Ruhani  

Go Back   Ruhani > Yaşam > Sağlık > Estetik Cerrahi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02-29-2012, 09:27   #1 (permalink)

 
musemma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Jan 2012


Mesajlar: 486
Konular: 443

Karma Puanı: 7

Standart Estetik Ameliyat Riskleri

Estetik ameliyat riskleri başlığı altındaki sayfaları, ameliyatların risklerini, tehlikelerini, çıkabilecek komplikasyonları bilmeniz için hazırladım. Estetik ameliyat riskleri sayfalarında ayrıca alternatif tedaviler, ameliyat dışında yapılabilecek uygulamalar varsa yine yazmaya çalıştım. Her türlü aktivite belli bir riske sahiptir. Kişi elde edeceği yarar ile riskleri karşılaştırarak karar vermelidir. Burada seçim yaparken estetik ameliyat riskleri ile sağlıyacağı yararlar karşılaştırılmalıdır. Aşağıda anlatılan komplikasyonların çok nadir görülmesine rağmen, siz plastik cerrahınız ile tüm olabilecek komplikasyonları ve riskleri tartışmalı ve anlamalısınız.

Burun Estetiği Riskleri-

Burun estetiği riskleri, son yıllarda giderek azalmıştır. Ancak yine de burun estetiği riskleri en başta estetik ameliyatı yapacak olan cerrahın tecrübesi ile ilgilidir. Tecrübe arttıkça riskler azalmaktadır. Bu nedenle uygulanacak ameliyatın ne olduğunu riskleri, alternatif tedavileri estetik plastik cerrah doktorunuzla ayrıntılı olarak konuşunuz.

Kanama: ameliyat sırasında veya ameliyat sonrası kanama oluşabilir, burun içine yeniden tampon konması gerekebilir. Göz etrafında kan toplanması, burun orta kemiği üzerinde kan toplanması oluşabilir. Ameliyat sonrası 10 gün içinde aspirin kullanmayınız, kanama riskini arttırabilir. Tansiyonun yükselmesi, kanamaya sebep olabilir, burun derisi altında kan toplanması iyileşmeyi geciktirebilir.

iltihap: Antibiyotik tedavisi gerektirebilecek veya kanamaya neden olabilecek iltihaplanma olabilir ancak çok nadir görülebilir.

Kronik ağrı: Ameliyat sonrasında uzun süreli ağrı oluşması çok nadirdir.

İyileşmenin gecikmesi: Yaraların geç iyileşmesi mümkündür. Bazı yüz bölgelerindeki şişlikler ve morlukların iyileşmesi gecikebilir.

Kepçe Kulak Estetiği Riskleri

Kepçe kulak estetiği ameliyatı günümüzde çok daha güvenli hale gelmiştir ve riskleri çok azalmıştır. Kepçe kulak estetiği konusunda buna rağmen günümüzde farklı yöntemler uygulanmaktadır. Bu nedenle uygulanacak ameliyatın ne olduğunu riskleri, alternatif tedavileri estetik plastik cerrah doktorunuzla ayrıntılı olarak konuşunuz.

Kanama: Ameliyat sırasında ya da sonrasında kanama olabilir. Ameliyattan önce 10 günden itibaren aspirin kullanmayınız. Aspirin kanama riskini arttırır. Ameliyat sonrasında kanama olması halinde kulak tekrar sargıya alınır. Bu şekilde büyük olasılıkla kanama durur.

iltihap: Bu tip cerrahi uygulamalardan yara iltihabı oluşma olasılığı çok azdır. Yara iltihabı oluşursa antibiyotik tedavisi ve ek cerrahi girişimler gerekebilir.

Derideki izler: Çok nadiren kulakta belirgin bir iz kalabilir. İz rengi komşu deri renginden farklı olabilir. Dikişler ayrıca iz bırakabilir. Ancak iz kulak kepçesinin arkasında kalır ve arkadan bakılsa dahi görünmez.

Asimetri: İnsan yüzü normalde asimetriktir. Ameliyat sonucunda kulaklar arasında şekil farkı olabilir. İki kulak tam eşit olmayabilir.

Karın Germe Estetiği Riskleri-

Karın germe estetiği riskleri günümüzde ameliyat ve anestezi tekniklerinin gelişmesine paralel olarak çok daha düşük oranlara inmiştir. Buna rağmen ameliyata karar vermeden önce estetik plastik cerrahi uzman doktorunuzla ameliyattan önce karın germe estetiği riskleri konusunu ayrıntılı olarak konuşunuz. Aşağıda bu riskleri belirtmeye çalıştım.

Kanama- Sık olmamakla beraber cerrahi sırasında ya da sonrasında bir kanama atağı yaşamanız mümkündür. Kanama riskini artırabileceğinden ameliyattan önceki on gün süresince aspirin ve ağrı kesici ilaçları almamanız önerilir.

İltihap- Cerrahi sonrasında infeksiyon gelişimi çok nadirdir. Eğer infeksiyon gelişirse antibiyotikler ve yeni cerrahi müdahaleler gerekebilir.

Cilt duyusunda değişiklik- Alt karın cildinde duyu azalması ya da kaybı abdominoplasti sonrası tamamen düzelmeyebilir.

Cilt yapısında düzensizlikler- Abdominoplasti sonrası çok nadiren cilt yapısında düzensizlikler ve çöküklüklere rastlanabilir. Ciltte görülebilir ve dokunmakla hissedilebilir kırışıklıklar görülebilir.

Ciltte yara izi kalması- Aşırı yara izi nadir rastlanan bir durumdur. Nadiren anormal izler gözlenir. Bu izler dikkat çekmeyebileceği gibi çevre ciltten farklı renkte de olabilir. Yara izinin tedavisi için ek yöntemler hatta yeni bir cerrahi gerekebilir.

Geç iyileşme- Yaraların iyileşmesinde gecikme olabilir. Sigara içen kişilerde deri kaybı ve yara iyileşmesinde komplikasyonlar daha sık görülür.

Seroma- Çok nadiren deri ile karın duvarı arasında sıvı birikimi izlenebilir. Bu problem gelişirse sıvının boşaltılması için ek tedaviler gerekebilir.

Göbek deliğinde yer değişikliği, yara izi, şekil bozukluğu ya da göbek deliğinin kaybı gözlenebilir.

Yaşlanma, kilo alımı ya da kilo kaybı, gebelik ya da abdominoplasti ile ilişkisi olmayan diğer nedenlerle vücut yapınızda değişiklikler olabilir.

Göğüs Büyütme Riskleri

Göğüs büyütme ameliyatı günümüzde oldukça güvenli hale gelmiştir ve riskleri çok azalmıştır. Özellikle göğüs büyütme amacıyla kullanılan silikon jel göğüs protezi teknolojik olarak büyük gelişmeler göstermiştir. Bu nedenle göğüs büyütme ameliyatı riskleri günümüzde çok düşük oranlara inmiştir.

Her türlü aktivite belli bir riske sahiptir. Kişi elde edeceği yarar ile riskleri karşılaştırarak karar vermelidir. Burada seçim yaparken ameliyatın riskleri ile sağlıyacağı yararlar karşılaştırılmalıdır. Aşağıda anlatılan komplikasyonların çok nadir görülmesine rağmen, siz plastik cerrahınız ile tüm olabilecek komplikasyonları ve riskleri tartışmalı ve anlamalısınız.

Kanama: Ameliyat sırasında ya da sonrasında kanama olabilir. Bu durumda biriken kanın dışarı akıtılması gerekebilir. Ameliyattan önce 10 günden itibaren aspirin kullanmayınız. Aspirin kanama riskini arttırır.

İltihap:Göğüs büyütme ameliyatından sonra yara iltihabı olasılığı çok çok azdır. Yara iltihabı oluşursa antibiyotik tedavisi ve ek cerrahi girişimler gerekebilir. Göğüs protezi ile birlikte enfeksiyon mücadelesi daha zor olabilir. Enfeksiyon tedavi edilemezse meme protezinin çıkarılması gerekebilir. Enfeksiyon giderildikten sonra yeni bir protez yerleştirilir.

Kapsül kontraktürü: Göğüs protezi etrafında bir kapsül adı verilen bir kılıf oluşur. Her protez ameliyatında kapsül oluşur. Ancak ideal durum, kapsülün ince, ve proteze göre biraz bol olmasıdır. Bu kapsülün aşırı kalın ve sıkı olması durumunda protez sıkışır ve küresel bir şekil alabilir. Bu durum ayrıca ağrılara neden olabilir. Kapsül kontraktürü denilen bu durumun görülme olasılığı % 20 den azdır ve önceden tahmin edilemez. Bir ya da iki tarafta oluşabilir. Düzeltilmesi için ameliyat gerekebilir. Çok nadiren protezin çıkarılması gerekebilir.

Derideki izler: Her cerrahi girişim iz bırakır. Bu izlerin az ya da çok olması önceden kestirilemez. İzler komşu deriden farklı renkte olabilir. Bazı hastalarda izler ek cerrahi girişimleri ya da başka ek tedavileri gerektirebilir.

Farklı aktivasyonlar: Farklı aktiviteler ve uğraşılar sonucu göğüs üzerinde oluşabilecek darbeler veya çarpmalar, protezde tahribat ve yırtılmaya neden olabilir.

Uzun vadede sonuçlar: Uzun vadede dokuların yaşlanmasına bağlı, ayrıca gebelik, kilo alma veya verme durumlarında, göğüs şekli nadiren değişebilir, küçük bir olasılıkla sarkma olabilir.

Meme Küçültme Riskleri

Meme küçültme ameliyatı güvenli bir ameliyattır. Teknik olarak öncelikle meme küçültme ameliyat öncesi yapılacak ölçüm ve çizim planı çok önem taşır. Bu planın hatasız olması gerekir. Ancak tüm cerrahi girişimler gibi meme küçültme ameliyatı da bazı riskleri taşır.

Ameliyat sırasında ya da sonrasında kanama, kan kaybı, hematom (doku içinde kan birikmesi) olabilir. Çıkarılan meme dokusu ile birlikte belli miktarda kan kaybı olmaktadır. Bu nedenle ameliyat öncesinde kan değerlerinin normal sınırlarda olması önemlidir.

Yara iyileşmesinin gecikmesi (fazla sigara içilmesi)

Belirgin skar ya da yara izi kalması (hipertrofik skar - keloid). Özellikle çok sigara içenlerde yara izi daha fazla kalabilir.

Meme küçültme ameliyatı süt kanallarını kesmeden yapılamaz. Mutlaka tümü olmasa da süt kanallarının bir kısmı çıkarılan meme dokusu ile birlikte kesilmektedir. Bu nedenle ameliyattan sonra emzirme problemi olabilir. Ancak bu çok düşük bir olasılıktır.

Enfeksiyon, iltihaplanma, yara açılması, dikiş atması olabilir. Bu durumlar zamanında müdahale edilerek düzeltilebilir. Açılan dikiş tekrar dikilebilir.

Ameliyat sonrasında yağ nekrozu yani yağ dokusunun parçalanması ve erimesi olabilir. Buna bağlı yara kenarından ya da dikiş arasında akıntı oluşabilir. Ameliyat sonrası devrede memelerde ağrı sızı, yanma, batma hissi olabilir.

Göğüs Küçültme Riskleri-

Göğüs küçültme ameliyatı oldukça güvenli bir ameliyattır. Ancak her cerrahi girişim gibi belli riskleri taşır. Ancak bu risklerin oranları çok düşüktür. En başta göğüs küçültme ameliyatı riskleri anesteziye bağlı ve cerrahiye bağlı olarak ikiye ayrılabilir.

Göğüs küçültme ameliyatı sırasında ya da sonrasında aşırı kanama, kan kaybı, hematom (doku içinde kan birikmesi) oluşabilir. Ameliyatla çıkarılan göğüs dokusuyla bereber bir miktar kan kaybı olmaktadır. Bu nedenle ameliyattan önce kan tablosunun normal sınırlarda olması gerekir. Eğer ameliyat sırasında ya da sonrasında fazla kan kaybı oluşursa hastaya kan nakli yapılabilir. Ancak bu durum çok nadirdir.

- Çok fazla sigara içen hastalarda yaşa da bağlı olarak yara iyileşmesi gecikebilir, yara açılabilir, dikiş atabilir, deride çürüme ya da doku kaybı olabilir, belirgin skar ya da yara izi oluşabilir. BU nedenle ameliyattan 15 gün önce sigaranın kesilmesi gerekir.

- İki göğüs arasında büyüklük farkı oluşabilir. Ancak estetik uzmanınız tecrübeli ise bu durumun oluşma olasılığı neredeyse sıfırdır.

- Göğüs küçültme ameliyatında zorunlu olarak süt kanalları kesilir. Mutlaka tümü olmasa da süt kanallarının bir kısmı çıkarılan göğüs dokusu ile birlikte kesilmektedir. Bu nedenle ameliyattan sonra süt emzirme problemi olabilir. Ancak son uygulanan teknikte süt kanallarının üçtebiri korunabilmektedir.

- Göğüs başı ve veya halkasında beslenme ya da kanlanma bozukluğuna bağlı çürüme, doku ölümü veya nekroz olabilir (% 1). Bu durumda hastanın göğüs başı rekontrüksüyonu için tekrar ameliyat olması gerekebilir. Yine estetik doktorunuz tecrübeli ise bu olasılık çok çok azdır.

- Göğüs küçültme ameliyatı sonrası devrede göğüslerde ağrı sızı, yanma, batma hissi olabilir.

- Nadir durumlarda pansuman malzemesi ya da flastere karşı, pansumanda kullanılan ilaçlara karşı ya da ameliyat dikiş ipliklerine karşı allerjik reaksiyon oluşabilir. Ameliyat sırasında ya da sonrasında kullanılan ilaçlara karşı allerjik reaksiyon oluşması halinde ek tedaviler uygulanabilir.

Göğüs Küçültme hangi durumlarda yapılmaz:

- Göğüs kanseri

- Kontrol edilemeyen diabet ya da şeker hastalığı

- Göğüs dokusunda enfeksiyon, süt emzirme durumu. Doğum yapanlarda süt kesildikten 6 ay sonra göğüs küçültme ameliyatı yapılabilir.

Tüm bu riskler, ameliyatı yapacak olan doktorun tecrübesi arttıkça, oran olarak çok azalır. Bu risklerin büyük çoğunluğu ameliyat teknik uygulamaları ile ilgili olabilir.

Vajina Estetiği Riskleri-

Vajina estetiği riskleri günümüzde giderek azalmaktadır. Vajina estetiği riskleri özellikle bu konuda tecrübeli bir uzman elinde daha da azalmaktadır. Bu nedenle doktorunuzla ameliyat öncesi tüm ayrıntıları konuşunuz.

Kanama: Ameliyat sırasında ya da sonrasında bir miktar kanama olabilir. Ameliyattan önce 10 günden itibaren aspirin kullanmayınız. Aspirin kanama riskini arttırır. Ameliyat sonrasında 10 güne kadar giderek azalan hafif sızıntı şeklinde kanama olabilir normaldir.

iltihap: Bu tip cerrahi uygulamalardan yara iltihabı oluşmasını önlemek amacıyla koruyucu olarak antibiyotik kullanılır.

Dikiş ya da yara açılması: Yara iyileşmesi tamamlanana kadar herhangi bir devrede dikişler ya da yara açılabilir. Ancak doktorunuzun tavsiyeleri uyarsanız bu olasılık çok çok düşüktür.

Hasta uyumu: Ameliyat sonrası bazı aktivitelerin kısıtlanmasında hastanın uyumu çok önemlidir. Yara iyileşene kadar ameliyat bölgesiyle ilgili aktivitelerin kısıtlanması, bölgenin korunması önemlidir. Ameliyat sonrası dört - altı hafta cinsel ilişki yasaktır. Ayrıca ameliyat sonrasında 2 ay yorucu egzersiz yapılmamalıdır. Her tuvaletten sonra ameliyattan 2 hafta sonrasına kadar antiseptik sıvı ile önden arkaya doğru temizlik yapılmalıdır. Ameliyattan 5 gün sonra duş alınabilir.

Meme Büyütme Riskleri-

Meme büyütme silikon jel protez ameliyatı günümüzde oldukça güvenli bir ameliyat haline gelmiştir. Bunun sebebi özellikle silikon jel protezin teknolojik olarak gelişitirilmesidir.

Ancak her cerrahi girişim yine de bazı riskler taşımaktadır.

Kanama: Meme büyütme ameliyatı sırasında ya da sonrasında kanama olabilir. Bu durumda biriken kanın dışarı akıtılması gerekebilir. Ameliyattan önce 10 günden itibaren aspirin kullanmayınız. Aspirin kanama riskini arttırır.

İltihap: Meme büyütme ameliyatı sonrası yara iltihabı olasılığı çok çok azdır. Yara iltihabı olursa bu durumda antibiyotik tedavisi ve veya ek cerrahi girişimler gerekebilir.

Kapsül kontraktürü: Meme protezi etrafında bir kapsül adı verilen bir kılıf oluşur. Bu kapsülün aşırı kalın ve sıkı olması durumunda protez sıkışır ve küresel bir şekil alır. Ayrıca ağrılara neden olabilir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları ve bilinmeyen riskler: Bazı meme protezi konulan hastalarda, lupus eritematozis, romatoid artrit, skleroderma gibi bağışıklık sistemi hastalıklarının görüldüğü rapor edilmiştir. Günümüze kadar silikon meme protezi ile bu hastalar arasında bilimsel olarak bir bağlantı ispatlanmamıştır. Buna rağmen silikon meme protezinin günümüzde bilinmeyen riskleri de olabilir.


















__________________

la ilahe ente sübhaneke inni küntü minezzalimin
musemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ameliyat, estetik, riskleri

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:16.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner