Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Gündem (https://www.ruhani.net/gundem/)
-   -   Adını Veya Soyadını Değiştirmek İsteyenlere Müjde! (https://www.ruhani.net/gundem/2096-adini-veya-soyadini-degistirmek-isteyenlere-mujde.html)

güneşdeniz 04-19-2012 23:00

Adını Veya Soyadını Değiştirmek İsteyenlere Müjde!
 
İsim ve soyadını beğenmeyip değiştiren, ancak yine de memnun olmayanlara ikinci kez dava açma hakkı geliyor. Mevcut Nüfus kanununa göre isim ve soyadı değişikliği bir kez yapılabiliyor. AK Parti İstanbul milletvekili Bülent Turan’ın hazırladığı kanun teklifine göre, bu durumdakiler değiştirdikleri isim ya da soyadına istedikleri zaman geri dönebilecekleri gibi, 5 yıl geçtikten sonra, yeni bir isim ve soyadı da alabilecekler. Kanun teklifi sahibi Bülent Turan, Türkiye’deki genel aile yapısında neslin devamına önem verildiğini belirterek, ‘’Mahkeme kararı ile ad ve soyadı değişikliği yapanlar tekrar ilk isimine dönmek istediğinde bu haktan yararlanamamaktadır’’ dedi.

Kanun teklifi ile ‘’İlk ad ve soyadına dönme talebine ilişkin davalar hariç olmak üzere, aynı konuya ilişkin nüfus kaydının düzeltilmesi davası, ancak 5 yıl içinde açılabilir’’ hükmü getiriliyor.

Vatan

Sahir 04-20-2012 13:20

ad soyad neden değişirki çok özel bir durum olmadıkca saçma geliyor bana

güneşdeniz 04-22-2012 01:06

insan çevresini değiştirmek zorunda kalırsa ve bulunmamak isterse değiştirilebilir. herkesin aile ilişkileri iyi değil malesef. miras sorunları kavgalar vs vs insanları buna itebilir.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:56.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0