Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (https://www.ruhani.net/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Gebelikte (Hamilelikte) Bel ve Sırt Ağrısı (https://www.ruhani.net/anne-ve-bebek-sagligi/1997-gebelikte-hamilelikte-bel-ve-sirt-agrisi.html)

güneşdeniz 03-09-2012 05:37

Gebelikte (Hamilelikte) Bel ve Sırt Ağrısı
 
Gebelikle beraber değişen vücut şeklinizin yarattığı sorunlardan birisi de bel ve sırt ağrılarıdır. İlerleyen zamanla birlikte büyüyen karın yüzünden bu ağrılar maksimum boyutlara ulaşır ve anne adayının hareketleri büyük ölçüde kısıtlar. Gebelik hissiyle beraber duruş şekilleri tamamen değişen gebelerin omurgaları düzleşir ve de bel ve sırt bölgesinde gerilmeden kaynaklı şiddetli ağrılara yol açar. Bu dönemde kullanacağınız yatağınızın ortopedik olması gerekir. Rahat bir gece ve uyku seansı gündüz yaşayacağınız sorunları da yarı yarıya azaltır. Yumuşak zeminlerden olabildiğince uzak durmalısınız. Her saat başı pozisyonunu değiştirin ve sırt boşluğunuzu uygun bir yastık yardımıyla muhakkak doldurmaya çalışın.

Yatarken mümkün olduğunca sol tarafı tercih etmeli ve bacaklarınızın arasında bir yastık kullanmalısınız. Kilo alımlarınız kontrollü bir şekilde olmalı. Bu dönemde ağır şeyler kaldırmak kesinlikle yasak. Uzun süre ayakta durmaktan ve yüksek topukta ayakkabı giymekten de kaçının. Gevşeme hareketlerini bilinçli bir şekilde deneyin fakat aşırı gerilme pozisyonlarından uzak durun. Bu tavsiyeler sayesinde gebeliğinizde yaşayacağınız bel ve sırt ağrılarını çok daha kolay bir şekilde atlatabilirsiniz. Özellikle hamile bayanlar için üretilen özel yastıkları da kullanabilirsiniz. Hamile yastıkları vücuda destek verir ve ağrıların azalmasında yardımcı olur. Bu dönemde yaşadığınız problemleri kendinize dert edinmeyerek daha hafif şekilde atlatmak sizin elinizde. Bu sorunların hepsini geçici olduğunu unutmayın hamileliğinizin güzel yanlarının tadını çıkarmaya bakın.


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:28.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0