Ruhani  

Go Back   Ruhani > Evrensel Enerjiler > Doğal Taşlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10-21-2012, 12:02   #1 (permalink)

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Aug 2012


Mesajlar: 414
Konular: 253

Karma Puanı: 7

Standart Taşların Gücü Nelerdir

Meryem Ebru Sezen Jeoloji Mühendisi. Küçük yaşlardan itibaren taşların sihirli gücüne inanmış ve onların dünyasına girmiş. Jeoloji mühendisi olduktan sonra da doğadaki bu değerli taşlarla arazide sürdürmüş yakınlığını. Kristallerin insan üzerindeki etkilerini hem kendinde, hem de yakınlarındakilerde denemiş. Meryem Ebru Sezen’le yazarlarımızdan Sezai Bayar Ankara’da sohbet etti.

- Kristaller, insanlara nasıl etki ediyor?
- Evrende var olan her şeyin etrafına yaymakta olduğu kendi titreşimleri vardır. Bu titreşimler birbirleriyle temas ederler. Kristallerde, insanlarda hem fiziksel beden hem de eterik beden ile etkileşime girerler. Kristal kullanan biri, avucuna bir parça kristal aldığında kristalin titreşimlerini avucundan başlamak üzere tüm bedenine yayılır bir şekilde hisseder. Kristalin, kişi üzerindeki titreşimleri ise insanı hem zihinsel, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan olumlu yönde değiştirir ve geliştirir.

- Kristaller, bedende oluşan ağrılara iyi geliyor mu?- Evet, kesinlikle. Ağrının kaynağı ne olursa olsun kullanılan kristalin olumlu etkisi kişi üzerinde gözlenir. Ağrıyan bölgenin üzerinde birkaç dakikalığına bırakılan kristal, kendi titreşimlerini kişi üzerine salarak kısa sürede iyileşme sağlıyor. Kronik ağrılarda ise düzenli aralıklarla kullanmak ağrının köklü olarak giderilmesinde etkilidir. Örneğin; Migren gibi gerilim tipi ağrılarda Ametist ve Lapis Lazuli kristali çok etkilidir.

- Kristaller, yüksek tansiyon ( hipertansiyon ) hastalarında etkili midir?
- Evet, oldukça etkilidir. Kristallerin enerjisi ile kişi üzerindeki kan basıncı dengelenir. Yeşim, Pembe Kuvars, Krizopras gibi kristalleri düzenli olarak üzerinde taşıyan kişinin zamanla ilaç bağımlılığı ortadan kalkar. Zaman yayılan bir süreçte tansiyonu dengelenir.

- Kristaller ile nazardan korunur mu?
- Yüzyıllar boyunca kristaller, nazar gibi olumsuz enerjilerden korunma amaçlı kullanılmıştır. Ülkemizde çok yaygın bir inanış olan mavi boncuğun nazardan koruduğu fikri buradan gelmektedir. Dışarıdan gelmesi muhtemel olumsuz enerjilerin düşürücü etkilerinden kristallerle korunabilirsiniz. Kristalin titreşimleri, kişi üzerinde koruyucu bir kalkan gibi görev yapar ve istenmeyen enerjileri geri çevirir. Bu amaçla; Yeşim taşı, Ametist, Lapis Lazuli, Turkuaz gibi kristaller kullanılabilir.

- Kristaller şansı, talihi açar mı?
- Kristallerin, insanlar üzerindeki olumlu etkilerini saymakla bitmiyor. Bana göre her kişinin hayatında olup bitenden kendisi mesuldür. Bu nedenle herkes kendi şansını kendisi yaratıyor. Kişi, kristallerin enerjisini deneyimledikçe hayata bakış açısı ve düşünce mekanizması değişiyor. Artık daha olumlu düşüncelerin peşinden gidiyor ve hayatını güzelleştirmeyi seçiyor. Kristalleri kullanan kişi, olumsuz enerjilerin köleliğinden özgürleşerek tanrısal olan yaratıcılığını keşfediyor ve kullanıyor. Böylece başına gelen iyi şeylerin şans ile alakası olmadığını ve kaynağın tamamen kendisi olduğunu biliyor. Bu şekilde zamana yayılarak kişiyi olumlu etkileyen kristallere ise Pembe Kuvars, Kristal Kuvars, Kaplangözü, Sitrin, Aytaşı' nı örnek olarak verebiliriz.

- Kristallerin aşk üzerindeki etkileri nasıldır?
- Bazı kristallerin duygusal yaraları, travmaları tedavi edici yani iyileştirici etkileri vardır. Kişi, şimdiye kadar başından geçen aşka dair sorunlarını daha iyi kavra¤¤¤¤¤ çözümleme yoluna gider. Bununla beraber, kristalin olumlu titreşimleri bu konuda ona cesaret verecektir. Kalp yaralarını kristaller yardımıyla tamir edebilir ve yeni ilişkilere olan inancı giderek kuvvetlenir. Kişi, eski ilişkilerinden arta kalanları geride bırakarak yeni aşklara davetiye çıkarır. Burada, kristaller iyileştirici titreşimlerini kişi üzerine salarak olumsuz enerji blokajlarını ortadan kaldırırlar. Yeniye olan güven ve istek bilincini oluşturan ve bunu yaşamına uyarlayan kişinin kendi titreşimleri de yükselir. Aşk hayatında tazeliği ilk önce kendini tazeleyerek yakalar. Kristaller, kişiden aşka dair olumlu enerjilerin yayılmasını sağlar. Tam tanımladığı niteliklerde birinin hayatına girmesi bundan sonra an meselesi olur. Fakat bana göre, sağlıklı bir şekilde ve en uygun zamanda aşka kapılmak gereklidir. Kişi önce kendi travmalarını iyileştirecek ve aşka kendini layık görecektir. Yani bir nevi önce kendini sev ki, başkaları da seni bir o kadar sevsin. Kristallerin muhteşem enerjileriyle aşkı yakalamak mümkündür.

- Hangi kristali aşk için kullanmalıyız?
- Gül Kuvarsı, yani Pembe Kuvars' ın etkisi mucize gibidir. Gerçek bir aşk terapistinin yerini aratmaz. Yaşamında aşkın eksikliğini hissedenler mutlaka kendilerine Pembe Kuvars almalıdırlar. Geçmişten sizi takip eden aşk travmalarını iyileştirir. Kişinin, tüm sevgi oklarını önce kendisine yöneltmesi gerektiği bilincini güçlendirirek sabitler. Pembe Kuvars ile kalpte birikmiş olan ve kalbi boğan ağırlıklardan kurtulunur. Ardından kalpte meydana gelen devinimlerin tazeliği ve hafifliği yaşanmaya başlanır. Bütün bu olumlu değişimlerle beraber kişinin yaşamına yeni insanlar girmeye başlar. Rosen Kuvars, kişinin ruhundan kalbine doğrudan bağlantıyı kurar. İçinde sevgi olmayan hiçbir eyleminiz gerçekleşmez. Çünkü siz böyle olsun istersiniz. Sevginin ve aşkın kıymetini kendi üzerinizden yola çıkarak anlayabilirsiniz. Pembe Kuvars bu harika titreşimleri ile kalbinize sıcaklığını bırakır ve o an da bir şeylerin değiştiğini hissedersiniz. Aşka ve sevgiye dair bütün iyi niyetlerinizi evrene doğrudan yayar.

- Kristallerin enerjisiyle var olan ilişkilerimizi düzeltmek mümkün müdür?
- İlişkilerden arta kalan hayal kırıklıklarıyla beraber kişinin özgüveni çoğu zaman zedelenebiliyor. Dünya ile bağlarını koparmaya hazır yaşamdan zevk almaz bir hale geliyor. Hâlbuki yapılması gereken tam tersidir. Kristallerin enerjisi ile kalbinize sıcaklık akar ve yaşama tutunursunuz. Özellikle Pembe Kuvars' ın titreşimleri ile kişi sevginin derin anlamına erişir. Hiçbir karşılık beklemeden yani koşulsuzca sevme bilincine erişirsiniz. Bu dünyada hiçbir şeyin sahibi değilsiniz. Sahiplenmeden severek ve hoşgörü bilincinizi kristallerin yardımıyla genişleterek ilişkilerinizde mutluluğu, huzuru ve sevgiyi tecrübe edersiniz.

- Etrafımızda devam eden tartışmalı ve gerilimli ortamlarda kristalleri kullanabilir miyiz?
- Kesinlikle. Kristaller, içerisinde bulundukları ortamların olumsuz enerjilerini emerek pozitif enerjiyi ortama salarlar. Tartışmaların, kavga ve gürültünün olduğu ortamlarda Dumanlı Kuvars kristalini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Dumanlı Kuvars kristali, huzur ve barış titreşimlerini ya¤¤¤¤¤ arındırıcı niteliğindedir. Yatak odalarında sevgi enerjisini yükseltmek için de Pembe Kuvars kristallerini kullanabilirsiniz. Genel olarak evinizi veya ofisinizi olumsuz enerjilerin etkilerinden arındırmak içinde birden fazla sayıda Ametist kristallerini odaların ortalarına gelecek ve göz önünde olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

- Kristaller, bizi ruhsal gelişime hazırlar ve destekler mi?
- Tüm dünyada kristallerin ilk kullanım amaçlarından biri ruhsal farkındalık kazanmaktır. Değişen dünyaya değişerek yani aynı kalma¤¤¤¤¤ uyum sağlanması gereklidir. Geride kalan, geçmişi hala canlı tutanlar da şimdiki zamandan koparak kendi yarattıkları yalancı gerçekliklerine sürükleniyorlar. Bu zamanla dış dünyaya açılamama ve kendini ifade edememe gibi ruhsal travmalara sebep oluyor. Kristaller, ruhsal gelişimi arzu eden biri tarafından kullanıldıklarında enerjileri bariz bir şekilde kişi üzerinde deneyimleniyor. Kişi artık eski ruhsal kalıplarını fark ederek üzerinden atıyor. Yeniye olan bakış açısı cesaretle değişiyor. Ruhsal gelişimi destekleyen kristallere örnek olarak Ametist, Lapis Lazuli, Fluorit, Sugilit, Sodalit, Mavi Dantelli Agat' ı verebiliriz. Dünya tecrübelerimizi üzerine öğrenerek kaydettiğimiz bizim ruhumuzdur. Bu nedenle ruhu geliştirmek ve ilerletmek mutlaka bizim amaçlarımız dahilinde olmalıdır.

- Bilinçaltını kristallerle açığa çıkarmak ve temizlemek mümkün müdür?
- Bebeklikten, çocukluktan beri bizi takip eden ve farkında olma¤¤¤¤¤ bilinçaltımıza kodlanan birçok olumsuz tablolara ve korkulara sahibiz. Bu olumsuzluklar hayatın her alanında kişiyi etkilemektedir. Kişinin ruhsal ve duygusal açıdan ilerlemesine ve genişlemesine engel tuzaklardır. Yaşamdan tat almak ve dengeli öğrenebilmek amacıyla kişi mutlaka kendi içsel yolculuğuna çıkmalıdır. Kristallerle bu mümkündür. Kaplangözü, Lapis Lazuli, Sitrin, Kırmızı Agat, Hematit, Kristal Kuvars, Kehribar gibi kristaller bilinçaltını tetiklemektedir. Böylece bilinçaltının derinliklerine itilmiş ve kişi tarafından artık hatırlanmayan bilgiler gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Kişi, bu temel bilgileriyle karşılaşması ve fark etmesiyle bile kendi varlığında olumlu gelişmelere sebebiyet verir.

- Bilinçaltı temizliğinde kristalleri nasıl kullanmalıyız?
- Bilinçaltı kodlarını değiştirmek ve olumlamak için çok çeşitli kristaller kullanılabilir. Bu amaçla kristaller eşliğinde meditasyonlar yapılabilir. Gece yatarken yastığın altına bırakılan bir kristalde sizin rüyalarınıza bilinçaltı bilgilerini taşıyacaktır. Daha aktif hale gelen bilinçaltınız ile hem kendinizi daha iyi tanımaya başlar hem de olumsuzlarınızı olumluya çevirme fırsatını elde edersiniz. Kristaller, bunu yapacak cesareti ve isteği size aşılayacaktır.

- Kristalleri gündelik yaşamda aksesuarlar olarak kullanabilir miyiz?
- Kristaller kendine has muhteşem görselliklere sahiptirler. Onları gün içerisinde rahatlıkla aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Sadece altın, gümüş gibi metal enerjisiyle birleşirse kristalden tam potansiyel alamayabilirsiniz. Kristaller, metaller tarafından hapsedilmemelidir. Etrafına yayacağı titreşimlerden kristalinizi özgür bırakarak daha net faydalanırsınız. Bu nedenle esnek misina üzerine dizilen ve değişik modellerde saf kristalleri, metal enerjisinden uzak tutarak kullanabilirsiniz.

- Kristalleri nereden satın alabiliriz?
- Ülkemizde de yurtdışında olduğu gibi kristaller ve doğal taşlar satan mağazalar daha sıklıkta açılmaktadır. Bununla beraber bazı kuyumcu ve bijuteri mağazalarında saf halde yani işlenmemiş olan kristalleri bulabilirsiniz.

- Kristal satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
- Kristalin mümkün olduğu kadar işlenmemiş olmasına dikkat etmeliyiz. Kristal üzerinde kırık ve çatlak olmamalıdır. Bazı kristaller ise şekillendirilmiş ve cilalanmış olarak satılıyor. Bunları da satın alabiliriz. Fakat en iyi performans, hiç işlem görmemiş kristalden elde edilir. Kristalin cinsine göre temiz ve berrak oluşuna dikkat edilmelidir.

- Kendi kristalimizi nasıl seçeriz?
- Öncelikle satış yapan mağazalar rengârenktir. Kristal çeşitleri oldukça fazladır. İlk başta heyecanınızı biraz bastırın ve derin bir nefes alın. Ardından kristalinizi seçmek üzere sezgilerinize kulak verin. Kristallerin üstünde elinizi gezdirin. Bazı kristallere daha çok çekildiğinizi, elinizi geri çekemediğinizi göreceksiniz. O kristalleri teker teker avuç içinize alın ve gözlerinizi kapatın. Kristal avucunuzdayken size neler hissettirdiğine dikkatinizi verin. Kalp atışlarınız hızlanabilir. Telaşlanmayın ya da panik olmayın. Kristalin titreşimleri bedeninizi sarmaya başlıyor. Bu yoğun titreşimlere alışık olmadığınızdan fizyolojinizin tepkisini hissediyorsunuz. Size uygun olan kristali avuçlarınıza aldığınızda, parmaklarınızı üzerinde gezdirdiğinizde ya da en azından ona yaklaştığınızda bile içiniz mutlulukla dolacaktır. İçsel olarak bilirsiniz ki almanız gereken kristaliniz karşınızdadır. Yaşamda bizi asla yalnız bırakmayan değerli iç sesimizi, kristal seçerken de ihmal etmemeliyiz. Ruhsal ve kişisel gelişimimizde titreşimleriyle bizi zenginleştirecek kristale içselliğimize odaklanarak karar verebiliriz. Satıcıların sizi yönlendirmesinden ziyade iç sesiniz sizi yönlendirsin. Aynı zamanda kendinize birden fazla kristal alma iznini verin.

- Kristaller, kullanmadan önce arındırılmalı mıdır?
- Evet, kesinlikle. Kristaller, doğadan koparak satılmak için tezgahlara geliyorlar. Orada biri çıkıp satın alana kadar sizden başkaları dokunmuş oluyor. Kaldı ki kristallerin içerisinde bulundukları ortamın negatif enerjilerini emme ve ortamın enerjisini dengeleme özellikleri vardır. Böylece kristal, istenmeyen olumsuz enerjileri bünyesinde saklar ve bir müddet sonra etrafına bu enerjileri bırakmaya başlayabilir. Bu nedenle kristaller düzenli aralıklarla ve kullanmadan önce mutlaka arındırılmalıdır.

- Kristaller satın alındıktan sonra nasıl arındırılmalıdır?
- Kristalleri arındırmak için çeşitli yöntemler vardır. Doğadan koparak bize gelen kristalleri gene doğadan yardım alarak arındırırız. Bu sebeple arındırma işlemi için suyu, toprağı, ateşi veya güneş ve ay ışığını kullanabiliriz.

- Kristalleri su ile nasıl arındırabiliriz?
- Suyun arındırıcı gücü muazzamdır. Çağlar boyunca insanoğlu için yaşamın kaynağı olmuştur. Günümüzde de halen suyun bil-mediğimiz özellikleri hala keşfedilmektedir. Japon bilim adam-ları tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre su kristalle-rinin söylenen sözcüklere ve iletilen duygulara tepkisel olarak şekillendiği kanıtlanmıştır. Bu nedenle suya niyet enerjimizi yükleyerek onunla arınmamız mümkündür. Su, görsel olarak temizleyici olduğu gibi göz ile göremediğimiz fakat varlığını his-settiğimiz istenmeyen enerjileri de temizlemekte ustadır. Her kim su ile temas ederse ardından bedeninde ve ruhunda hafiflik ve sükûnet hisseder. Kristalleri de suyun yardımıyla arındırıyoruz. Satın alıp eve ¤¤¤ürdüğünüz kristali ilk olarak 2–3 dakikalığına akan suya tutu-yorsunuz. Eğer varsa kristalin sivri ucu aşağıya bakan şekilde tutulmalıdır. Bu ilk suya tutma işleminde varsa kristal üzerinde-ki toz veya toprak parçalarını da temizlemiş olursunuz. Daha sonra mümkünse renksiz cam bir kabın içerisine 1,5 – 2 litre su ekliyorsunuz. Eklenen su ise temiz ve iyi kalitede olmalıdır. Kristalinizi cam kabın içerisindeki suya nazikçe bırakıyorsunuz. Bu esnada kristalinizin arınmasını ve üzerindeki programların silinmesini yani nötr hale gelmesini niyet ediyorsunuz. Her çeşit kristaliniz için ayrı su dolu cam kaplar hazırlamalısınız. Kristali-niz, cam kabın içerisinde minimum 12 saat maksimumda 24 saat kadar kalmalıdır. Cam kabı ise ayakaltı olmayan ve güneş görmeyen bir yere kaldırın. Suyun içerisine toz veya başka ya-bancı maddelerin girmesini önlemek için bir kapak ya da peçete ile kapatabilirsiniz. Süre dolduğunda kristalinizi sudan çıkarabi-lirsiniz. Cam kabın içerisinde kalan suyu lavaboya dökebilirsi-niz. Kristalinizi ise tekrar arınmasını niyet ederek akan suya 2–3 dakikalığına tutuyorsunuz. Sonrasında temiz bir havlu ya da bir peçete yardımıyla kristalinizi kurulayın. Artık kristaliniz arın-mıştır ve nötrlenmiştir.

- Kristaller, toprak ile nasıl arındırılır?
- Kristalleri arındırmak için toprağa gömme yöntemi çok sık ola-rak tercih ediliyor. Genelde evde bulunan saksıların toprağı ter-cih ediliyor. Fakat ben bunu onaylamıyorum. Saksının toprağı-na gömülen kristal, üzerine aldığı olumsuz enerjileri toprağa bı-rakacaktır. Bu olumsuz enerjiler de saksı da yaşayan çiçeğe öy-le veya böyle zarar verebilir. Bu nedenle seçilen toprak bağım-sız olmalıdır. Bir koru, orman, park alanı veya varsa eğer evini-zin bahçesi uygundur. Toprağın kuru olmasına dikkat edilmeli-dir. Toprakta 10 – 15 cm kadar bir çukur açarak kristal içerisi-ne yerleştirilir. Bu esnada kristalin arınması ve üzerindeki bü-tün programlarını bırakması niyet edilir. Bütün saf ve iyi duy-gularınızı işe katmalısınız. O esnada zihninizden olumsuz bir düşünce geçirmeyin. Kristaliniz toprakta 12 saat ile 24 saat a-rası bir sürede kalsın. Kristaldeki bütün olumsuz enerjiler top-rağa akacaktır. Süre bittiğinde kristalinizi topraktan çıkarabilir-siniz. Kristal topraktan çıkarıldıktan sonra su ile durulanarak ü-zerindeki kum taneleri giderilmelidir. Ardından kurulayabilirsi-niz. Kristaliniz arınarak nötrlenmiştir.

- Kristalleri arındırmak için ateşten nasıl faydalanırız?
- İnsanoğlunun yaşamında ateşin önemi oldukça fazladır. Ateşin keşfiyle çağlar değişmiştir. Ateşin gücünü tanrısal olan olarak kabul etmişlerdir. Bu nedenle eski toplumlarda ateşin ruhu olduğu ve bunun kutsallığına inanılmıştır. Kristalleri de ateşin gücüyle arındırmışlardır. Kristalinizi ateşten yayılan ışığa ve ısıya birkaç dakikalığına tutabilirsiniz. Bu her kristal için geçerli bir method olmayabilir. Çünkü bazı kristaller ateşin sıcaklığından dolayı şekil veya renk değiştirebilir. Bundan dolayı belli bir yakınlıktan ve belli bir süreliğine bu işlem yapılmalıdır. Kristalinizi ateşe yaklaştırdığınızda, kristalinizin arınmasını ve üzerindeki programlarını bırakmasını niyet edin. İşe yarayan fakat günümüzde çok tercih edilmeyen bir yöntemdir.

- Kristalleri güneş ışığı ya da ay ışığı ile nasıl arındırabiliriz?
- Birtakım inanışlarda güneş eril enerjiyi, ay da dişil enerjiyi sembolize ediyor. Her ikisi de insanlık tarihinde toplumlarca tanrısal olarak kabul edilmiştir. Güneşten ve aydan gelen enerjilerin ise Dünya gezegenini etkilediği bilimsel olarak kabul edilmiştir. Kristalleri arındırma işleminde hem güneşten hem de aydan faydalanabiliriz. Bazı kristalleri güneş ışığına yarım saati geçmeyecek şekilde arınmalarını niyet ederek bırakıyoruz. Örneğin; Kaplan gözü, Sitrin, Lapis Lazuli, Kuvars kristallerini güneş ışığına rahatlıkla bırakabiliriz. Bırakma süresini çok fazla uzun tutmamak gereklidir. Çünkü güneşten gelen ışınlar tamir edici olduğu gibi fazlası tahrip edici de olabiliyor. Kristalimizi saatlerce güneş ışığına maruz halde bırakırsak kristalde istenmeyen renk değişimleri ve bunu gibi dokusal değişimler gözlenebilir. Bu nedenle 5 dakika ile 30 dakika arası bir zaman dilimi uygundur.

Kristalimizi arındırma da en etkili yöntemlerden birisi de ay ışığıdır. Eskide olduğu gibi günümüzde de birçok insan ayın döngülerini takip ediyor. Ayın küçülmeye başladığı dönemlerde yeni kararlar alınmıyor, yeni başlangıçlar yapılmıyor. Karanlığın yeryüzüne daha hâkim olduğu zamanlardır. Ayın dolmaya başladığı zamanlar ise yeni başlangıçlar ve yeni kararlar için çok uygundur. Işık yeryüzüne tekrar geri dönmektedir ve insanoğlunun enerjisinin yükselmesinde çok etkilidir. Aytaşı, Rosen Kuvars, Aventurin, Mavi Kalsedon, Havlit gibi kristallerinizi ay ışığına bırakabilirsiniz. Kristallerinizi gene yarım saati aşmayacak şekilde arınmasını ve üzerindeki programlarını bırakmasını niyet ederek düzgün yüzeyli bir yere bırakıyorsunuz. Kristaliniz arınır ve ay ışığının taze enerjisiyle nötrlenir.

- Kristal programlama nedir?
- Kristaller içsel yapılarıyla evrensel enerjiyi kendi titreşimleriyle beraber geliştirme ve yayma potansiyellerine sahiptirler. Aynı zamanda sonsuz bilgi deposudurlar. Bilgisayarınızın belleğini düşünün. Boş bir belleğin üzerine istediğiniz bilgiyi kendi kullanacağınız direktifler doğrultusunda ekleyebilirsiniz. Kristal-lerde aynen bilgisayar bellekleri gibi çalışırlar. Bir kristalin üze-rine kendinizi tanıtma ve bilgileri kaydetme yöntemine kristal-leri programlama denir. Programlanmış kristal isterseniz sade-ce sizin ve sevdikleriniz için çalışır. Programlama esasen krista-lin enerjisini istediğiniz bir noktaya odaklamaktır. Böylece kris-talin enerjisinden tam potansiyel olarak faydalanabilirsiniz.

- Kristaller nasıl programlanır?
- Programlama yapmak için kristalin önceden arındırılmış ve te-mizlenmiş olması gerekiyor. Kristal programlama, niyet odaklı çalışır. Sessiz, sakin ve rahat edilecek bir ortamda kristallerini-zi programlayabilirsiniz. Mümkünse programlama öncesinde e-nerjinizin dengelenmesi için meditasyon yapmanız iyi olur. Dü-şüncelerinizi saflaştırın ve gerçek niyetlerinizi açığa çıkarın. Programlayacağınız kristalinizi avuçlarınızın arasına alarak ni-yetinizi yüksek sesle tekrarlayın ve zihninizde bunu imgeleyin. Kristalinizi komuta ediyorsunuz. Siz ondan ne isterseniz enerji-sini o alana iletecektir. Kristal programlama ciddiyetle yapılma-lıdır. Kristaller tamamen sizin en yüksek hayrınız için çalışacak-tır. Bu sebeple onlara saygı ve sevgi ile yaklaşmalısınız. En saf hallerinize bürünerek ve kalbinizi kristalinize açarak başarılı bir programlama yapabilirsiniz.

- Herkesin bir kristali olmalı mıdır?
- Evet, kesinlikle olmalıdır. En çok istediğim şey bu. Çünkü kris-taller bulundukları ortama ve kullanan kişiye huzur, dinginlik ve barış getiriyorlar. İnsanlar tek bir kristal yardımıyla bile hasta-lıklarından kurtulmak mümkündür. Kalbin saflığına erişmek, düşüncelerde kaliteyi yakalamak ve ardından bunun yansıma-larını yaşamda tecrübe etmek mümkündür. Daha iyi bir dünya için bilinçli kristal kullanımı seçeneklerimiz dâhilindedir. Çünkü siz değişmeniz dünyanın da değişmesidir. Bir kristale sahip ol-mak ve onun enerjisini hissetmek bile daha çok yaşam enerjisiyle dolmanız ve mutluluğu özünüzde hissetmeniz demektir.

- Kimler kristal kullanamaz?
- Kalp pili takılmış ve kalp rahatsızlığı devam eden hastaların hastalar kesinlikle kristalleri kullanmamalıdır. Kristalin ileteceği titreşimler kalp pilinin çalışma düzenini değiştirebilir veya bozabilir. Bu durumda da kalbe olan baskı artabileceğinden hastanın yaşamı tehlikeye girebilir.

- Çocuklar kristal kullanabilir mi?
- Evet, çocukların kristal kullanmasında hiçbir sakınca yoktur. Çocuklar her zaman yetişkinlere kıyasla masumdurlar. Onların masum enerjilerini korumak ve doğru yönlendirebilmek için kristallerin enerjilerinden faydalanabilirsiniz.

- Kristallerin çocuklar üzerindeki etkileri nasıldır?
- Aslında çocukların hepsi birer kristaldir. Onlar insanlığın gelece-ğinin teşkil ediyorlar. İçinde yaşadığınız dünyada çocuklar ruh-sal, duygusal ve fiziksel olarak istenmeyen etkilere maruz kala-biliyorlar. Çocuklar saf ve masum olduklarından kristaller gibi çalışırlar. İçerisinde bulundukları mekânların ve yanlarında yer alan kişilerin negatif enerjilerini emerler. Kendi üzerlerine alır-lar. Bu olumsuz enerjiler zamanla onların bağışıklık sistemleri-ni güçsüzleştirir. Sık aralıklarla uygulanan antibiyotik tedavileri de çocukları bir taraftan tamir ederken bir taraftan da tahrip etmektedir. Mümkün olduğu kadar az ilaç kullanmak için kris-tallerin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Çocukların etrafına yer-leştireceğiniz kristaller, çocuğunuza dışarıdan gelmesi muhte-mel olumsuz enerjileri geri çeviren bir kalkan gibi çalışırlar.

Günümüzde birçok çocuğa dikkat eksikliği ve hiperaktivite bo-zukluğu, öğrenme güçlüğü gibi teşhisler konulmaktadır. Bunun-la beraber tedavi şekli olarak uyuşturucu madde kategorisine ait ilaçlar kullanılıyor. Uyuşturulan çocuklar, bu ilaçlarla geçici bir süreliğine yavaşlatılıyor ve teskin ediliyor. Kristallerden ha-berdar olan aileler ise çocukları üzerinde kullandıkları zaman gayet olumlu neticeler almıştır. Birçok çocuğun kristallere olan ilgisi ve çekilişi yetişkinlere kıyasla daha çoktur. Aşırı hareketli çocuklar, kristallerin kendi yaydıkları titreşimlerle dengelene-biliyorlar. Dengelenen çocuk normal davranışlar sergilemeye başla¤¤¤¤¤ enerjilerini gelişimleri doğrultusunda harcayabili-yorlar. Dikkat dağınıklığında da kristallerin etkisi inanılmazdır. Kristallerden yayılan titreşimler düşünce gücünü ve hızını etki-leyerek konuya odaklanmayı kolaylaştırıyor. İnsan zekâsının iş-leyiş biçimine etki eden kristaller, çocukların duygusal ve zihin-sel kapasitelerini arttırıyor. Bu amaçla Kuvars grubu kristallerden ilk olarak faydalanabilir-siniz. Çocuğunuzun okul çantasına yerleştirebilirsiniz. Kumaşla dikeceğiniz minik bir kesenin içine kristali koyup çocuğunuzun kıyafetine iğneyle tutturabilirsiniz. Ya da çocuğunuz ders çalı-şırken, oyun oynarken etrafına yerleştirebilirsiniz. Aynı zaman-da çocuğunuzun yatağının altına bir kristal yerleştirebilirsiniz. Bu çocuğunuzun uykusunun düzenli ve verimli olması demektir. Uyku esnasında kristalin enerjileri gene çocuğunuzun etrafında olarak koruma sağlar ve bilinç katmanlarında bu enerjiler gece de çalışarak zihinsel açılımlara sebebiyet verir.

- Kristalleri yaşlı insanlar da kullanabilir mi?
- Evet. Yaşlanma döneminde kristaller insanların en iyi dostları olurlar.

- Yaşlılıkta kristallerin etkisi nelerdir?
- Günlük yaşam aktivitelerinde bellek kaybı, aranan eşyaların bulunamaması, kelime bulmakta güçlülük, dikkatini odaklayamama, zaman ve mekân karmaşası, ruh hali ya da davranışlarda değişme, kişilikte değişimler, sorumluluktan kaçınma, daha fazla uyku uyuma isteği ve giderek artan bunama gibi durumlar yaşlılık belirtileridir. Bu dönemde açığa çıkan kalp ve tansiyon rahatsızlıkları, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklar gündelik yaşamı zorlaştırmaktadır. Bu hastalıkların kökeni genetik olabildiği gibi kişinin önceki dönemlerinde geçirdiği ruhsal ve duygusal sarsıntılarla sinir sisteminin tahrip olması, ilaç tedavilerinin yan etkileri ve zehirlenmeler önemli ölçüde etkilidir. Bunamanın geciktirilmesi ve yaşlanma döneminin rahatlatılması, geciktirilmesi için kristallerin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Kristallerden yayılan titreşimler, beynin sinir hücrelerine dağılarak etki eder. Beyinde karar alırken veya hatırlama gibi bellek faaliyetlerinde silikatların yer değiştirdiği saptanmıştır. Bu yer değiştiren silikatlar üzerinde kristallerden yayılan titreşimlerin etkisi gözlenir. Aynı zamanda duygusal ve ruhsal bedenler üzerinden de çalışan kristallerin etkisi çokçadır. Yaşlanma dönemine kadar kişinin ruhunda açılan yaralar ve sarsıntılar, kristallerin koruyan enerjisiyle tamiri mümkün hale gelir. Kişi, kristallerin enerjisine maruz bırakıldığında ruh halinde olumlu gelişmeler hisseder. Bu onun eski düşünce kalıplarını bırakmasına sebebiyet verir. Ametist, Kristal Kuvars, Sitrin gibi silikat elementleri içeren kristaller tercih edilmelidir. Bununla beraber; Yeşim, Aventurin, Amazonit, Krizopras, Mavi Dantelli Agat, Labradorit, Pirit gibi kristallerde bunamayı gecik-tirdiği gibi kalp ( kalbinde stent takılı hastalar hariç ) ve tasni-yon hastalarında güvenle kullanılabilir.

- Kristaller ve burçlar arasındaki ilişki nasıldır?
- Aynı galaksi sistemi içindeki gezegenlerin, Ay' ın ve Güneş' in Dünya üzerindeki yarattığı manyetik alan denizlerin, kıtaları parçalarının hareketlerini etkilediği gibi insanların yaşamını da derinden etkiliyor. Bir kişinin doğduğu an içerisindeki gezegenlerin, 'Ay' ın ve Güneş' in konumu onun karakterini ve insan ilişkilerini şekillendirebiliyor. Elbette insan, özgür iradesine sahip bir varlıktır. Özgür iradesini kullanma becerisi ilişkide olduğu burcuyla etkileşime giriyor. Burçlar dediğimizde bahsettiğimiz ilk olarak Güneş burçları oluyor. Bazı kristaller bazı burçlara mensup insanların titreşimleriyle daha fazla örtüşüyor. Herkes her kristali kullanabilir. Fakat bazı özel hallerde kişi kendi Zodyak grubuna ait kristalde daha fazla kullanım rahatlığı hissedebilir.

[B]- Burçlara uygun kristaller nelerdir?
- Kova burcu insanı için Ametist, Garnet, Fluorit ve Akuamarin kristalleri çok uygundur. Fluorit kristali yüksek bilinci besleyeceğinden teknolojiyi seven ve bilgisayarlarla çok fazla haşır neşir olan Kova burçlarının etraflarında bulundurması gereken kristallerden biridir. Fluorit' in bilgisayardan yayılan fazla elektromanyetik enerjiyi temizleme özelliği de vardır. Kova insanı, üzerinde Aventurin taşırsa ruhunun iyi yanlarına kavuşur ve öfke, kırgınlık gibi onu yaşamdan uzaklaştıran duygularını bırakmasında etkendir. Aynı zamanda Kova burcu için Rodokrozit kristali aşkta yaratıcı olmasını ve duygularını ifade edişinde rahatlığı vererek destekleyicidir.

Balık burcu insanı ise Siyah Turmalin, Akuamarin, Sodalit, Sitrin, Malakit ve Yeşil Turmalin kristalleri ile uygun titreşimlere sahiptir. Akuamarin kristali, Balık burcunun enerjisini dengeleyerek yükseltecektir. Sodalit kristali ise sezgi gücü zaten yüksek olan Balık burcu insanını sezgisel olarak besleyecektir. Sezgilerin kaynağına ¤¤¤üren bir rehber olarak görev yapar. Hassas ve duygusal Balık burçları için Siyah Turmalin hassaslığını dengeleyerek duygularını ifade edişinde destekleyicidir ve hayal gücünden arta kalanları kendi içerisine atarak büyütmesinden ziyade ifade ederek çözümlemesinde etkilidir.

Koç burcu için Pembe Kuvars, Amber, Garnet, Elmas ve Kaplangözü kristalleri idealdir. Koç burcunun anlık öfkesini ise avucuna alarak derin nefeslerle bekleyebileceği Aytaşı kristali yatıştırır ve dengeler. Pembe Kuvars ile aşkını bir kahraman gibi yaşayabilir. Aşka ve sevgiye dair iç hesaplaşmalarından ise Garnet ve Pembe Kuvars' ın eşsiz titreşimleriyle sağ çıkabilir. Kaplangözü kristali Koç burcuna iş hayatında kendisi için doğru kararları almasında ve para enerjisini arttırarak yönlendirmesinde yardımcıdır. Amber ise bir koç burcunun kendine özgün cesaretinden doğabilecek istenmeyen durumlara karşı onu teskin edici özelliğindedir. Üstelik Amber kristali, daha az öfke ve daha çok sabır enerjisini Koçlara iletir.

Boğa burcuna uygun kristaller ise şöyledir; Ametist, Yeşil Turmalin ve Yeşim. Ametist' e hayran kalmayan bir Boğa burcu insanı görmedim. Boğa burçlarının Ametist kristaline çekilişi oldukça tutkuludur. Ametist' i üzerinde taşı¤¤¤¤¤ genel olarak bir arınma sağlar ve kendisi için hayatını kolaylaştıran bilince giderek yaklaşır. Detaylarda takılı kalma¤¤¤¤¤ olaylara ve insanlara bakış açısını bu kristalden yayılan titreşimlerle değiştirebilir. Yeşim kristali ise aşkta Boğa burcu insanını destekleyicidir. Âşık olan veya âşık olmak isteyen Boğa burcu yakınlarınız varsa mutlaka hediye olarak Yeşim kristalini vermelisiniz. Yeşim kristalinin enerjisi Boğa burcunu unutamayacağı kalıcı aşklara taşır. Boğa burcu insanı için para enerjisini Yeşil Turmalin ile arttırmak mümkündür. Cüzdanında taşıyacağı ufak ebatlarda bir Yeşil Turmalin ile parasının hem bereketini hem de miktarını arttırabilir.

İkizler burcu için Pembe Turmalin, Kırmızı Agat, Mavi Dantelli Agat, Yeşil Jasper en uygun kristallerdir. Pembe Turmalin' i üzerlerinde taşı¤¤¤¤¤ enerjilerinin olumsuza kayışını önleyerek olumluda sabitleyebilirler. Eğlenceli İkizler burcu için Pembe Turmalin' in titreşimleri yaşamlarını gözden geçirmelerinde ve sevgi enerjisini daha aktifleştirmelerinde oldukça etkilidir. Kırmızı Agat ile kendi yaşamlarında içinden çıkamadığı durumlara yönelik çözümlemelere odaklanabilir. Geçmişin ağır yüklerinden Kırmızı Agat' ı üzerlerinde taşı¤¤¤¤¤ arınma sürecini başlatırlar. Mavi Dantelli Agat ise onların ifade özgürlüğünü destekler. İkizler burcu insanı mutlaka yatağının etrafını Agat kristalleri ile çevrelemelidir. Bu onlara daha iyi bir uyku sağlar. Aşk enerjisini ise Yeşil Jasper kristalini kullanarak kendilerine çekebilirler.

Yengeç burçları için Safir, Sitrin, Pembe Kuvars, Yakut, Pembe Kunzit ve Lapis Lazuli kristalleri çok idealdir. Su grubuna mensup Yengeç için Safir ve Sitrin etrafını saran bir koruyucu kalkan gibi görev yapacaktır. Yengeç burcu insanlar içlerinde bulundukları ortamın negatif enerjilerini kendiliğinden emerek ortama bütün olumsuzluklarını üzerlerinde toplayabilirler. Bu nedenle korunmaları yani kendilerini korumaları gereklidir. Üzerlerinde taşıyacakları Safir veya Sitrin kristalleri onlara bu korumayı sağlayacaktır. Pembe Kunzit, Yengeç burcuna huzur ve uyum enerjisini taşır. Pembe Kuvars kristali ise aşkta kalbi hafifleten yardımcı titreşimleri verir. Aşk enerjisini Pembe Kuvars ile arttırabilir. Yengeç burcu insanı eğer Lapis Lazuli kristalini boğazına yakın olacak şekilde mesela kolye şeklinde taşırsa sezgi gücünü arttırabilir. Psişik yeteneklerini geliştirir ve kalp gözünün açılmasına etki eder.

Aslan burcu için Kaplangözü, Amber, Zümrüt, Moldavit, Elmas, Rosen Kuvars ve Kristal Kuvars kristaller çok uygundur. Kristal Kuvars ile Aslan burçları geçmişte yaşadığı dramları bırakarak kendilerine yeni bir vizyon oluşturabilirler. Kristal Kuvars, onlardaki olumlu yönde gelişmeleri destekler ve bu yöndeki cesaretlerine cesaret katar. Moldavit kristali ile uyum ve neşeye enerjisini arttırabilirler. Pembe Kuvars ile aşk enerjisini kendilerine çekerler. Aşkı acı çekerek yaşama anlayışlarını tamamen değiştirerek artık kendilerini mutlu edebilecek potansiyeldeki kişilerle enerjileri uyumlanır. Pembe Kuvars' ın sıcak titreşimleri Aslan burcu insanları için sevgi ve aşka dair problemlerin çözümünde destekleyicidir. Cesur kalp bu defa seçimini yaparken düşünerek ve artan bilgelikle bunu yapar. Aslan burcu insanı yeniliklere açık olduğundan kristalleri doğru ve bilinçli kullanmakta çok başarılıdırlar.

Başak burçları için Rutilli Kuvars, Kristal Kuvars, Sitrin ve Obsidyen kristalleri çok uygundur. Kristal Kuvars ile temizlik gibi takıntı haline gelmiş özellikleri dengelenebilir. Rıtilli Kuvars ile öfkelerinden, hayalkırıklarından ve beklentilerinin onları aşağı çeken olumsuz enerjilerinden arınabilirler. Başak burcu insanları çok zekidir. Zekasının ışığını Sitrin kristali ile besleyebilir. Aynı zamanda Sitrin kristali onların kalbinin yumuşamasında etkilidir. Kendilerine ve dış dünyaya karşı hoşgörü ve affedici tutumlara Sitrin ile sahip olurlar. Obsidyen ile yaşama bağlanarak güçlerini arttırabilirler.

Terazi burçları için Malakit, Yeşil Turmalin, Krizopras, Kunzit, Pembe Kuvars, Kristal Kuvars, Sugilit, Mor renkli Fluorit, Aventurin ve Sitrin kristallerini örnek verebiliriz. Terazi insanları dışadönük halleriyle dengeli gibi görünseler de iç dünyalarında dengesizlik hali hâkim olabilir. Geçişleri çok keskindir. Dengeli olduklarında dünyanın en tatlı insanlarından birisi oluverirler. Pembe Kuvars ve Malakit ile kalıcı denge hallerine sahip olurlar. Sessizce oturup bir avucuna Malakit bir avucuna Pembe Kuvars alan bir Terazi burcu insanı hemen sakinleşir. Kristal Kuvars ile zihnini dinginleştirir ve olumsuz düşüncelerin esaretinden kurtulabilir. Mor renkli Fluorit kristalini üzerlerinde taşımaları ve uyurken yastıklarının altına koymaları ise onların enerji blokajlarını temizler ve uyku kalitesini arttırır. Güzel rüyalar görmelerinde etkilidir. Sugilit kristalinin muhteşemliği ile yaşamlarına bilgelik, huzur ve uyum enerjisini çağırırlar.

Akrep burcu için Sodalit, Akuamarin, Azurit, Malakit, Sitrin, Rodokrozit ve Kunzit kristalleri idealdir. Sezgileri zaten çok güçlüdür. Bu hali kabullenmek ve arttırmak için Azurit kristalinden faydalanabilirler. 3.göz yani kalp gözü açmak ve bunu muhafaza etmek için Azurit veya Malakit kristalinden birini üzerlerinde taşıyabilirler. Sitrin kristali onları dışarıdan gelmesi muhtemel olumsuz enerjiye karşı koruyacaktır. Aynı zaman Sitrin kristali nefret, kin gibi kişiyi olumsuz etkileyen enerjileri kalbinde çözümlemesine yardımcı olur. Akuamarin ve Sodalit kristalleri kalpteki olumlu enerjilerin açığa çıkmasını ve genişlemesini kolaylaştıran titreşimleri salarlar. Yani bir nevi kalp koruması şeklinde hizmet ediyorlar. Rodokrozit ve Kunzit kristalleri ile Akrep burçları aradıkları aşkı yaşamlarına davet ederler ve sevgi titreşimlerini yükseltirler.

Yay burçları için Turuncu Kalsit, Aytaşı, Yakut, Kristal Kuvars ve Sitirin kristallerini örnek verebiliriz. Bu kristaller eşliğinde Yay burçları kendi içsel yolculuklarında özüne ait bilgilere erişe-bilirler. Seyahat esnasında yanlarına alacakları bir parça Aytaşı ile işlerini kolaylaştırmış olurlar. Yay burçlarının enerjilerini yükselten en önemli kristallerden biri Sitrin' dir. Sitrin kristali ile yapıcı ve olumlu düşüncelerde sabitlenirler. Ya-ratıcı imgelemeler yapabilirler. Kristal Kuvars ile de düşüncele-rinde sadeleşerek zihinsel olarak dinginliğe erişebilirler. Turun-cu Kalsit ile yaşamdan aldıkları keyif enerjisini yükseltirler ve yaşama dört elle sarılırlar. Meditasyonlarında kullanabilecek-leri Turuncu Kalsit onları ruhsal yönden geliştirdiği gibi yeni bilince de taşıyacaktır.

Oğlak burçları üzerinde ise Kantaşı ya da bir diğer ismiyle Heliotrop, Kristal Kuvars, Garnet ve Sodalit kristalleri çok etkilidir. Kantaşı, Oğlak burcu insanına iş ve özel hayatında yeni riskleri alabilmesi için yeterli cesareti verir. Hayata dair her alanda başarıyı yakalayabilmek için Kantaşı' nı üzerinde taşıması yeterlidir. Ruhsal ve fiziksel olarak ise Garnet kristalinin yüksek enerjisiyle sağlığına kavuşabilir. Kristal Kuvars' ı ise meditasyonlarında kullanabilir. Sol avucuna aldığı bir Kristal Kuvars ile olumsuz düşüncelerini azad ederek yeni olanı yaşamına çekebilir. Kristal Kuvars, Oğlak burcu insanlarının hayalgücünü zenginleştirebildiği gibi bu özelliklerini yaşamlarını şekillendirmekte de kullanabilecekleri enerjiyi onlara iletir. Ani öfke krizlerinde ya da başkalarının fikirlerini kabullenebilme de Kristal Kuvars, Oğlak burcu insanını teşvik edicidir. Sodalit kristal ise onları içsel rehberlerine taşır. Ruhsal olarak beslendikleri özün kavrayışında Sodalit kristali yardımcıdır. Sol ellerinde Sodalit kristali bir süreliğine tutarlarsa içsel mesajlarını rahatça duyarlar ve bu onların kendilerini keşfinde oldukça etkili olur. Kimin ne düşündüğünü önemsemekten ziyade kendi fikirlerinin netliğine ve özgürlüğüne kavuşmak için Sodalit kristalini kullanmalılar.


Meryem Ebru Sezen, kendisini, taşlarla olan yakınlaşma ve araştırmasını şöyle antatıyor:
“1978 yılının Nisan ayında Ankara' da doğdum. Eğitime düşkün ebeveynlerim ve okul hevesim birleşince 5,5 yaşında ilkokula başladım. İlköğretim ve lise hayatımı İstanbul ve Ankara olmak üzere iki şehirde geçirdim.
Üniversite hayatımda ise Isparta' da Süleyman Demirel Üniversitesinde Jeoloji Mühendisliği bölümünü bitirdim. Üniversite de bol bol araziye çıkarak kristal numunelerini toplama ve laboratuar ortamında inceleme fırsatı buldum.
Çocukluğumdan beri insanları iyileştirme ve yüzlerinde açığa çıkan tebessümü görmekten keyif alıyorum. Bunda benim çocukluğumun yapıtaşı olan dedemin etkisi oldukça fazladır. İnsanların ve hayvanların üzerine avuçlarını yerleştirerek ağrılarını giderdiğine ve aldığı anlık pratik kararlarla yaşamı nasıl kolaylaştırabildiğine bizzat şahit oldum. Sanıyorum şifacı özelliklerimi geliştirmem de benim için kaçınılmazdı. Bu nedenle Reiki gibi şifa enerji yöntemlerine inisiye olarak master seviyelere kadar ilerledim. Fakat evrensel şifa enerjisine aracı olmanın temiz, sade ve saf bir varlığa dönüşerek daha da mümkün olacağına inanıyorum. Bu nedenle jeoloji mühendisi oluşumdan dolayı da kristallerle çokça vakit geçirmem ve onların enerjisini fark etmemle çalışmalarım başka nitelikler kazandı. Zamanla kristalleri ilk olarak kendi üzerimde daha sonra yakınlarım ve bana gelenler üzerinde denemeye başladım. Yıllarca kristallerin nasıl çalıştığına ve insanlar üzerindeki etkilerine dair kayıtlar oluşturdum. “
ARMİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:15.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner