Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Cilt Sağlığı (https://www.ruhani.net/cilt-sagligi/)
-   -   buğday yağı (https://www.ruhani.net/cilt-sagligi/2042-bugday-yagi.html)

güneşdeniz 03-09-2012 06:39

buğday yağı
 
benimde cilt bakımımda çok severek kullandığım adeta mucize bir yağ.

Suna Dumankaya buğday yağının yararlarını ve kullandığı maskeleri anlattı. Buğday yağı E ve B vitamini yönünden oldukça zengindir. Cildi besleyici etkisi vardır. Vitaminlerin yanı sıra protein ve mineraller barındırdığı için ciltteki lekelere, saç dökülmesine, selülite ve yanıklara iyi gelmektedir. Aynı zamanda kırışıklık ve yaşlanma etkilerini azaltır, saçlara yumuşaklık ve parlaklık verir, hücreleri yeniler. Suna Dumankaya da maskelerinde buğday yağını büyük ölçüde kullanmıştır. Önerisi şu şekilde: buğday yağı ve susam yağını aynı ölçüde karıştırın ve her akşam gözaltlarına sürün. Haftada 2 gün uygulamanız halinde gözaltı morluklarına iyi geleceğini söylemektedir. Suna Dumankaya gözaltı morlukları ve kırışıklıkları için 1 çay kaşığı arı sütü, 2 damla kayısı yağı, 1 damla buğday yağı ve 1 adet E vitamini kapsülünü karıştırmanızı ve gözaltınıza sürmenizi öneriyor. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizlemeniz gerekmedir.
Suna Dumankaya cilt yapısına göre iki maske önermekte. Yağlı ciltler içn: 1 yumurta akını iyice çırpın ve 1 çay kaşığı buğday yağının içine katın. Yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin ılık suyla temizleyin diyor. Kuru ciltler içinse: 1 yumurta sarısını çırpın ve 1 çay kaşığı buğday yağına karıştırın. Yüz ve boyun kısmına sürün 20 dakika bekletin. İlik suyla yıkayın. Maskeyi buyun bölgenize sürerken masaj yapmayı da ihmal etmeyin.

elanur 09-18-2012 19:55

Buğday yağını hiç denemedim.yarın alayım bakim:)paylaşım için sağol.Bu arada ekleme yapayım kaysı çekirdeği yağıda cilt lekelerine karşı çok faydalı.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:03.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0