Ruhani  

Go Back   Ruhani > Gizli İlimler > Cinler ve Şeytanlar
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02-14-2012, 01:13   #1 (permalink)

 
Sahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Dec 2011


Mesajlar: 656
Konular: 633

Karma Puanı: 10

Standart Cin - şeytan

Cin ve şeytan bu iki kelime insanoğluna ölüm kadar korkutucugelmiştir.Bunun nedeni insanoğlunun bilmediği şeylerden korkuya ve dehşete kapılmasıdır. Cinler ve şeytanlar bu alemde bilmediğimiz varlıklardan sadece bir kaçıdır. Cinler, insanların haricinde dünyada yaşayan ruhani varlıklardır. Bunun dışında başka ruhani varlıklarda vardır. Bu varlıklar 3e ayrılır 1)MELEKLER(hayırlı olanlar) 2)ŞEYTANLAR(şerli olanlar) 3)CİNLER(ikisinin ortası hayırlı ve şerli olanlar)
CİNİN YARATILIŞI:
Allah C.C.cinleri yaratmayı diledi. Emrinin gerçekleşmesi için"OL" hitabı yeterdi. Derhal buyurduğu yoktan var oldu. AllahC.C.cinler için bir ata yarattı. Bunun için ilkcine cinlerin atası olan CANN'a lüzum gördü. Cinlerin atası Cann'ı dumansız zehirleyici bir ateşten var etti. Cinler insanlardan önce yaratıldı. Cinler yeryüzünün Meleklerde gökyüzünün sakinleri oldular.
Rahman suresi 15.ayette:Cann'ı yalın dumansız ateşten yarattı.
Hicr suresi 27.ayettede:Cann'ıda (insandan)daha önce (vucudun gözeneklerine) nüfuz eden kavurucu ateşten yarattık.
Ayetlerde bildirildiği gibi cin insandan önce dumansız, yalın, halis, maddeye nufuz edici, kavurucu ve çok zehirleyici ateşten yaratıldı. Bütün mahluklar elementlerden yapılmış olup enerji taşırlar. Cinde 4 ana maddeden yaratılmıştır. SU,TOPRAK,HAVADAKİ GAZLAR VE ATEŞ. Ateş;alev, ışık ve dumandır. Alev zulmani ve nurani olarak iki kısma ayrılır. Zulmaniden cin, nuraniden melekler yaratılmıştır. MelekteNUR(ışık) kısmı, cindeALEV maddesi fazladır. İnsanda katı maddeler ve su çok bulunduğundan görünen varlıktır. Bitki ve hayvanlarda öyledir.
Cinniler hava ve ateşten meydana gelmişlerdir. Ateşin alev kısmı görünmediği gibi cinnilerde görünmez. Meleklerin cinlere yakınlığı insanların hayvanlara yakınlığı gibidir. İnsanların iman yönünden üstün olanları meleklerden kıymetli; cinde hayvandan kıymetlidir. Cinde hava şeytanda ateş fazladır.
Allah C.C.Cinlerin atası CANN'ı yarattıktan sonra onabirde eş yarattı. Böylece cinlerde aile hayatı olacak, üreyip çoğalacaklardı.
Allah C.C. cinleri yarattı ve onlara yeryüzünü imar etme işini verdi. Cinler uzunsüre Allah a iman ve ibadette bulundular. Sonra asi gelerek bozgunculuk yaptılar.Henüz ateş parçası olan dünya onlara cazib göründü. Kendilerini dünyanın cazibesine kaptırıp, onları Yaratanı unuttular. Allah C.C.onlara kendi içlerinden Peygamberler gönderdi. Ama onlar peygamberlere önem vermedikleri gibi peygamberlerede kötü davrandılar. Aralarında kan dökmeye, savaşmaya başladılar.
Yıllar geçtikce ateş parçası dünya sönmeye, kararmaya ve soğumaya başladı. Yağmurların yağması denizlerin,göllerin ve nehirlerin oluşmasını sağladı. Soğuyan ve sönen yeryüzünün ufalanan kayaları toprak olmuş ve topraktan bitkiler çıkmıştı. Nihayet çeşitli canlılar ve hayvanlar üredi.
Bunlar olurken cinlerden bir ailenin oğlu oldu. Adını İBLİS koydular. İblis akıl ve zekada çok ileriydi. Büyüyünce Allah a iman etti. O da inananlardan oldu. Cinler arasındaki savaşları durdurmaya çalıştı. Cinler kendi aralarındaki anlaşamadıkları meseleleri ona getirirlerdi. O da adaletle çözerdi.Ona HAKEM demeye başladılar. Allah C.C.İblisi imanından dolayı yukarı aldı. Onacennetlerin muhafızlığını verdi. İblisin Cennetteki lakabı "AZAZİL" idi. Göklerdeki lakabı"haris" idi. İblis savaşan cinleri yatıştırmaya çalıştı. İman eden az bir cinle birşey yapamadı.
Cinlerin küfrü cezalandırılmalarını gerektiriyordu. Allah C.C.İblisin emrine meleklerden ordular verdi. İblis bu ordularla asi cinlerin pek çoğunu öldürdü. Kurtulanlar tenha yerlere saklandı. İbliskendince çok büyük işyapmış, büyük başarı kazanmıştı. Nefsine yenik düştü. Cinlere hakim olmak istiyordu. Kendinde bir ULULUK hissetmeye başladı. ALLAH C.C. İblisin bu halini biliyordu. O yaratandı.
Ve İnsanların atası ADEM (A.S.) topraktanyaratıldı. Allah C.C. yarattıklarının en şereflisi olarak Adem'e (A.S.) Meleklerin hürmet secdesi yapmasını istedi. İblis ve sapkınolan cinlerden bir gurup secde etmediler. İblis kendini daha hayırlı görüyordu. Kendice O ATEŞTEN, Adem as TOPRAKTAN yaratılmıştı. O yüzdenondan üstündü. Allah C.C. İblis hakkında hükmünü verdi. Onu lanetledi. Kararı öğrenen İblis gurur ve kibir içinde pişmanlık duymadı. İnsanları saptırmak için Allah'dan C.C.izin istemek cüretini gösterdi. Melekler İblisin bu davranışı karşısında şaşkındılar. En önemlisi Adem AS.yaratılmadan önceAllah C.C. Melekleri toplamış yeryüzünde bir halife yaratacağını ve bir soy üreteceğini, bu soyun kendine kulluk edeceğini bildirmişti. Melekler insanlarında cinler gibi sapıtıp kandökmelerinden endişeduydular. Allah C.C. insanlara da peygamberler yollayarak dünya düzenini sağlayacaktı.
Şimdi ne olacaktı. Cinler yeryüzündeydi. İnsanlarda Adem'den üreyecek, onlarda yeryüzünde kalacaklardı. Birisi açık, diğeri gizli kıyamet gününe kadaryaşayacaklardı. Hüküm böyleydi.
İblis ölmeyecek kıyamet gününe kadarinsanları Allah'dan C.C.uzaklaştırmaya çalışacaktı.
İnsanlar ve cinler birbirlerine karışmayacak, zarar vermeden yaşayacaklardı. Biri görünür, biri görünmez olunca mümkündü bu durum.
İbliste dişilik ve erkeklik yoktu. O da melekler gibi cinsiyetsizdi. İblisin çoğalması gerekiyordu. İblis kendine bir görev edinmişti. O görev insanları saptırmaktı.Bir rivayete göre İblis kendini aşılayarak(ilkah ederek) çoğaldı. Bu soyuna ŞEYTAN denildi. İblisin adalet dağıtıcı Hakem, göklerdeki Haris, cennetteki Azazil adı unutuldu. Bu 3 ismininyerini ana babası tarafından konulan İblis,cin soyundan geldiği için Cin ve kendini ilkah ederek Şeytan soyunu meydana getirdiğinden Şeytan ismini aldı.
İblis artık insanlarla uğraşıyordu. Cinler ise kendi hayatlarını yaşıyorlardı.
Allah C.C. Adem'in (as.) sol kaburgasından Havva'yı O'na eş olarak yarattı. Adem ve Havva birlikte cennette yaşamaya başladılar. Allah C.C.cennette bir nimeti onlardan müstesna kıldı. O nimet onlara yasaklanmıştı. Bu Allah'ın C.C. insanı ilk imtihanıydı. Bu yasak nimeti öğrenen İblis Adem ve Havva ya ilk günahı işlettirmek için, o zaman 4ayaklı yılanı kullanarak cennete girdi. İlk önce Havva yı kandırarak o nimetten yedirdi. Havva da Adem in yemesine vesile oldu.Böylece Allah'ın gazabına uğradılar. Adem yeryüzünde Serendib'e, Havva Cidde'ye atıldı.
İbliste göklerden kovuldu. O zamanlar 4ayaklı olan Yılanda ayakları kesilerek cezalandırıldı.
Adem ve Havva yıllar sonra Arafat'ta buluştular. Tövbe edip Allah'a yalvardılar. Allah C.C. tarafından affedildiler ve ürediler.
Cinler; insan yeryüzüne yerleşince yok edilmeyi beklediler ama olmadı. Gizli halleriyleyaşayacaklarını anladılar. İblis cinlerepek karışmıyordu. O insanı düşman edinmiş, insanları azdırmayı, saptırmayıgörev edinmişti. İblis kendini çoğaltıp bir soy edindi. Bu soyda İblisin bir parçası olduğundan kıyamete kadar yaşayacak ve insanları Allah C.C. yolundan ayırmak içinçalışacaktı.
İnsanın üzerinde Melek ve Şeytan olmak üzere iki kuvvet vardır. Yani hayır ile şer.
İblis soyundan olmayan cinler kendi yaşantılarına devam ediyorlardı. Onların içinde de inanan (mümin olanlar)ki onlar Allah C.C. izni nispetinde insanlara yardımcı oluyorlardı. Birde inanmayanları (kafir olanları) vardı. Onlarda tam tersi olarak davranıyorlardı.
Şeytanları iki guruba ayırabiliriz.
1)İblisin soyundan olan şeytanlar
2)İblise uyarak azıtanlar.(Onlarda artık şeytandır. Bunlarda insan ve cinlerden oluşur.)
İblis çok zehirleyici ateşten yaratılmış olup şunları yapamaz:
1)Meleklere dokunamaz
2)Cansız cisimlere tesir edemez
3)Canlılara hükmedemez; fayda ve zarar veremez
4)İnsan bedenine zarar veremez
İblis insan kalbine,aklına vesvese vererek insanları azdırmaya çalışır. Bu nefis mücadelesidir. İnsan ya şeytana karşı gelecek kazançlı çıkacak yada vesveselere kanıp nefis mücadelesinde yenilecekti. İnsan mücadelesini Allah a C.C. kulluk ederek; Allah a C.C. sığınarak yapacak ve korunacaktı.
İnsanın kurtuluşu Allah a C.C. kulluk vazifesini yaparak ve Allah a C.C. sığınarak olacaktı. Batıl ve dünya işleri Şeytanın kazanmasını sağlayacaktı.
Cinler dünyayı insanlarla bölüşmek zorunda kaldılar. Önceleri kendilerini üstün gördüler. İnsanlar gizli değildi. Bedenleri vardı. Her şekle giremiyorlardı. Havalanmaları mümkün değildi. Göz açıp kapayıncaya kadar bir yere gidip gelemiyorlardı. Fakat insanlarda duyu organları vardı.
Kalp,akıl ve zeka sahibiydiler. Bu sayede insanlar her güçlüğü yeniyorlardı.
CİN VE İNSANLAR ARASINDAKİ BENZERLİKLER:
Toplu yaşamak. Evlenip, aile kurmak,üremek,çocuksahibi olmak. Kendilerine has nimetlerden faydalanıp, yiyip içmek. Kendi aralarında huzursuzluk çıkarıp, savaşmak. Nefis, duyu organları, akıl sahibiydiler. Onlara da peygamberler gelmişti. Onlarda Allah a C.C. kulluk etmekle vazifelilerdi. Kısaca insan yaşamıyla onların yaşamı benzerlik göstermektedir.
CİN VE İNSANLAR ARASINDAKİ FARKLILIKLAR:
Cinler gizli görünmeyen varlıklardı. İnsanda beden vardı. Onlar ise her şekle girebilirlerdi. Cinler gökyüzüne çıkabildikleri gibi yerin altına da girebiliyorlardı. Havalanma ve anlık bir zamanda bir yerden bir yere gidebilme özelliğine sahiptiler. Onlarla bizim aramızda zamanve mekan farklılıkları vardı. Ömürleri insan ömründen çok fazladır. Onlar önce ihtiyarlayıp sonra çocukluk hallerine dönüp daha sonrada ölerek toprağa karışıyorlardı.Cinler insanları gördükleri, izledikleri halde insanlar onları görmüyorlardı.
Hayvanlar sudan,insanlar topraktan, melekler nur dan, cinler ateşten yaratılmıştır. İnsanlar meni ile cinler gaz (hava) ile çoğalırlar. Cin rüya ortamında olduğu gibi, gerçek hayatta da insan kılığına girip bir insanla evlenebilirler, Hatta çocukları da olur.
Cinlerin varolduğuna inanmayan insanlara Peygamberler ve Allah'ın C.C.gönderdiği kitaplar cinlerin var olduğu konusunda bilgiler verdi. İnsanlarcinlerin var olduğunu ve onlarında kulluk etmekle görevli olduklarını bu sayede öğrendiler.
Allah C.C.Peygamberler göndererek uyardığı kullarını hidayete erenler dışında azanları helak ediyordu. NUH Tufanı bu duruma bir örnektir. İnanan bir kısım insanla, hayvanların erkek ve dişisini gemisine alanHz.Nuh ile yeni bir insan nesli ve yaşamı başlamıştır.
Allah C.C. insanlardan veli,mümin kullarına ve Peygamberlerine cinlerden hizmetkarlar veriyordu. İnsanlar butürlü cinlere hizmetçiyani Huddam diyorlardı. Buna en iyi örnek Hz. Süleyman (A.S.) dır.Hz.Süleymana Allah C.C. tarafındanbazı imkanlar ve mucizeler bağışlanmıştır.
Bunlardan bazıları:
1)Cinlerin mümin olanları ve kafir olanları emrine verilmiştir.
2)Kuşlarda Onun emrine verilmişti. Kuşların dilinden anlardı.
3)Rüzgarlar onun emrindeydi.
Hz.Süleyman isyan eden, azgın ve kafir cinleri ayaklarından zincire bağlamış ve onları çeşitli işlerde çalıştırmıştır. Allah C.C. Hz.Süleyman'ın ruhunu Mescidi Aksa'da ayakta asasına dayanmış vaziyette aldı. Asası sağlam olduğundan yere yıkılmadı. Onu ayakta gören cinler yaşadığını sandılar. Taki asasını bir sene içinde bir kurt kemiripkırıncaya kadar öldüğünün farkına varmadılar. Yere düşünce yanına geldiler ve gördüler kiHz.Süleyman vefat etmiş. Allah'ın izni olmadan yaratılan; ister cin, ister insan, ister şeytan olsun hiçbir şeyi bilemez. Gayb Allah'a mahsustur. O dilemeden kimseye gayb malum olmaz. Hz.Süleyman'ın bu durumu buna en iyi örnektir.
İNSANLARIN CİN HAKKINDAKİ İNANÇLARI:
Bir kısım insanlara göre cin, insanı kötülüğe sevk eden her şey di. O her şeyde cindi. Bir kısım insanlarda cine ilahlıksıfatı verip tanrı yerine koyarlardı. Putperes Araplar bir yerde konaklayacakları zaman bu yerin en büyük cinine sığınıyorum diyerek kurban keser, adak adar ve taparlardı. Onlara göre cinler çölün hükümdarlarıydı. Cinlerden yardım isterlerdi.
Asurlular cinleri yarı insan, yarı hayvan sanırlardı. Romalılar Allah'ın gürültüsü sayarlardı. Mısır halkı taptıkları Firavunların yardımcıları gözüyle bakarlardı. Onlara göre cinler; ilah saydıkları firavunların görünmezkuvvetleriydi. Ateşe tapan insanlar, ateşi memnun etmek için; kendilerini, çocuklarını ve esirlerini ateşe atarak kurban ederlerdi. Ateş onlara göre her alevi binlerce cinin kendisiydi. Ateş ne kadar büyük olursa yardımda bulunacak cinlerde o kadar çok olurdu. Ateşe tapanlara göre cinlerin yurtları Kaf dağının arkasındaydı. Ateş sönünce cinler işlerinin başına giderdi. İnsanlardan bazı kesimler cinleri ilah yerine koymuşlar,böylece sapıtmış cinleri iyice azdırıp, şımartmışlardır. Kahinler cinler aracılığı ile edindikleri bilgileri (doğru- yanlış) yorumlayıp çeşitli kehanetlerde bulunmuşlardır.
Yahudilerin kabala denilen tılsımcıları vekahinleri; cinleri tılsım ve sihir için esrarlı vasıtalar olarak takip etmişlerdir. Bir takım sihir ve tılsım kitapları yazmışlardır. Hıristiyanlarda kötü ruhlu cinleri kovmak için cinlere önem vermişlerdir. Kısaca insanlar kendilerini; kahinlere, büyücülere ve cinlere kaptırmışlardır. Bu cehalet dönemi Hz.Muhammed S.A.V.Peygamber olunca sona ermiş ve gerçekler anlaşılmıştır.
CİN HAKKINDA HERŞEY:
KUR'AN 'IN,HADİSLERİN VE İSLAM ALİMLERİNİN ESERLERİNİN IŞIĞINDA CİNLERİ İNCELEYELİM.
Bilimin tesbit ettiği dalgalar ve ışınların dışında daha pek çok dalgalar ve ışınlar bulunmaktadır. Güneşbuna en iyi örnektir. Çünkü güneşten yayılan nice ışınlar bilim ve insanlar tarafından keşfedilememiştir.
Ayetlerde cinin en ince maddeye nufuz edici özelliği olduğu, dumansız ateşten(ışından)meydana geldiği bildirilir. Cinlerin Kalbi,Kulağı ve Gözü vardır.
Araf Suresi 179.AYETAnd olsun ki biz cin ve insanların çoğunu cehennem içinyaratmışızdır. Onların kalbleri vardır.Bunlarla idrak etmezler.Gözleri vardır, bunlarla görmezler. Kulakları vardır bunlarla işitmezler. Onlar 4ayaklı hayvanlar gibidirler. Hatta dahada sapıktırlar. Onlar gaflete düşenlerin ta kendileridir.
Akıl,Zeka ve İlimde İleriydiler.
Ateşten Yaratılmışlardı.
Mekanları Dünya ve Çevresiydi. Dünya ile göklerini yurt edinmişlerdi.
Ahirette Mükafat ve Ceza Göreceklerdi.
Bilmek istedikleri tekşey gayb dı.(Cinler Gaybdan, gelecekten habersizdirler. Mechulolanı bilemezler. Öğrenilmesinde de aracı olamazlar.Allah C.C. izin vermedikçe.)
Kendilerinden başkasına gizliydiler ama birlikte yaşıyorlardı.(Cinler; erkekli ve dişiliydiler
Aile kuruyorlar, evlenip,çocuk sahibi oluyorlardı. Bu aileler bir mekanda yerleşip, topluluk teşkil ediyorlardı. Akrabalık,dostluk, düşmanlık bağları ve hisleri mevcuttur.
Cisimlerini değiştirip her şekle girebilirler ve gökte, dünyada hızlı gezinme imkanına sahiptirler.
Aynı insanlarda olduğu gibi ilahi bir ruh bedenlerine üfürülmüştü.
Olmaz sanılan şeyleri yaparlardı.(Göklerde ışık hızıyla gezinmek,dünyanın merkezine inmek gibi benzeri şeyler)
Onlara da Peygamberler gönderilmişti.(Allah C.C. kulluk vazifesi ileonları da görevlendirmişti. Onlarda Allah'ın emir ve yasaklarına uyacak; uyanlar mükafatlandırılacak, uymayanlar cezalandırılacaktı. O bakımdan Peygamberler gönderilmiştir.)
Nefisleri Vardır.(enamsuresi 130.ayet)
Belirli bir ömürleri vardır. Ecelleri gelince onlarda ölecektir.
İsimleri vardır.
Cinlerde giyinirler. (cinlerde bedenlerini örtmek için elbise ve ayaklarına ayakkabı giyerler. İblis ise sol ayağına ayakkabı giyer sağ ayağı çıplaktır. Diğer bir rivayete görede iki ayağına bir ayakkabı giyer.)
Yeme, içme,beslenme onlarda da vardır.
İman etmeyen cinler cehennemde odun olacak;hem kendileri azap görecek, hemde vakti geldiğinde cehennemde kafir insanlara azap vereceklerdir.
Hz.Muhammed S.A.V. hem insanların, hem de cinlerin son Peygamberidir.
İnsana zarar verenler cin soyundan gelen iblis ile onun şeytanlarıdır. Vehim,vesvese ve telkinlerde bulunarak insanı saptırırlar. Cinlerden de bazı nedenlerden dolayı insana zarar verebilirler.
Cinlerin müslüman olanları insanlara yardımcı olurlar. İnsanların takva yönünde üstün olanları iblisle şeytanları emirlerine alıp hayırda çalıştıramazlar. Ancak cinlerin izin verilenlerini çalıştırabilirler.
Bir rivayete göre mümin bir insan takvayönünden üstün olursa veya halvete çekilip kendini Allah'aadadığında ona cinlerden bir hizmetçigönderilir. Bu hizmetçi o insanın emirlerini yerine getirir. Fakat o kişi nefsine yenik düştüğünde huddam (hizmetçi) edindiği cinni gider ve o cinninin yerini şeytanalır. Kişi bunun farkına varmaz. Çünkügelen şeytanda onun emirlerini yerine getirir. Fakat o kişinin nefsani duygularını ve şehvetini arttırır. Böylece o kişi yavaş yavaş, farkına varmadan şeytanın hizmetçisi olur. Onun istekleri doğrultusunda hareket etmeye başlar. Küfre düşer veimansız ölür. Cehennemde de onunla birlikte zincirevurularak azap görür.
Allahsız ve felsefeciler cinlerin varlığını tanımadılar. Çeşitli din mensublarıinsanları kötülüğe sevkettiğini ve melekler gibi olduklarını iddia ettiler. Onlar hakkında çeşitli iddialarda bulundular.Peygamber Efendimiz S.A.V. hadislerinde ve Allah C.C. Kur'an da cinler konusuna açıklık getirmiştir.
Önceden cinler göklerin 7 tabakasınaçıkarlardı. Meleklerden işittiklerini kahinlere haber verirlerdi.Hz.Muhammed S.A.V.doğunca Allah C.C.onları göklere çıkmaktan men etti. (cin ve insanlar ay ve yıldızlara çıkabilmeleri mümkündür. Çünkü ay ve yıldızlar 1.semadadır. Mülk suresinde belirtilmiştir.
CİNLER HAKKINDA SÖYLENEN RİVAYETLER:
CİNNİ:Cine cinni de denilir.
PERİ:Cinlerin dişi olanlarına peri denilir.
İFRİT:Cinlerin müslüman olmayan erkeklerine ifrit denilir.Güçlü, kuvvetliher işi yapabilen kafircindir.
DEV:Görünmez,güçlü kuvvetli,iri ve insan suretinde olan cinlerdir.
HORTLAK:Mezarda dolaşan kafir cinlerdir.
KAF DAĞI:Cin devlerinin yaşadığı sanılan yer.(İsmi olupkendisi olmayan bir dağ)
ZÜMRÜD-Ü ANKA:Cinlerin kuş şeklinde olanları.
CADI:Cinlerin kafir olan dişileri.
AMİR:İnsanlarla birlikte yaşayan,onlarla oturan cinniye amir denilir.
ERVAH:Çocukların karşısına çıkan cinniye ervah denilir.
MADRİD:Cinni; şeytandan daha aşırıysa Madrid denilir. Madridden aşırı ve daha güçlüsüne ifrit denir.
Cin kötü ve kötülüğe niyetliyse o şeytandır.(Bundan kastedilen şeytanlardan soy edinen iblisin cin soyundan gelmesidir.)
Bütün mahlukata oranla;insan binde bir, cin binde dokuz, şeytanlar binde doksan, melekler binde dokuzyüz dür. Allah bizim bildiğimiz kadarıyla mahlukatı 4sınıf olarak yaratmıştır. Bunlar melekler,cinler,şeytanlar ve insanlar dır. Ruhani varlıklarda 3 kısımdır. Hep hayırlı olanlar(melekler)Allah'ın emirlerinden dışarı çıkmazlar. İkinci kısım hep şerlilerdir.Bunlarda şeytanlardır. Üçüncüsü ise bunlarınortasıdır(cinler) Hayırlısıda, şerlisi de vardır.
Tılsım ve Sihirle uğraşanlar; her sınıf cinninin kendine has muska, tılsım ve buhurları ile belirli yönlerde kullanılış biçimleri olduğunu belirtirler. Cinlerin siyah, kırmızı, kahverengi, yeşil renklerde olduklarını söylerler.
Cinler; ulvi(yüce) yanirahmani ve sufli(adi) yani şeytani olarak adlandırılırlar. Ulviler iyi işlerde, sufliler kötü işlerde ve kötülükte kullanırlar. Bu görüşler cinnilerle uğraşanların ifadeleridir.
Cinler, insanda; korku, ürküntü, psikolojik ve sinirsel hastalıklar, endişe, organik ve cinsel rahatsızlıklar, kadın hastalıkları, göz önüne hayaller getirme, kulağa fısıldama, zarar vermek için eve ve mülke saldırma, ara bozma gibi benzeri sorunlar meydana getirir.
Cinlerin varlığı Kur'an ve hadislerle sabittir.Cinlerin hakikati gözle görülmez. Girdikleri şekil itibarı ile görülürler. Genelde;yılan,akrep,kedi,köpek gibi hayvanşeklinde göründükleri gibi, insan şekline girerekte görünürler.
Cinlerin 3 sınıfta oldukları genel görüştür:
1)Kanatlıdırlar.Uçarlar(yel ve rüzgar gibi)
2)Yılan,akrep vb . hayvan şeklindedirler
3)Onlara da hesap,ceza ve mükafat vardır. Allah'a kul olmakla yükümlüdürler.
Cinlerin yaşantıları insanlara benzediği gibi şekilleri de bazı küçük farklar dışında insan şekline yakındır. Cinlerin başıbedenleri itibarı ile biraz büyüktür. Başlarında iki küçük boynuzları vardır. (iblisin boynuzları büyüktür.) Gözleri dikey doğrultuda ve insan gözünden iri ve geniştir. Gözlerinde kızıllık ve parlaklık vardır. Gözbebekleri elipse yakındır. Kulakları şekil itibariyle kedilerin kulaklarına benzer. Burunları geniştir. Kolları bedenlerine oranla uzundur. Ayaklarının önleri geniş ve yayvan dır. Cinsel organları küçüktür. Derilerinin renkleri genelde siyaholmakla beraber, beyaz, kızıl, kahverengi gibi renklerde olanları da vardır. (cinlerin kuyrukları yoktur. Kuyruk ibliste ve onun soyundan gelen şeytanlarda vardır.)
Cinler Allah'a itaat eden, Allah'dan korkandan korkarlar. Bu şeytan içinde geçerlidir. Aslında heryaratılan Allah'dan korkandan korkar, o kişiye sokulup zarar veremez. Çünkü Allah'dan korkan; Allah'ın dini ve isteği üzere yaşar. Böyle biride Allah'ın himayesinde olur.
İnanmayan, kafir olan cinlerin meskenleri dağlar ve denizler arasındadır. Müslüman cinlerin meskenleri ise köy vedağlardır. Ayrıca insanlarla birlikte; evlerde, hamamlarda, kabirde, ahırda, yarık ve deliklerde çöplükte, tuvalette de yaşarlar. Hatta insan kalbleride cinler için bir meskendir. Kısaca cinler dünyanın her yerinde yaşarlar. Rivayetlere göre; cin toplumu, insanların yaşadığı bölgelerde yaşadıkları gibi; genelde denizlerde, nehir ve su yataklarında, çöllerde, dağlarda, mağaralarda, harabe ve tenha, ıssız yerlerde de yaşarlar ve buralarda devletlerini, şehirlerini kurarlar.
Cinlerin yiyeceği kemik ve tezektir. Fakat Besmele çekilmeden yenilen her yemeğede ortak olurlar. İnsanların yiyecekleriylede beslenirler. Yer ve içerler. Cinlerin yemeleri hakkında 2 rivayet vardır. Biri gerçekten yerler. Diğeri bizim bilmediğimiz bir şekilde koklayarak beslenirler.
Cinlerle evlilik yapılabilinirsede caiz görülmemiştir. İnsandaki cinden gelen hastalıkların çoğu, cinninin insana aşık olması ve o insana sahiplenmek istemesi nedeniyle olur. Bunun dışında, bilerek yada bilmeyerek cinlere zarar verildiğinde de, onlar intikam için insanın hastalanmalarına sebep olabilirler.
Cinler insanlarla irtibat kurar. Bu kalbevesvese vererek, kulağa fısıldayarak, hayali bir suretle yaklaşarak olur. Bazı insanlarda cinlerle irtibat kurmak için çeşitli yollara baş vurur. Bunların geneli halvet, riyazet ve zikir şeklinde yapılır. Ayrıca insan kendini aç bıraktığında ve düşüncelerini yoğunlaştırdığında insandaki ruh kavramıortaya çıkar ve o ruh cinlerle irtibata geçer.
ÖNEMLİ NOT:
Şunu unutmayalım ki ;Alim ve Kamil bir insana Allah C.C. Dünyayı hizmetine verir. Böylece müslüman cinler o Alim Kula yardımda bulunurlar.

kaynak: cinler alemi
Sahir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2012, 01:23   #2 (permalink)

 
musemma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Jan 2012


Mesajlar: 486
Konular: 443

Karma Puanı: 7

Standart

birazda başka konulara değinsene lütfen
musemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cin, cin şeytan, şeytan


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


gizli ilimler gizli ilim
Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:19.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Ruhani.Net Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ruhani.Net hakkında yapılacak tüm Hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Ruhani.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır. her yürlü sorunlar için email ; ruhaninet@gmail.com
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort eporner