Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Gündem (https://www.ruhani.net/gundem/)
-   -   Dünya Barış Günü (https://www.ruhani.net/gundem/4785-dunya-baris-gunu.html)

zeinarda 09-01-2013 20:29

Dünya Barış Günü
 
Eskiden Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan edilmiştir.

SSCB’nin ve Varşova Paktı’nın dağılmasından sonra hiçbir ülke 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü olarak kutlamadı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul’un açılış günü olan her Eylül’ün üçüncü salı gününü”nı “Uluslararası Barış Günü” ilan edilmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul'un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül'ün Barış Günü olarak kabul etmiştir......


Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor.
Her 21 Eylül de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor.


Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi.
Çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.


Ancak sadece Türkiyede ve KKTC de 1 Eylül Dünya Barış Günü Olarak kutlanmaktadır.....

Dünyanın her köşesinde savaş tamtamlarının çalındığı şu günlerde her ülkenin ve tüm insanların Atamızın şu meşhur sözünün felsefesini anlayıp gereğini yapmalarını temenni ederim...

Yurtta Sulh,Cihanda Sulh

Hayatınızdan barış hiç eksik olmasın......

zeinarda 09-01-2019 00:51

Türkiye, Atatürk'ün ortaya koyduğu ve tüm milletimizce de benimsenen "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini, temel ve vazgeçilmez bir ilke olarak, her platformda savunmuş ve bu barışçı tutumuyla, dünya ülkeleri arasındaki saygın yerini de almıştır.



Dünyanın her köşesinde savaş tamtamlarının çalındığı şu günlerde her ülkenin ve tüm insanların Atamızın şu meşhur sözünün felsefesini anlayıp gereğini yapmalarını temenni ederim...

Yurtta Sulh,Cihanda Sulh

Hayatınızdan barış hiç eksik olmasın......

zeinarda 08-31-2021 23:45

İnsanlık aleminin geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan "1 Eylül Dünya Barış Günü"nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.

zeinarda 09-01-2022 03:43

"1 Eylül Dünya Barış Günü"nde,
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün,
"Yurtta barış, dünyada barış"
ilkesini bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:20.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0