Ruhani  

Go Back   Ruhani > Gizli İlimler > Havas Bölümü Soru ve Yardım İstekleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02-12-2012, 15:01   #1 (permalink)

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Feb 2012


Mesajlar: 20
Konular: 16

Karma Puanı: 2

Standart Sorması zor sorunlar ve sorular

İnsanlar söylemeye çekindiği sorunlarını bilgisayarda araştırıyor.

Bilmediği sorun, kendince bir mahremiyete haizde görününcede gizli kalmasını istiyor. Sonuçta birşeyde elde edemiyor.

Bu nedenle arama motorlarına düşmüş soruların cevaplarını kısada olsa burada yazarak kişilere yardımcı olmanın ihtiyacını duydum.

Sevdiği kişinin cinsel sapıklığa düşmeden kurtulması için dua nedir?
Bu duruma düşen kişilerin arkadaşlarına yardımcı olabilmesi için, konuyu onunla açıkça konuşmalıdır. Durumun kendisi tarafından fark edildiğini beyan etmelidir. Sebep ve sonuç ilişkileri içerisinde konu müteala edildikten sonra sıkıntısı olan kişiye Allah Teâlâ’ya samimi dualar edilmelidir.

Genellikle günümüzde cinsel sapma nedenlerinde “dışarıdan yemek yeme alışkanlığı” olan kişilerde baş göstermektedir. Çünkü hormonlu yiyecekler ve alışkanlık kazandıran maddeler bu durumu tetiklemektedir.

Ayrıca günümüzde cinsel sapmanın yoğunluğu erkeklerde görüldüğü için üroloji uzmanına giderek testesteron takviyesi yaptırmaları uygun olur. Kadınlık hormonu vücut seviyesinde fazla olması da bu duygu selini artırdığı söylenilmektedir.

Sonuç olarak önce dua, daha sonra psikiyatr ile görüşme ve en önemlisi beslenme alışkanlığını değiştirmek gerekir diyebiliriz.

***

Ben 4 yıllık evli bir bayanım. Eşimle severek evlendik. Ancak çok geçimsiziz. Bunun için dua arıyordum ama yukardaki yazıları görünce vazgeçtim. Eşimin mali durumu günden güne iyiye gittiği halde temel ihtiyaçlar dışında çok kısıtlı davranıyor. Söylediğimde kabullenmiyor. suçu sürekli bende arıyor. Bende çok fazla kafama takıyorum. Çünkü daha önceden çalışmıştım en azından gönlümden geçeni alıyordum ve müsrifde değildim. Şimdi durumumuz iyi dediğimde neye ihtiyacın var diye çıkışıyor. Yukarıda bir yazınızda eşin yanında aşağılık kompleksinin duyulmasının alzahimer hastalığına neden olabileceğini yazmışsınız. Ben bu hisse çok kapılıyorum. Acaba psikolojik destek almalımıyım.5 vakit namaz kılmıyorum ama sürekli dualar ediyorum.
CEVAP:

Sizin yazınız ile biraz açıklama yapalım.

Ben 4 yıllık evli bir bayanım. Eşimle severek evlendik.

Kaderi planda bir sıkıntı olmazsa; her evlikte geçiş dönemleri vardır. Bunlar ilk üç ayında, sonra birinci yılında, daha sonra beşinci yılında eğer bu dönemler geçirilirse evliliğin ömrü uzun olur. Severek evlenenler hususunda ileriye dönük “beklenti” daha fazla olduğundan sevginin karşılığı olan hareketler beklenilir. Olmayınca sizdeki gibi üzüntüye sebep olur.

ancak çok geçimsiziz.

Geçinememenin temelinde uyum sorunu olduğu gibi daha önce belirttiğimiz gibi “güven kaybı” sıkıntıya sebep olmaktadır.

bunun için dua arıyordum ama yukardaki yazıları görünce vazgeçtim.

Dualar insanın kendi açısından ferahlamaya sebep olur. Karşısındaki için tesir edip etmeyeceği ise şüpheli ve Allah’ın muradı ile olacağından ortak nokta olan hayatı düzenlemeye gitmek daha elzemdir. Bu ise sorunları çözmekle mümkün olur.

Eşimin mali durumu günden güne iyiye gittiği halde temel ihtiyaçlar dışında çok kısıtlı davranıyor.

Eşinizin size karşı aldığı tavır, “zengin olmak ve hırs” denen hastalığın belirtisi olabileceği gibi geçmişte var olan bir ezikliğin seneler sonrası çıkan “korku” veya “tatmin olma” durumu olabilir. Mesela evlenme çağında fakir olması veya daha önemlisi zengin olupta sonradan fakir olup evliliği yıkılan ailelerde kadın kaynaklı bir örneği biliyor olmasıdır. Bu türde içte gizli kalan dürtüler onu tedbir amaçlı fakat yanlış hareketleri işlemesine neden olur.

Söylediğimde kabullenmiyor. suçu sürekli bende arıyor.

Suç kimse tarafından kabul edilmez. Daha önce dediğimiz gibi “gizli korku” onu sürekli rahatsız ediyor olabilir.



Bende çok fazla kafama takıyorum. Çünkü daha önceden çalışmıştım en azından gönlümden geçeni alıyordum ve müsrifde değildim.

İşte sorun burada başlıyor. Sizin kafaya takma ve “eski hayatı özlem”, iç dünyanızı yıkması ve bundan istifade eden şeytanda vesveseler ile sizi yormaktadır. Bu yorgunluk sizde yıkıma sebep olur. Sorunuzda çocuğunuz var olup olmadığını bilemediğimden evliliğiniz temelinde çocuk sorunu yok görünüyor. Eğer çocuk sayısı bir ve eşiniz daha fazla çocuk istemiyorsa “fakir olma korkusu” konusunda isabet etmiş oluruz. Sizin burada kendinize yardım etmeniz gerekiyor. Bu ise sizin okuduğunu anlayan ve anlayışlı müsbet biri olduğunuzu gördüğümden bu sıkıntıyı çabucak geçeceğinizi düşünebiliriz. Bu nedenle Geçmişe özlem geleceğe dönük düşüncelerin kaybına sebep olur.

Amakı Hayal kitabında mutluluk üzerine konuşmalarda şunlar geçmektedir.

“Başta Hz. İbrahim aleyhisselâm olmak üzere Cenab-ı Kelim [Hz. Musa], Cenab-ı Adem, Konfüçyü[s], Eflatun, Aristo, Zerdüşt, Brahma Cenab-ı Mesih [Hz. İsa], Lokman, Hızır ve Buda’nın saadetin anahtarı niteliğindeki sözlerinden örnekler sıralamak üzere onlara şöyle bir resm-i geçit yaptırılır:

Saadeti, Cenab-ı Halil: “çalışmak, kazanmak ve kazancını hem-cinsiyle paylaşmaktadır” diye tarif eder.

Cenab-ı Kelim [Hz. Musa] ise onu “nefsini Firavun’un ihtirasatmdan kurtarmakta” bulur.

Cenab-ı Âdem aleyhisselâma göre “Saadet, şeytana uymamak ve Havva’ya aldanmamaktadır.”

Konfüçyu[s] ise onu “bir tencere pirinç pilavına bütün lezzetleri sığdırmak” şeklinde tarif eder.

Eflatun’a göre ise saadet “Daima ulviyatı tefekkürdedir.(yücelikleri düşünmek)”

Aristoteles ise “Mantık! (Akıllı düşünce) İşte saadet!” deyiverir.

Zerdüşt’a göre “Saadet, karanlıkta kalmamaktır.”

Cenab-ı Mesih İsa aleyhisselâm dasaadetin ancak “MAZİYİ UNUTMAK, HÂLİ HOŞ GÖRMEK, İSTİKBALİ DÜŞÜNMEMEKLE MÜMKÜNDÜR.”

Hızır aleyhisselâm saadeti “tul-i emelin girmediği gönüllerde bazan barika-nümâ (şimşeği parlayan) olan bir hayalettir! ” diye tarif eder. Bu söylenenler üzerine büyük bir hiddetle ayağa kalkan Buda

“Ey beşeriyet! Saadet, âdemin esma-i cemaliyyesindendir’. ” (kendi güzelliğindendir) der ve

Nirvana! Ey beşeriyet Nirvana!” diye haykırır. Bütün bu söylenenler karşılık beşeriyetin, “Oh! Hangisi, hangisi?…” diyerek güçsüz bir hâlde yere düşen ve hayretler içerisinde “…hangisi, hangisi… “ diye şaşkın şaşkın sorup arayışına karşılık ayağa kalkan reis Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem:

“EY BEŞERİYET! SAADET, HAYATI OLDUĞU GİBİ KABUL, ESKALİNA (sıkıntılarına ağırlıklarına) RIZA, ISLAHINA SA’Y (çalışmak) DEDİR.” sözleriyle bunca tereddütlere son verir. Reis burada son söz sahibi ve aynı zamanda son peygamber Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemdir.

Şimdi durumumuz iyi dediğimde neye ihtiyacın var diye çıkışıyor.

İhtiyaç kelimesinin kadın ve erkek dünyasında farklı izdüşümleri vardır. Bunu anlayabilmek ancak insanı tanımakla olur. Kadın yaratılışı gereği güzel olmayı arzu eder. Bir çiçekle dahi mutlu olabilecek kadarda hassastır. Bu nedenle eşinizin duyarlı davranmaması ve hayata bakış açısını düzenleyebilmesi için kadın duygularını anlaması gerekir. Ancak sizin sorunların temelinde giyim kuşamı almanızda onu biraz sıktığı kesin. Size karşı saygısızlık yapmayıp bu şekilde itiraz etmesindeki tepkiyi kaldırmak için bu konuda biraz geri adım atmak uygun olur. Bu şekilde onun sizin üzerinize eğilmesine sebep olur. Örnek olarak mesela mevsimlik bir alışveriş yapacakken hiç oralı olmayıp biraz teenni ile hareket edip fazla bir şeyler söylemeyebilirsiniz. Bu şekilde onun sizdeki eksikliği görmesini sağlamayı başarırsanız bu daha iyi olur.. Bu şekilde “alma” fikri ondan çıkar. Bu eşinizin kendini daha kudretli hissetmesini sağlar. “Ben eşime alıyorum” ile “Eşimin zoruyla aldım” farkına erişir. Bunu sağlamakta sizin elinizdedir.

Bir yazınızda eşin yanında aşağılık kompleksinin duyulmasının alzahimer hastalığına neden olabileceğini yazmışsınız.

Eşlerini sevenler, basitleştiğini hissederlerse ileri ki hayatlarında ya hayata küser, ya da hastalanarak tepki gösterirler. Bu onların kaçınılmaz sonucudur.

Zamanımızda aşağılık kompleksi dışa dönük (dayak-bağırıp çağırma) tepkiden çok içe dönük olmaktadır. İçe yönelme sebebi ise insanlar “ben yaptım oldu” denilen bir hayattan uzaktır. Sizin tepkisizleşmeniz de sorunlar ve deprasyona kapı açabilir. Ancak bu durum kendini ifade edenlerde olmadığından korkulacak bir durumunuz yok.

Ben bu hisse çok kapılıyorum. Acaba psikolojik destek almalı mıyım?

Kendisinin karşısındaki tarafından anlaşılmaması temelinde eğitim ve yetişme şartları vardır. Eşinizin sizi anlayamaması temelinde bu noksanlık var demektir. Bunu aşmak ise tabiki zordur. Ancak eşiniz sizi daha önce sevdiyse yine sizi seviyor ve sevecek demektir. Burada hangi sorun aradaki anlaşmayı kırdığını görmektir. Bu ise aranızdaki sohbet ortamının noksanlaştığının işaretidir. Konuşmak ve muhabbet etmek ile yakınlığınızı artırmalısınız. mesela nişanlılık döneminde nasıl ifade ediyorsanız o şekilde açılım yaparak aşabilirsiniz.

5 vakit namaz kılmıyorum ama sürekli dualar ediyorum. bana önerebileceğiniz neler var çok merak ediyorum.

Sonuç olarak sizin söylediğiniz gibi beş vakit namaz. Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemin “dünyada bana üç şey sevdirildi. Kadın, güzel koku ve gözümün nuru namaz” buyurduğu üzere namazınızı kılarsanız, sorunları daha kolay aşabileceğinizi söyleyebilirim. Birde geceleri kalkıp eşinize canı gönülden ve sevgi ile yapacağınız dualar Allah Teâlâ tarafından hemen kabul edilecektir.

Geleceği Allah Teâlâ’dan başka kimse bilmez. Fakat sizin bu üzüntünüz kırgınlığa dönüşürse eşinizin işlerinin bozulacağını söyleyebilirim. O zaman da daha çok sıkıntınız olur. Benim tavsiyem eşinize olan aşkınızı sevginizi o kadar artırın ve zorlayın ki, onun aynasında sizin sevginiz onu aydınlatsın ve sizin duygularınızı anlasın. Onun vereceği tepki ile zannediyorum sizde daha önce “şu olsun bu olsun” dediğiniz hususları kaybedip, gerçek mutluluğu bulacaksınız.

Gerçek mutluluk sevmek ve sevilmektir. Bunun dışındaki hususlar sadece bir süsten ibarettir.

İnşallah sorunlarınızı aşacaksınız. Belki bu yaşadığınız sıkıntılar sizi Allah Teâlâ’ya yakınlaştırıp namaza başlama sebebiniz olur. Bizlerde size dua ederiz. Yuvanızda mutlu günler geçirmeniz dileği ile..
Eşim bana bağlansın diye muska yaptırmak günah mıdır?
En büyük günahlardandır. Büyü sınıfına girer. Bu şekilde hareket edenler sonuçta hep mağdur olmuşlardır. Bir erkek eşinin kendi nefsi olduğunu, bir kadın ise eşinin aslı olduğunu bilmelidir. Daha ileri seviyede kadın ve erkek ferdiyet makamında aile olunca Allah Teâlâ’yı temsil ederler.

Eğer bir huzursuzluk varsa bunun yegâne sebebi, şeytandır.

Sevginin azaldığı yerde çocuk sayısını artırmakta bir çözümdür. Çünkü her çocuk aile kaderinin değişmesine sebep olur. Az sayıda olan çocuklar fayda yerine zarar vermekte oldukları gibi şahsiyet gelişimleri de noksan olmaktadır. Çaresi sevmek olan sorunun cinler tarafından çözümüne gidilmesi yanlış hareketlerdendir. Çünkü her muskanın süfli ve ulvi hizmetkarları vardır.

Ev huzuru için okunacak dualar nedir?
Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem ahlakın güzel olması için dualar tarif etmiştir. Ahlakını güzelleştirmeyen sabırlı ve fedakâr olmayan insanlar her gün binlerce esma çeksin, dua etsin mutlu ve huzurlu olamazlar.

Eşcinselliği iyileştiren dua nedir?
Bu tür durumlar karşısında psikiyatr ile görüşerek terapi yapmak gerekir. Ancak insanlar kendilerinde bu tür açmazları ifşa etmekten korktukları için bizim tavsiyemiz Hz. Mevlana kaddese’llâhü sırrahu’l azizin Mesnevi kitabını okumaya başlamalıdır. Altı cilt olan bu kitabı okuyan kişi bu kitabın sonuna erdiğinde kendini bu halden kurtarmış olarak hayatına yeniden başlar. Mesnevi okurken Hz. Mevlana’nın ruhaniyetini ister istemez kendinde bulan kişi kadın erkek olsun bulacağı manevi haz ile şifa bulur.

Hz. Mevlana insanın iç dünyasına yönelik sözleri ile tedavi olmak mümkündür. Bu şekilde kendini tedavi eden çok kimseye şahit olunmuştur. Hz. Mevlana’nın dünyasından istifade eden kimse olabilmek için Mesnevi’yi mütalaa etmelidir.

Müşterilerin gelmesi için hangi esmalar okunur ve şifresi kaçtır?
İşyerindeki müşterilerin artması için yapılan dualar hakkında çok yorum vardır. Ancak insanların bilmediği önemli husus ise şudur. Hanımıyla iyi geçinmeyen, eşi üzerine başka kadın sevmek, boşanmak niyeti, zina gibi huzursuzluk sebebi olacak hareketlerde bulunan erkeklerin işleri önce bozulur. Eğer daha ileride giderse, o zamanda akla hayale gelmez hastalıklar baş gösterir. (Kadınlar içinde durum aynıdır)

Bahsedilen durumları olan kişiler istedikleri kadar esma çeksin, dua etsin faydası yoktur. Bol rızık isteyen eşiyle iyi geçinmelidir. Eşiyle iyi geçinmek Allah Teâlâ ile arası iyi olmanın da işaretidir. Eşi razı olmadan gurbete çıkmak, hacca dahi izin verilmemiştir.

Rana ismi ve isim koyma hakkında bilgi verebilir misiniz?
Râna - Bir kitap

Rânâ: iyi, güzel, hoş, lâtif; pür ve revnak olan.

Rana (cins) – Bir kurbağa cinsi, ilik, kopça, iki başlı kas

Rânâ: (arapça.) 1. güzel, hoş latif, parlak. çok iyi, çok ala. 2. arapça’da “er’an” kelimesinin mücnnesi olup “ahmak, sünepe kadın” demektir. erkek adı olarak da kullanılır.

Râna: Parçalanan imparatorluğun külleri arasında doğan,din ve kadın ilişkisini sorgulayan, isyankar tavırlar takınan bir kız. Balkan Harbi’nin, büyük yangınların, 1. Dünya Savaşı’nın İstanbul ahalisi üzerine etkileri ve bu ortamda büyüyen bir kız çocuğu. Cumhuriyet’in doğuşu ve yaşanan büyük değişimler. Bu iki dünya arasında Râna.

İsimlerdeki manalar önemli olduğu kadar bu ismi taşıyan kişilerin özellikleri daha önemlidir.

Evliyaullahın hepsinde bazı hususiyetler olduğu rivayetler arasındadır. Mesela:

Ali Usta, Şeyh Şerâfeddin kuddise sırruhu’l aziz Efendiye

“Senin de böyle bir hassan yok mu Şeyhim?” dedim.

“Var,” dedi. “Nakşibendî meclislerine, bizi anarak diz çökmüş herkese şefaat etmek; ikincisi çocuklara Levh-i Mahfuz’da kayıtlı olan isimlerini vermek; üçüncüsü bana ait olan müridanın ömrünü eksik veya ziyade etmek yetkileri, bana verilmiştir.” (Ali Usta’nın Hatıraları) (Gavs-ül Âzam İhramcızâde İsmail Hakkı Toprak Sivasî –İmi Ledün Kitabı)

Bu bilgi çocuğun kaderindeki ismi koymanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizim tavsiyemiz,

Birincisi: Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemin hoşuna gidecek isimleri tercih etmektir.

İkincisi sülaledeki iyi bildiğiniz kimselerin adını tercih etmektir. Çünkü genler nesillere etki eder.

Üçüncüsü istihare etmektir.

Dördüncüsü bir Allah Teâlâ dostuna ismini koydurmaktır.

Beşincisi ailenin alacağı kararla isim tespit etmektir.

İsimler kıyamette şefaatçi olacaktır. Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemin en son koyduğu kız ismi Hz. Fatıma ‘dır.

Mesela “Fatıma Amine”

Bir kadının karşısında kalbi çarpmak heyecanlanmak nasıl bir şeydir?
Erkeğin kadına karşı kalbi hareketleri aşkın işaretleri olduğu kadar, karşısındaki kadınında ona karşı kapıyı açık tuttuğunu gösterir. Önemli olan aklın kontrolünde olan sevgidir. Aklın kabul etmediği duygu selleri felaket habercisidir.

Evli bir erkek bir kadına karşı bu hali hissetmesi yanlış durumdur. Bekârın durumu ise sonuç olarak aklın süzgecinden geçirilmelidir. Zamanımız aşk çağından çıktığı için gerçekleri görmek daha iyi olacaktır. Önemli bir husus, bu tür psişik durumlar ısrar edilmediği hallerde etkisini çabuk kaybeder. Aklın verilerine göre hareket etmeliyiz.

Kaynatanın gelinine şehvet duyması durumunda ne olur?
Eğer kayınpeder gelinine karşı bu tür duygu seli içine giriyorsa aynı ev ortamında iseler ayrı yaşamaları gerekir. Gelin bu durumu fark etmişse bu konuyu açması sorunlar çıkaracağından ilm-i siyaset ile çözüm üretmelidir. Ancak bu duruma düşmüş gelinlere Allah Teâlâ yardım etsin çok acıklı bir durumdur. Eğer taciz ve tehdit gibi haller varsa her şeyi göze alıp kocasına durumunu açıklamaktan çekinmemelidir. Daha ötesi ise savcılığa müracaat etmekten korkmamalıdır. Çünkü kadının haysiyetini hele evinde emanet olan bir geline karşı taciz ve .. gibi durumlarda gelinin kendini koruması gerekir.

Sonuçta diyeceğimiz gibi bu tür ensest durumlardan çocuklarımızı Allah Teâlâ korusun. Ahlaksız kişilerin kırk kapıya zararı vardır, derler ne kadar doğru bir söz.

Gusül abdesti yellenme ile bozulur mu?
Gusül abdesti alırken dahi yellense gusül bozulmaz.

Abdest bittikten sonra tekrar bir namaz abdesti almak ihtiyaten gerekli olabilir. Çünkü yellenme genellikle vesvesesi çok olan insanlarda olur. Namaz abdestini banyodan çıkıp üstünü başını giyip almak daha uygundur. Bu şekilde kişi şeytanın uzun süre banyoda oyalama etkisinden çıkmış olur. İnsan çıplakken daha zayıf konumda olması ayrıca dua taşıyan bir kişi ise duasını üzerine alması da bu süreçte vesvesesini azaltmaya yöneliktir.

Kocasını aldatan kadın için dua nedir?
Erkeğin aldatmasından daha kötü bir durumdur. Neslin bozulmasına sebep olur. Ancak kadın aşık olan erkeğe değil, kendini alana gider, derler. Bu nedenle erkek eşine sevgisinde ısrarcı olduğunu göstermekte aşırılığa gitmelidir. Ayrıca erkekte cimrilik huyunu hisseden kadın terk etmekte ısrarcıdır. Onun için huylara dikkat edilmelidir. Bunların yanında duadan geri de kalınmamalıdır.

Kadın ve erkeğin kendini kendisiyle tatmin etmesi günah mıdır?
Psikolojik ve fizyolojik durum sayılan Mastürbasyon hakkında çeşitli yorumlar bulunmaktadır. Temelinde evliliğe mani olan bir husus olması ve aşırılığa gidince sakıncalı ve depresif durumların oluşturması açısından uygun görülmemektedir. Ancak kişilerin bu türlü tatmine kadar varacak sosyal şartları incelendiğinde zina gibi daha tehlikeli durumlara düşmemesi açısından olabilirliğini savunan görüşler bulunmaktadır.

Kendini karşı cinsi olmadan tatmin etmenin men edilmesinde şartların iyi incelenmesi gerekmektedir.

Mastürbasyon bekâr olan kesimde çok olmasına rağmen, uzun süreli cinsel birleşmeden uzak kalmış, huzursuz evliler ve dul kişilerin kadın erkek fark etmeden bu yola başvurdukları görülmektedir.

Evlenmeye kudreti yetmeyen kişilerin bu yola başvurduğunda Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem oruç tavsiyesinde bulunmuştur. Bu tavsiye ile insanların kendini bir nebze günümüzde koruyabilmesi mümkün iken sürekli cinsel uyarıcıların gıda yoluyla veya teşhirin çok fazla olmasından dolayı oruç ile kendini emniyete alamayan kimselerin, cinsellik sendromlarını kontrol edememiş olmasıyla beraber ruh dünyasını meşgul etmekten kurtaramaması, her ne kadar yapmamak için zorlamalara gitse de başarılı olmadıkları bilinen gerçektir. Bu nedenlerle çözüm için ilk etepta evlenme imkânları aranmalıdır. Bulamayanların ise bu türlü davranışlarında affa mazhar olacağını düşünmekteyiz.

Dini duyarlılığı olan kişilerin bu tür tatmin nedeniyle üzüntüye düşmemeleri gerektiğini, insanın cinselliği bir gerçek olduğu gibi bir ihtiyacı olduğunu bilmesi gerekmektedir. Haramdır ve günahdır diye kesip atanların bu gerçeği görmemeye çalışmaları nedeniyle nevrozlu kişiliklerin oluşmasına sebep olacağından zor durumda olan kişilere karşı daha duyarlı olmalıyız. Cinsel sapmaların oluşması yani eşcinsel olma trendi bu üzüntülü dönemlerin bir meyvesi olabilmektedir. Çünkü kadın ve erkeğin cinsel duygu yoğunlaşmasının önü alınmadığında, bulundukları ortamdaki yakın ilişki ve temaslar, onların yanlış duyum ve düşünce algılamasına sebep olmaktadır. Sonuçta beyin yanlış temaslar karşısında, algılamada düşünce yıkımına uğrattığı cinsel kimliği, başka bir hedefe kanalize edince, olmaması gereken durumlar oluşur. Şeytanında buradaki vesvesesini de hesaba katınca işin ne kadar zor olduğu görmekteyiz.

Sonuçta şartlarla oluşan sakıncalı durumlar, çekincesi kalkana kadar affedilecek hususlardır. Yanlış bir hareket yapıyorum diye üzülmeye gerek yoktur.

Yalnızlık nedeniyle oluşan bu durumdan Allah Teâlâ’nın kurtarması için dualar edelim.

Allah Teâlâ merhametlilerin en merhametlisi ve ayıpları kapatandır.

Virdini çekmeyen sofi depresyona girer mi?
Bu sözler yalandır. İnanmayın. Allah Teâlâ kullarına farz ve vacip kıldığı şeylerin dışında hiçbir konuda sorumlu tutmaz. Bu sözler ile müridlerini deprayona sokan şeyhlerden ve hocalardan Allah Teâlâ’ya sığınmak gerekir.

Asker evlat için hangi dua edilmelidir?
Askere giden için yapılacak dua kelime-i tevhid (Lailâhe illallah Muhammed ür Rasûl’üllâh) 24 kere günlük çekilmelidir. (Fazla çekmeye gerek yoktur) Bu şekilde evlat askerden geri döner.

Bütün duaları kapsayan sırlı dua nedir?
Aşağıda zikredilen Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem tevessül edilerek edilen dua ile istenen istekler muhakkak Allah Teâlâ tarafından kabul edilir.

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلكَ وَ أَ تَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٌ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ ياَ مُحَمَّدٌ إِنِّي أتَوَجَّهُ بِكَ اِلى رَبِِّى في حَاجَتِي لِتَقْضِىَ اَللَّهمَّ شَفِّعْهُ فِى
“Allah’ım! ben, rahmet nebisi Muhammed Sallallahu aleyhi ve alih’i huzuruna vasıta ederek niyaz ediyor ve Sana yöneliyorum.Ey Allah’ın resulü, ey rahmet önderi, ey efendimiz ve mevlamız!Gerçekten biz seni vasıta ederek Allah Teâlâ’ya yöneldik, şefaat diledik ve Allah Teâlâ’ya yakınlaştık; ve hacetlerimizin verilmesi için seni önümüze aldık; Ey Allah katında şerefli olan, bize şefaat eyle”

der ve hacetini diler.



Ensest duyguların kontrol edilememesi ve kurtulmak için ne yapmalıdır?
Psikiyatriyi ilgilendiren bir konudur. Bu duygunun temelindeki en büyük etki şeytanın avânesini çoğaltmada kendi ailesi içerisinde ilişkiler içinde olması ve bazı rivayetlerde ise kendi kendisiyle çoğalma (masturbasyon) durumda olmasından insan neslinde de bu tür duygu ve cinselliğin olması hususunda vesvese ve aldatması bulunmaktadır.

Kendisinde bu tür sıkıntıları olan kimseler, bu türlü duygular açığa çıkınca şeytandan Allah Teâlâ’ya sığınmalıdır. Çünkü insanın yaratılışında bu duygu yüklü değildir. Ancak şeytan bu duyguyu çağrıştırır.

Bu türlü düşüncelerin ve duyguların kendi nefsinden olmadığını düşünüp Allah Teâlâ’ya sığınınca kurtuluşun olacağı kesindir. Eğer bu duygudan bir şekilde kurtulunamıyorsa; kadınlar Hz. Meryem aleyhisselâmı, Erkekler Hz. İsâ aleyhisselâmı hayale getirmelidirler. Çünkü onların ruhaniyetlerinde cinselliği kontrol etme özelliği bulunmaktadır. Onların ruhî tekâmülleri ile bu hal kişinin üzerinden uzaklaşır.

Eşi başka birini seviyorsa kadın nasıl dua etmelidir?
Bu sevgiden kurtarmak için dua edilmez. Çünkü bu tür sevgilerin oluşmasında psikolojik sebepler bulunmaktadır. Genellikle “beklenti sendromu” sonucunda oluşur. Eşler aralarındaki beklentilere cevap veremeyince beklentisinin başka bir yerde olduğu zannıyla “yönelime” geçerler. Aslında bastırılmak ve tatmin olmak istenen duygularına o şekilde de bir çare bulamayacaktır. Ümit edilen “noksanlığı giderme” bu şekilde çözülemeyince, diğer bir başkasını sevmekle devam edecek durumla bozulan sosyal hayat, her iki tarafın üzülmesine sebep olacaktır. Bu nedenle beklenti sorununu çözmek gerekir. Dua ederek bu işin düzelmesini beklemek yanlıştır.

Ahlakı güzelleştiren dua nedir?
Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem ahlakı güzelleştiren dua için “Allah Teâlâ’m ahlakımı güzelleştir” demiştir. Bu şekilde duayı zaten hepimiz yapmaktayız.

Ahlakı güzelleşmesi için yalnızca bir husus vardır. O da toplum tarafından sevilen insanlarla arkadaşlık etmek ve sohbet etmektir. Bu şekilde insan gördüğü şeyleri işlemeye başlar. Örneği olmayan hususların insanda etkisi yoktur. Sözle dua ile ahlak güzelleşmez.

Kamil mürşid müridine nasıl davranır?
Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem hiçbir zaman yanında bulunan hizmet edenlere “bunu niye yaptın?” “niçin yaptın?” diye sormamıştır. Kamil insanlar yanlarında bulunan kimselerin noksanlığını kendinden bildikleri için kızmazlar. Ancak ne var ki şimdiki şeyhler müridlerinin halini bile sormaktan imtina ediyorlar.

Ruhsal hastalık için dua nedir?
Güzel insanlar ile sohbet etmektir. Güzel insan demek çevrenizdeki ahlakı temiz kişiler arasından seçip onlar ile konuşan kişiler farkında olmayarak ruhî kuvvet bularak hastalığından kurtulurlar. Bu işi fark edemeyenler dua ederek bir şey elde edeceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Sohbet terapi yerine geçer. Ancak ahlaklı kişi ile yapılan sohbet insanı tedavi eder.

Hangi kadınlar çocuk doğururlar?
Anne olmayı arzu edenler çocuk doğurur. Beşeri bir rahatsızlığı yoksa bebekleri seven kızlar ve çocukken bebekleri ile anne periyoduna girenler anne adayıdır. Kendi güzelliği ile meşgul olan kız çocukları daha geç yaşta anne adayı olacaklarını söylemek gerekir. Vücudunun güzelliği ile meşgul olanın rahmi gelişim göstermediği için emperyalist güçler kadınları moda tutkuları ile kısırlaştırmaktadır.

Kendini ifade edemeyenler için dua nedir?
Bu tür sorun yaşayan kişiler kendilerini anlatmaya çalışacakları zaman önceden sesli olarak bir odada alıştırma yaparak hazırlık aşaması içine girerse, yapılacak görüşmede ikincilenmiş faktörlerle daha kolay ifade edilir. Bu denemeler ile aşağılık kompleksi yenilmiş olur.

Bir başka hususta kendine güvenmek hususunda inancını yitirmemelidir. Bunu da sağlamak için doğruluk payı yüksek olan değerleri kendine örnek almalıdır. Doğru her zaman ruha güç kazandırır.

Rüyada eski sevgili tarafından öpülmek ne demektir?
Bu kişinin eski aşkı tarafından anıldığı ve artık sonuca ererek unuttuğuna işarettir. Öpmek bağın kopuşunu haber verir. Olumlu durumdur. Sevinmek gerekir.

Mürşidin nakıs olduğu nasıl anlaşılır?
Bir insanın noksanlığı ilişkiler neticesinde anlaşılır. Yoksa önceden bilmek biraz zordur. Eğer mürid olunmuşsa, mürşidin yanına gidince, halini sormuyorsa ve ilgilenmiyorsa bu en büyük noksanlıktır. Mesela manevi durumun, zikirlerin ve en önemlisi maddi halindir. Eğer Mürid maddi olarak sıkıntıda ise mürşidi olan kişi müridinin ihtiyacı için çaba göstermiyorsa, bu mürşid sahtekâr veya noksandır. Çünkü Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem her sabah arkadaşlarının rüyasına kadar ilgilenir, aç ve çıplak olanların ihtiyacını giderirdi. Ne yazık ki günümüz şeyhleri müridlerinden kendi ihtiyaçlarını gideriyorlar.

Unutmayın ki, “Maddî sorunları çözemeyen şeyh manevi sorunları hiçbir şekilde çözemez.”

Karı koca küsler için ne duası vardır?
Eşlerin küskünlüğünü gidermenin birinci duası küs sebepleri ortadan kaldırıp konuşmaktır. İkincisi cinselliğe kadar varmış soğukluğu kaldırarak sıcak temas sağlanması, bileşik kaplardaki gibi soğuk ve sıcağı birleştirerek ılıman ortam oluşturmaktır. Üçüncüsü beş vakit namazların sonunda dua etmektir.

Bunun dışında şu kadar sayıda zikir, muska, tılsım gibi yapılan dua çeşitleri cinleri etkileme sınıfına girdiği için zarardan başka bir şey oluşturmadığı gibi küslük azalacağına daha da artar. Çünkü küs eşleri şeytan sevdiğinden diğer cinleri haberdar ederek o eve yerleşmelerini temin eder. Bu şekilde kaosun artmasını sağlar.

“Şeytan arşını suyun üzerine kurar, sonra çetelerini gönderir. Bunlardan rütbece en yakın (itibarı en büyük) olanı, fitnesi en büyük olanıdır. Biri gelip, şunu şunu yaptım, der. İblis ise, anlatılanları dinledikten sonra,

“hiç bir şey yapmamışsın”

Karşılığını verir ve yapılanları küçümser. Sonra, bir başkası daha gelir ve

“karısıyla aralarını açıncaya kadar peşlerini bırakmadım”

Diyerek, yaptıklarını anlatır. Bunun üzerine iblis, onun makamını yükseltir ve
Kalp gözünün açılmasının alametleri nelerdir?
Kalp gözü açılması kişiden kişiye farklıdır. Bunlar bazen rüya, bazen hayal, bazen feraset ve düşünce ile olur.

Kalp gözü açılması demek insanların ve başka şeylerin sırrına vakıf olup çıplaklaştırmak değildir. Zamanımızda kalp gözü açılmasını insanları don-gömlek görmek zannediyorlar. Böyle bir şey yoktur. Zaten geleceği bilmek Allah Teâlâ’nın emrindedir. Bunun dışında karşındaki insanın içinde taşıdığı pisliği bilmenin ne kârı vardır, denilmiştir.

Kalp gözü açılması demek “yapılması gereken fiili vaktinde icra edebilme yeteneğidir.” Bu ise yüksek ilim sahibi olmakla eşdeğerdir. Yoksa yıllarca zikir çekilsin insanın kalp gözü denilen nesnesi açılmaz. Açılsa açılsa halisülasyonu açılır. Bu da tımarhaneye düşmekten farkı bir şey değildir. Bu duruma düşmüş insanın ne âleme nede insanlığa faydası olur. Allah Teâlâ’ya bu halden sığınırız.

Aldatan kocayı kahretmek için güçlü dua; küs kocanın barışması için dua ve tılsımlar nelerdir?
Bu şeyler ancak büyü sınıfına girer. Allah Teâlâ kulunu sihir ve büyü yapma durumuna düşürürse her ne olursa olsun sonunda eşinden ayrı düşürür. Yapılan dualar ve sihirler neticesinde eşinin (kadın ve erkek) erken ölümüne sebep olur. Anlaşmak, sevmek ve fedakârlık dururken eşini elde etmek için bu yola başvuranlar yuvasını eliyle yıkanlar demektir.
Ahlak ve sevgi ile yakınlaşmak ve Allah Teâlâ’dan huzur ve afiyet dilenmek ile elde edilen kazanç sonsuzdur. Eğer bir geçimsizlik zuhur ettiyse ve düzelme mümkün görünmüyorsa ayrılmak için Allah Teâlâ izin vermiştir. Ancak sihir ve büyüye izin yoktur. Bunu hatırdan çıkarmayalım.

Beşbin Allah zikrinde zorlanıyorum.
Eğer bir mürid derste zorlanıyorsa o dersi muhakkak bırakmalıdır. Tasavvuf zorlamalar ile yapılan sistem değildir. Zamanımızda bu türlü hatalar yüzünden çok kişi telef olmaktadır. Şeyhine durumu bildirmeli, eğer ısrar edilirse o tarikattan ayrılmalıdır. Çünkü sonuçta zarar gören mürid olmaktadır.

Ev geçimsizliğine dua nedir?
Evde huzursuzluğun baş gösterme sebebi genellikle haram mal girişidir. Bazen nazarda değebilir. Dualar ile evde huzur bulmak çok kolay değildir. Yediğinize içtiğinize dikkat edip, helal yemeğe gayret etmeli, nazarı değdiğini bildiğiniz insanlara karşı tedbirli olmak gerekir.

Mıknatısın rüyalara etkisi var mıdır?
Mıknatısın bu tür özellikleri yoktur. Sağda solda manyetik enerji diye bahsedilen bütün etkiler ruhun özelliklerindendir. İnsanların taşlar ve mıknatıs gibi basit şeylerden medet umması onun kendini aşağılamasıdır. Bazı kesimler bu tür gizemli şeyler üreterek insanları soyuyorlar inanmayın. İnsan yüce bir varlıktır. Bütün kâinat zaten insana hizmet için yaratılmıştır.

Ölülerle ünsiyet mümkün mü?
Ölüler ile olan yakınlıktan çok kişi menfaat yerine zarar görmektedir. Veli olduğunu bildiğiniz kişilerden bir nebze faydalanabilirsiniz. Bunun dışındakiler ancak insanın ölüyle olan duygularından başka bir şey değildir. Şeytanın kandırmasından korunmakta pek mümkün değildir. Faydadan çok zarar görüleceği için dünyadaki kimseler ile meşgul olup faydalanmak daha uygundur..

Karı koca beddua ederse ne olur?
Beddua eden eşler ancak huzursuzluklarını artırırlar. Bu nedenle dua etmek daha uygundur. Eşinin kötülüğüne sabreden kişi cihat sevabı alır. Her ne şekilde olursa olsun sabredip dua edenler sonunda eşleri ile aralarının düzelme ihtimali çok yüksektir.

Rüyada kayınpederinin tenasul uzvunu görmek nedir?
Rüyada görülen cinsellik sınıfına giren şeyler hepsinin yorumu iyi olarak açıklanır. Bu rüyanın açıklaması da duruma göre erkek çocuğa, kuvvete, mirasa konulacağına işaret olabilir.

Eşler arasında muhabbeti artırmak için dua okumak günah mıdır?
Bu türlü duaların yan tesirleri çoktur. Okumak yerine iyi ahlaklı olmaya çalışmak daha güzeldir. Tecrübelerimize göre bu tür okuma işi ile uğraşanların evliliklerinde ileriki dönemlerde çok büyük sıkıntıları oluşmaktadır. Çünkü dua kişiliği baskı altına aldığı için insanlar yapmayacağı işleri yapmaya başladıkları için ileriki zamanlarda dua etkisinden çıkınca ters tepki vermektedirler. Bu nedenle dua Allah Teâlâ’ya yapılır. Allah Teâlâ ise kullarının ihtiyacı kadar olanı tecelli ettirir.

Rüyada Allah Teâlâ’nın ayda tecelli olması olur mu?
Rüyada görülen tanrı imajlarının çoğu insan nefsinin durumları ile alakalıdır. Bu şekilde nefsin durumu anlaşılır. Allah Teâlâ’nın rüyada dünya şekli ile görünmesi olmaz. Çünkü Allah Teâlâ noksan sıfattan münezzehtir.
Mesela, ay olarak görmek, nefsin hakikate yönelmiş olduğu ve onunla ışıldamaya başlamasıdır. Güneş olarak görülse o kişinin dini yönden kemal ehli olup etrafını da aydınlatıyor demektir.

Allah Teâlâ’nın istediği şeyler?
Allah Teâlâ’nın emrettiği şeyler ile istediği şeyler ayrıdır. Önemli olan bu istek ile emrin birleştirilmesidir. Bunu ancak kâmil insanlar başarabilir. Eğer bir konuda yapmanız gereken bir şey olduğunda tefekkür ederseniz, durumun farkına varabilirsiniz. Ancak şeytanın bu haldeki gaflet perdesi çok kalındır. Aşmak çok zordur.

Deprem mi olacak?
Deprem Allah Teâlâ’nın murat ettiği zamandır. Evliya da olsa, bazı kişilerin deprem tayinlerine inanmayın. Allah Teâlâ kullarına azabı katlamalı olarak vermez. Deprem olacak korkusu zaten azaptır. Birde deprem olursa bu zulüm yerine geçer. Allah Teâlâ zalim olmadığı gibi zulmedenleri de sevmez.

Zikir ateşi nedir?
Zikirde iç organları saran ateş havatırı yok etmek içindir. Fakat eğer kontrol altına alınmazsa letâif denilen kısımları yakar. İleride o kişi zikirden düşer. Önemli olan bu ateşin zuhur ettiğinde soğutmaktır. Bunu zikir verenin takip etmesi gerekir. Fakat günümüzde bu işin ehli kalmadığı için dersleri bırakmalı veya ders sayısını azaltmalıdır. Bu şekilde zarar görülmemiş olur.

Şeyhler ve müridlerin eşleri ilişkisi nasıl olmalıdır.
Şeriat dairesi içindeki haramlar her şekilde geçerlidir. Tasavvufta kalbimiz temiz yalanı ile mahremiyet kalkar yalandır. Allah Teâlâ’nın koyduğu sınırları kimse aşamaz. Şeyh hakiki ise hiç aşmaması gerektiğini bilmelidir. Zannediyoruz ki, birçok tasavvuf cemaatinde bu konulara dikkat edilmiyor. Şeriatı olmayan kişilerin hepsi cehennemliktir. İsterse tarikata intisaplı olsun. Bu durum insanları kurtarmaz.

2012 de 40 yaşında Hz. Mehdi zuhur edecek mi?
Bu yalan İngilizlerin son zamanlarda İslam âlemini karıştırmaya başlamadan önce söyledikleri yalandır. Bu şekilde İslam devletlerindeki olan karışıklıkları Müslümanların kabullenmesini sağlamaktadırlar. Osmanlının yıkılış döneminde de aynı durumlar olmuştur.

Günümüz müslümanın virdi ne olmalıdır?
“Lailâhe illallah Muhammedurrasülüllah” zikrine müdavim olmalıdır. maddî ve manevî eşitlik ancak bu zikirle mümkündür. Günde yüz defa bu zikri çekenin bütün işleri düzeli olur.

Umrede şeytan kandırır mı?
Hacc’a gitmeden umreye gideni zaten şeytan kandırmıştır. Umrede kandırması çok önemli değildir. Üzerine farz haccı olanın umre yapması şeytanın isteklerindendir. Şeytan günah işletemediği kimseye farzların yerine nafile ibadetler ile meşgul etmesi hilelerindendir. Hacca gitmeden umreye gidenlerin bu yönden dikkatli olmaları gerekir. Fakat ne yazık ki, birçok yalanlar ile insanlar kandırılıp farz haccını yapmadan umre yapıyorlar. İslam’da ise farz ibadet dururken nafile ibadetle meşgul olmak men edilmiştir.

Boşanmak üzere olan koca dua nedir?
Kocasının ayrılmasını istemeyen kadın sebeplere sarılıp boşanmayı kaldırmak için bir gayret göstermelidir. Eğer zina veya kötü muamele yoksa aralarını bulmaları için aile büyüklerine başvurmalıdırlar.

Kaynana elini öpmek sakıncalı mı?
Kaynana elini öpmenin fayda ve zarar çizgisi iç âlemle ilgilidir. Şehvetten emin olunuyorsa ve ensest durumlar oluşmayacağı düşünülüyorsa sakıncalı olmayabilir. Ancak duygusal bağlamda yanlış hareketlerin önünün açılacağı zannediliyorsa dikkat etmek gereklidir.

İnsanların kendi iç hesaplaşmaları ile yanlış yorumların sonuçları hakkında Freud’un açıklamaları vardır.

Sakıncalı durumları telafi etmek zordur. Tedbir amaçlı yapılacak husus ise damatların kaynana ilişkilerinde resmî davranması daha tutarlı yoldur. Bu şekilde her iki taraf açısından emniyet olur.

Mezi akıntısına çözüm nedir?
Üroloji doktoruna başvurulmalıdır, belki bel soğukluğu olabilir.. Bildiğimiz kadarıyla gençlerin sorunlarındandır. Cinsel kuvvete işaret eder. Aşırı mastürbasyon yapma ve cinsel birleşme sonucu uyarılmaya alışmış penis sertliğini (uykuda ve uyanıkken) kaybederken gelen sıvıdır. Güslü gerektirmez. Vesvese verir. En kötüsü uykudan uyandığında alt çamaşırda leke bırakmasıdır. Bu nedenle cünüp oldum zannedilir. Bunun çözümü şu şekildedir. Eğer rüya gördüğünü hatırlamıyorsa lekenin rengi sarı değilse yıkanmaya gerek yoktur. Daha vesveseli biri ise bezelyeden küçük şekilde penisine pamuk tıkar. Renk bunda daha belirgin olur. Renk beyaz olduğunda sorun yoktur. Pamuk kullanmak ilk zamanlar bir hafta acı verir. Fakat bir zaman sonra alışkanlık yapar sorun olmaz. Abdest konusunda vesveseyi giderme yollarının en güzelidir. Tercih edilebilir.

Kaç tane salavat ı şerifi çekersek hatim sevabı alınır?
Salavat hatmi için sayı sınırı yoktur. Üç tanede bir hatimdir. 4444 de bir hatimdir. Ancak salavat çekme için hatim tabiri kullanmak literatürde yoktur.

Mürşidi kamil seçerken ne yapmalıyız?
Mürşid kâmil seçilmez. O sizi bulur. Eğer bir kişiyi mürşid seçecek olursanız ilk dikkat edilecek husus Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemin sünnetini en güzel şekilde icra edeni bulmaktır. Sünneti iyi bilenin mürşide zaten ihtiyacı yoktur. Bilmeyen için de herkes mürşid hükmüne girer. Allah Teâlâ cahil olan kimseler yardım etsin, demek gerekir.

Kıskanç koca, geçimsiz koca için dua nedir?
Bu türlü dualar bulunur. Ancak zarar verir. Çünkü zikir şeklini alan bu duaların oluşturduğu enerjinin anormal etkileri vardır. Bu nedenle ahlak yoksunu olan kişilerin iyi güzel insanlarla sohbet etmelerini sağlamak daha önemlidir. Bu şekilde onların yanında gördüğü güzelliklerden etkilenir huy değişimine uğrayabilirler.

Sevdiğine bağlansın sık sık görüşmek istemesi için dua nedir?
Bu çeşit dualar sihir hükmüne geçer. Sonunda huzursuzluk ve üzüntüden başka bir olmaz. Bu çeşit dua yapan insanların çoğu iler ki dönemlerde evlendiklerinde boşanmaktadırlar. Çünkü murada erildiğinde dualar bırakılır. Dua etkisiyle olan sevgide kaybolur.

Seven zaten sever. Kimseye kendimizi zorla sevdirmeye gerek yoktur.

Aile geçimi için sırlı dualar nedir?
Bunun sırrı erkek için eşinin gönlünü yapması ve onun sevgisidir? Kadın içinse geceleri kalkıp namaz kılıp kocası için dua etmesidir. Eğer bu şekilde ailede dua ve sevgi mekanizması çalışırsa evin bereketi artar, rızık bollaşır. Yoksa isterse 100 bin hatim okunsun, tesbihler çekilsin boşunadır.

Çingenelerin yaptığı yemek yenir mi?
Yemek konusunda bu türlü düşünmek, cahiliye adetlerindendir. Yemekte helal ve haram mı olduğu, nereden kazanıldığına dikkat edilir.
Eskiden tasavvuf ehli abdestsiz pişirilen yemeği yemezlerdi. Bu usul bugün aranmamaktadır. Çünkü fitne zamanıdır.

Kocanın karısının yanında aşağılık duygusu duyması nedir?
Ekonomisi zayıf erkeklerde bu durum çok daha fazladır. Bu duyguyu yenmek konusunda eşine durumunu açıklasın. Eğer uzun bir müddet bu şekilde giderse, ihtiyarlık döneminde erkeğin Alzheimer ve Parkinson olma trendini yükseltir. Tecrübelerimizle bunu gördüğümü söyleyebilirim.

Allah Teâlâ narsist midir?
Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendisine duyduğu cinsi arzu, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur.

Sigmund Freud Narsizmi ‘Dış dünyadan soyutlanan libidonun (cinsel enerji) egoya (ben) yönlendirilmesi’ şeklinde açıklamıştır. Yani libidonun büyük bir depoda toplanır gibi egoda toplanması ve daha sonra nesnelere yönlendirilmesi; fakat kolaylıkla tekrar soyutlanarak egoya yönlenmesi durumudur.
Bebek dış dünya ile ilişki kuramadığı erken bebeklik döneminde gerçek bir narsizm durumu içindedir. Libido dış dünyaya yönlendirilmemiştir. Bebeğin nesneleri ‘ben olmayan nesneler’ olarak algılaması aylar alır. ‘ben’ ve ‘ben olmayan’ arasında bir ayrım yapamaz. Dış dünyaya ilgi duymuyordur ve dış dünyada bile değildir. Bebek için tek gerçek kendisidir. Acıkması, susaması, üşümesi bebek için tek gerçekliktir. Bu durumu ‘birincil narsisim’ olarak tanımlanır.
Allah Teâlâ eğer narsist olsaydı bizleri yaratmazdı. Upanişadlardaki şu söz ne güzel açıklama yapmaktadır.

“Tanrı dünyayı yaratmak suretiyle kendi kendini sınırlar, bu bir fedakârlıktır O’nun için.”

Yine Kur’ân-ı Kerim’de “insanları ve cinleri bana ibadet etsinler için yarattım” ayetinin tefsirini “bilinmek” ile açıklamışlardır. Çünkü sonsuz ve mutlak olan yaratıcıya “sonlu ve aciz kulun” ibadet edebilmesi mümkün görünmemektedir. İnancında ilah kavramına bu manayı yükleyen kişinin Allah Teâlâ hakkında narsist olmasını düşünmesi hatalı durum arz etmektedir.

Kadınlar murid olur mu?
Kadınlar mürid olur. Kadının kadına mürşidliği de geçerlidir. Bu nedenle Hz. Aişe radiyallâhü anha annemiz İslâmın öğretilmesinde büyük katkıları olmuştur.

Mezi geldiğinde elbise değişir mi?
Elbise değişimi yoktur. Guslün şartlarında dahi elbise değiştirilmez. Lekelen kısım yıkanır. Eğer imkân yoksa o kısım kuruduktan sonra ovuşturularak leke izi yok edilebilir.

Mümin iki kez aldanmaz hadisi nedir?
Bu hadis müminlerin aptal olmadığını, hatayı tekrarlamadıkları için söylenilmiştir. Müminin yanlış hakkındaki tavrı terk ve uzaklaşmak ile sonuçlandırılmalıdır, denilmiştir.

Rekat sayı vesvese sehivde ne yapmalı?
En az sayı üzerinden hareket ederek namazı tamamlamalı ve bitimde sehiv secdesi ile namazı bitirmelidir. Sürekli oluyorsa bu halden üzülmemeli, kişi elinden geldiği kadar cemaate devam etmelidir. Çünkü cemaat halinde bu durum daha az olduğu bilinmektedir.

Yellenme vesvesesi için ne yapmalı?
Ses ve koku olup olmadığına dikkat etmeli yoksa abdestine güvenmelidir. Genellikle gençlerin çoğu bu halden müzdarip olması şeytanın alaycı ve bıktırıcı tavrındandır. Bu hali geçmek için fazla gayrette göstermeye gerek yoktur. Vakte yakın abdest alarak bu sorunu çözmek çok daha kolaydır.

Meni vesvesesi nasıl giderilir.?
Mezi ile menin ne olduğunu iyi bilmelidir. Ayrıca meni geldikten sonra idrara çıkılırsa daha sonra gelen sıvı vedi (beyaz su) denilen akıntıdır. Gusül gerektirmez.

Aşağılık kompleksini yenmek için dua nedir?
Bunu için en güzel dua herkesi sevmeyi öğrenmektir. Seven insan diğer insanlardan kendini küçük görmekten kurtulur. Aşağılık kompleksi gururlu insanlarda olur.

Namaz kılarken şeytan vesvese bırakır mı?
En çok vesvese namaz kılarken olur. Ne türlü vesvese gelirse gelsin namaza ve imana zarar vermez. Fiile çıkmayan düşüncelerden kullar sorumlu değildir.

Cünüpken yemek yenir mi?
Yenebilir. Ancak sağlık açısından gusülden sonra yenilmesi uygundur.

Mürşit ve mürid arasında perde var mıdır?
Tabi ki vardır. Ancak yoktur denilmesi sakıncalı durumda Allah Teâlâ mürşide öğretmenlik görevi verdiği için durumu bildirmesidir. Bu ise genellikle ruhâni yönden olur. Mürşidin bu durumdan bazı zaman haberi olmaz. Mahremiyetin Allah Teâlâ tarafından korunmasıdır. Yoksa İslam’da günah çıkarma gibi bir durum yoktur. Özgür yaşamımıza Allah Teâlâ’dan başkası müdahale edemez. Allah Teâlâ’nın müdahalesi de rahmet iledir.

Boşanmaların çoğu gelin kaynana kaynaklı olması nedir?
Kadınlar arasında arkadaşlık ve dostluk erkekler kadar gelişmediği için rekabet her zaman vardır. Erkek iki taş arasında kalmış buğday tanesi gibi olunca sonuçta boşanmalar gerçekleşir. Bunu gidermek için erkeğin siyaset ilmini bilmesi lazımdır. Ne yazık ki, bu ilme erkekler ileriki yaşlarında kavuşurlar. İlk dönemlerde kadınların merhametinden yoksun olan erkeklerin evlerinde sıkıntı çok olmaktadır.
Evliliğin ilk dönemlerindeki boşanma sebepleri kadın olurken ileriki yaşlılık dönemlerinde erkeklerin olması dikkate şayandır.

Eşimin cinsel organını görürsem guslüm bozulur mu?
Hayır. Güslü gerektiren şartlar arasında görmek yoktur. Eşlerin birbirlerinden kendilerini saklama gibi bir hareket yalnış tutumdur.Eşlerin birbilerini cezb edecek hareketten sakınması ise soğukluğu meydana getirir. Ruhsatları olan şeyleri iptal etmek zamanla sıkıntıları çağrıştırır. Ruhsatları iyi bilmemiz gerekir.

Alıntı
pınar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
sorması, sorması zor sorunlar, sorular, sorunlar, ve sorular, zor

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:44.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner