Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Gündem (https://www.ruhani.net/gundem/)
-   -   üzücü... (https://www.ruhani.net/gundem/2640-uzucu.html)

yok 10-03-2012 15:38

üzücü...
 
Şehit cenazesinde slogan atmayın

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir genelge yayınlayarak şehit yakınlarının teskin edilmesi ve cenazelerde yaşanan taşkınlıkların önlenmesi konusunda müftülüklerden taleplerde bulundu.

Genelgede, şehitliğin yüce bir makam olduğu belirtilerek, şehit cenazelerinde adaba yakışmayan söz, tutum ve davranışların önlenmesi istendi. Müftülere 'Şehit haberini alır almaz yakınlarına giderek dini telkinde bulunun' talimatını veren Görmez, 'Cenaze törenlerinde de toplu tekbir getirilmesi, ıslık çalınması, slogan atılması, alkışta bulunulmasının önüne geçin' dedi.
Genelgede 'Cenaze namazının sıradan bir tören veya seremoni değil, tıpkı cuma ve bayram namazları gibi bir ibadet olduğu, ibadet esnasında yüksek sesle ve topluca tekbir getirmenin dahi mekruh görüldüğü hususu hatırlatılacaktır. 'Islık çalmak, alkışlamak, tezahüratta bulunmak, slogan atmak' gibi ibadetin huzur ve huşuunu bozacak ve cenaze adabına yakışmayacak tutum ve davranışların dinen uygun olmadığı ve bu tür davranışların şehidin ruhunu inciteceği ve ona karşı saygısızlık olacağı uygun bir dil ve üslupla anlatılacaktır' denildi.
Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:01.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0