerelerden seçin.

Soru : Esmaların başına -ya - el gibi takılar getirmeden okursak kabul görmediğini söylüyorlar doğru mu ?
Cevap : Sevgili dostlarım biz Esma çalışmalarında yüce Allahın isimlerini anıyoruz, onun isimleri manasınca yaşamımızda ve bilincimizde yükselişi amaçlıyoruz, biz Esmaların zikrinde o isimlerin uynadırdığı etkiyi hissetmeye çalışıyoruz, bu yüzden lütfen isimleri anarken önündekii eklere değil isimlerin manalarına yoğunlaşın, bizim yöneldiğimiz kısım tecellilerdir, bu yüden içinizi rahat edecekse isim ön eklerini kullanın, elbette kimse bunu kesinlikle yapma diyemez, fakat siz öncelikle olması gerekenin o ismin açtığı kapının sizin tefekkürünüzle olduğunu kabul edin, gerisinin cevabını zaten zamanı geldiğinde kendiniz vereceksiniz.
Soru : Esmaları ille belli bir sayıda mı zikretmneliyiz ?
Cevap : Sevgili dostlarım son zamanlarda en çok duyduğum soru bu ve bu sorunun bir tabu olmasından büyük rahatsızlık duyuyuyorum, çünkü bu soru bana bir çok tehlikeyi çağrıştırıyor.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki;
Esmalar belli adetlerde kullanılan matematiksel değerler değildir, onlar her an her yerde aktif mükemmel enerji noktaları ve mana bütünleridir.
Ebced hesabı denilen olgu belli bazı kesimler tarafından Esmalara daha detaylı ve karmaşık bir çalışma süsü verilmek ve bilginin derinliğini sadece kendine mal etmek adına hareket edenlerin ön plana çıkarılan arap alfabesinin sayısal değerini hesaplamaya yarayan bir sistemdir.
Bu hesap sistemi dinsel bir uygulama değildir, Esmaları zikretmek için bulunmamış, onları zikretmekte ortaya biri kanun olarak konulmamıştır.
Elbette ki bizim dini inanışımıza göre bazı rakamlar ve zamanlar özeldir, onlara sıkça işaret edilir fakat bunlar da onların ebced hesabından değil başka özelliklerinden meydana gelir.
Ebced hesabındaki matematiksel kullanımlar elbette bazı Havas gibi Majikal öğretilerde kullanılmaktadır, fakat bizlerin bunlarla uzaktan, yakından alakası yoktur, olmamalıdır. Bu konuya daha sonra tekrar döneceğiz gelelim yine Esmalarda sayıların durumuna.
Sevgili dostlarım görüyorum ki bir ortaya çıkıyor ve Kayyum isminin 452 kez okunması gerektiğin söylüyor,
Esmayı zikredecek sevgili dostumuz da başlıyor saymaya, sonra Esmanın manasına yoğunlaşacağına sayılara aklı takılıyor.
Acaba kaçtayım, bitti mi, geçtim mi diye sorularla uğraşıyor, oldu ya 2 tane geçiyor belki , eyvah diyor hiç bir işe yaramadı...
İşte tehlike burada başlıyor; bakın dinimizde sevgili peygamberimizin (s.a.v) söylediği ne güzel bir söz var;
''Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız''
Bizim için Esmaların manaları önemli sevgi dostlar, onları tefekkürle anmak, onların var oluşun içindeki etkisini hissetmek önemli, onları saymak, matemetiksel kılıflarda seyretmek, denklemler oluşturmak değil.
Şimdi siz anlamını hissetmeden, her anışınızda onunla bir olmaya çalışmadan, isterseniz oturup sabahlara kadar Esma sayın, onları yaşayarak bu çalışmayı yapanların 99 derin sözcüğü sizin binlerce kelimenizden evla olacaktır.
Bunu sayıları baş tacı edenlere söyleyiniz.
Soru : Esmaları hangi vakitlerde kullanmalıyız, abdesli mi olmak gerekir ?
Cevap : Dostlarım yüce Allah istisnasız tüm var oluşun yaratıcısı ve hakimidir, o bizim her halimizi, her durumumuzu en iyi şekilde gören ve duyandır.
Allahın isimlerini anarken elbette ona karşı saygılı bir tavırla davranmanın büyük önemi vardır.
Görüyorum ki bunları soran insanlar herhangi bir kurumun müdürünün yanına gidip görüşme yaparken bile önünü ilkliyor, hatta heyecandan titriyor, içimden o an diyorum ki ''Eyy aklı evvel, sen kimin karşısında heyecanlanıyorsun sen neyi neyele kıyas ediyorsun''.
Allah'ın isimlerini anarken her halde ve durumda olabilirsiniz, kendinize tabular oluşturmayın, Allah her şeyi en iyi görendir, fakat yapabildiğinizi kadar saygılı olun, ve kendinize konsantre olacağınız özel alanlar tespit edin.
Esmaları yola, yürürken, araba sürerken bile anabilirsiniz, fakat tavsiyemiz manalara kendinizi verebileceğinizi ortamları tercih etmenizdir.
Allahı anmak istediğinizi zaman anın kimse ve hiç bir düşünce sizi yolunuzdan alı koyamasın, endişeye düşmeyin, yanlış yaparım diye korkmayın, asıl korkulara uyup Allah'ı anmamak en büyük yanlış olur. Saygınızı da elden bırakmayın.
Levent AKKAYA

nevfell 09-21-2015 16:20

Allah razı olsun sonunda mantıklı bir cevap buldum bende hep bu ebced dedikleri şey bencede havasa hatta maji yani büyü niyetine girmiş oluyor sayısı süresi zamanı niyeti unutup sayılara yöneliyoruz çünkü iyicene aydınlanıyorum o an o esmaya ihtiyacın olduğunu hissettiğiniz an okuyun içinizde hissedin rabbim onun faziletine inş bizi erdirir tabi üzerinizde kul hakkı bulunmasın günahlarınıza tövbe edin abdestli olun bunlar olmadan duam niye kabul olmuyor demeyin


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:00.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0