Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (https://www.ruhani.net/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Krup Hastalığı... (https://www.ruhani.net/anne-ve-bebek-sagligi/3078-krup-hastaligi.html)

SUMASALI 11-15-2012 05:25

Krup Hastalığı...
 



Sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde bilhassa 3 yaşından küçük çocukların sıklıkla yakalandığı krup hastalığında çocukların gündüz hiçbir sorunları yokken gece uyuduktan sonra başlayan havlama sesine benzer öksürük, solunumda zorlanma, hafif ateşlenme, sesin boğuk ve kalın çıkması, burun akıntısı gibi şikayetler çocuklara zor bir gece yaşatır. Gündüz gayet sağlıklı görünen çocuğun her gece aynı sıkıntıları yaşıyor olması hem geceleri uyumasına mani olur hem de anne ve babaların canlarının sıkılmasına. Çocuğunuzu krup denilen bu hastalıktan kurtarmak istiyorsanız aşağıdaki önerileri dikkate almalısınız.

Krup hastalığın ortaya çıkma sebebi çocuğun kapmış olduğu virüslerdir. Krup hastalığının tedavisi için ebeveynler evlerinde uygulayacakları bir kaç yöntemlerle çocuklarını bu rahatsızlıktan kurtarabilirler.


Öncelikle çocuğun solunum güçlüğü çekmesine çare bulunmalıdır. Bunun için nemli hava ve buhar verilmesi gerekir. Evinizde bu işlemi ister bir buhar makinesi ile yapabilirsiniz isterseniz de buhar makineniz yoksa banyoda sıcak suyu açıp banyonun da kapısını kapatarak çocuğunuzun buharlı banyoda en az 5 dakika tutmalısınız. Çocuk üşüyecek diye odasının kapılarını ve pencerelerini tamamen kapatmak yerine, aksine kapı ve pencereleri bir süreliğine açıp hem odasını havalandırmalı hem de temiz hava almasını sağlamalısınız. Dışarıdan alacağı temiz hava çocuğu rahatlatacaktır. Aynı zamanda çocuğu dik oturtmak daha rahat nefes almasını sağlar.


Ateşlenme varsa ateş düşürücü ilaç verilebilir. Çocuğunuz eğer durumundan korkuyor ve ağlıyorsa onu sakinleştirmeli ağlamasını durdurmalısınız. Çünkü ağladığı zaman nefes almada daha çok zorlanacaktır. Çocuğunuza sıvı içecekler içirin. Bol sıvı alması çocuğun rahatlamasını sağlar.


Bu tür denemelerle iyileşmeyen çocuklara hava yolundaki ödemi çözecek ilaçlar verilebilir. Krup hastalığı tekrar edebilen bir hastalık olduğu için sık sık husule gelmesinde muhakkak hekime başvurulmalıdır.Krup geçmiyorsa sürekli kendini yeniliyorsa sorunun sebebi araştırılmalı ve ona göre krup tedavisine başlanmalıdır.


Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:59.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0