Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2012, 23:32   #1 (permalink)
Kalbim12

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Oct 2012


Mesajlar: 22
Konular: 12

Karma Puanı: 2

Standart Telekenezi nedir ?

telekinezi (Yunanca: "uzaktan hareket"), maddeler üzerinde düşünce gücüyle etki yapma diye tanımlanır.

Telekinezinin gerçekliğine dair hiç bir bilimsel kanıt yoktur. 2006'da bu konudaki 380 deneyin meta analizini yapan bir çalışma, sadece yayın önyargısına (bilimsel yayın yapan kişilerin sonuçları olumlu yorumlama payı) bağlanabilecek denli küçük bir etki bulmuştur. Telekinezi deneyleri, bilim adamları tarafından yeterince kontrollü ve tekrarlanabilir olmamaları yüzünden sürekli eleştirilmiştir. Fakat bazı deneyler telekinezinin gerçekliği konusunda bir yanılsama yaratmıştır, bu yanılsama deneyi yürütenlerin telekineziye duyduğu inançla da orantılıdır.

Telekineziyi gerçekleştirebildiğini iddia edenler arasında en ünlüleri ve önemlileri Rus psişik Nina Kulagina ve İsrailli psişik Uri Geller'dir.[1]
Kaşık veya diğer metallerde deformasyon oluşturma telekinezi yada Psikokinezi de denilen herhangi bir cismi uzaktan hareket ettirme veya çok az uygulanan bir temas gücüyle etkide bulunmaya verilen addır. Bu fenomenle ilgilenen parapsikologlar ve amatör ilgililer tarihte geçtiğine inanılan olağanüstü öyküler yada mucizelerin bir telekinezi biçimi olduğuna inanmaktadırlar. Ancak fenomene "Telekinesis" adının verilmesi çok yeni bir tarihe rastlar. Tabir Alman-Rus psişik araştırmacı Alexander N. Aksakof tarafından 1890'da kullanılmıştır. Psikokinesis tabiri ise 1914 yılında Amerikalı yazar ve yayımcı Henry Holt tarafından "On the Cosmic Relations" adlı eserinde geçmiş ve Amerikalı ünlü parapsikolog J.B.Rhine tarafından da benzeri fenomenleri tanımlamada kullanılmıştır.[2]
Telekinezi, düşünce gücü ile cisimleri hareket ettirmektir. Bu herkeste olan bir yetenektir. Ne bir mucize ne de bir efsane. Tek gereken bunun olabileceğine inanmak!

Telekinezi yeteneği doğal bir yetenektir, fakat tek sorun bu beceriyi öğrenebilmekte yatmaktadır. Öncelikle olayın Düşünce-Beyin-Bilinç-İnanç dörtlüsünde bittiğini söyleyelim. Ayrıca bazı araştırmalar da beynin korteks bölümünde bu özellikle bağlantılı bölgeler keşfedildiğini de artık gözler önüne sermektedir.

Kimi zaman bazı cisimler düşer. Bizler kaydığını zannederiz yada korkarız. Ama bunun tek nedenin telekinezidir. Yani insanın o anda bilinçsizce etrafa saçtığı yeteneğidir.

Her şey, ne düşünebiliyorsak, gerçekleşebilir felsefesine dayanmaktadır.[3]
Kökenbilim

Telekinezi terimi Yunanca "uzak" anlamındaki "tele" sözcüğü ile "hareket"anlamındaki "kinesis" sözcüklerinden türetilmiş olup, metapsişikçilerce var olduğunu öne sürdükleri "fiziksel medyumluk yeteneğine sahip bir insan tarafından eşyaların el yada bilinen diğer araçların yardımı olmaksızın uzaktan hareket ettirilebilmesi paranormal olayı"nı adlandırmak üzerine kullanılmaktadır. Parapsikologlar bu var sayılan olayı Psikokinezi kapsamında ele almaktadırlar. Başka bir deyişle, telekinezi terimi daha çok metapsişikçiler tarafından kullanılmaktadır; parapsikologlar ise Psikokinezi terimini kullanmayı tercih ederler.[1]

Telekinezi Teorisi

Genelde telekinezi insanlar tarafından mucize ve az rastlanan bir yetenek olarak da bilinmektedir. Fakat bu düşünce tümüyle yanlıştır. Bakın! Her yaşayan insan bir beyne sahiptir. Tüm beynimizi elbette kullanmıyoruz ama herkes kendine uygun olanı bölümü kullanmaktadır. Mesela kimi insanlar sanattan, kimileri matematiksel bilimlerden, kimileri spordan, kimileri de danstan hoşlanır. Bu liste uzayıp gider. Tüm bu aktiviteler beyinde farklı yerleri kullanırlar. Düşünce gücü de bunlardan biridir. Hepimiz bunu kullanıyoruz fakat dikkat çekmeyecek kadar az. Mesela kimilerimiz bazı şeylerin önceden olacağını bilebiliyoruz veya ilk tanıştığımız bir insanın karakterini kendimizce yorumlayabiliyoruz. Yani iyi ya da kötü olduğunu hissedebiliyoruz. İşte bu özelliklerimizin tümü düşünce gücüyle yakından ilgilidir. Tüm her şeyin arkasında yatan şey kendinize inanmamızda yatar. Aynen bir çocuğun, Matematiği asla yapamam, çünkü çok ama çok zor! ya da bir insanın, Ben telekinezi yeteneğimle cisimleri oynatamam, çünkü böyle bir yeteneğim hiç yok! demesi gibi. Şimdi bunu durdurun! Önce kendinize inanın! Daha sonra gerisinin geldiğini göreceksiniz!
Telekineziye Giriş

Telekinezi çalışmalarına başlamadan önce yapmanız gereken şeyler var. İşte bunlar olayın temel taşları yani olmazsa olmazları.
1. Şüphe ve Endişe

TELEKİNEZİ GERÇEKTİR! İnsanlar bunu hep yaptı ve yapmaya devam da edecekler! Bu tüm insanların yaşamları boyunca sahip oldukları bir hediye. Yani alıştırmalara başlamadan önce bunları kafanızın güzel bir köşesine mutlaka yerleştirmeniz gerekiyor. Şunu da bilmenizi isterim ki şüphesizle telekinezi başarınız arasında bir duvardır. Yani o duvarı tırmanın ve onu koşar adımlarla arkanızda bırakarak, uzaklaşın.
2. Mantık

Hepimizin de bildiği gibi artık teknolojinin ileri olduğu ve her şeyin bir mantığa bağlı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bazı şeylerin mantık dışında olduğu bize yanlış da gelse öğretiliyor. Böyle yetişiyoruz. Fakat şimdi arkanıza yaslanın ve telekinezi yeteneğiniz ile yaptıklarınızı düşünün yani mantığa nasıl karşı koyduğunuzu! Onu nasıl alt ettiğinizi!
3. Amaç

Neden Telekineziyi öğrenmek istiyorsunuz? Şunu söylemeliyim ki amaçlarınız ve nedenleriniz mutlaka pozitif olmalı. Eğer insanlara zarar vermek, bu yeteneğinizden para kazanmak veya arkadaşlarınızın dikkatini çekmek içinse; bunlardan hemen uzaklaşmalısınız! Bunu ucuz bir amaç için denemeyin! Mesela zihin egzersizi ve gerçek sanılanlarla meydan okumak için öğrenin!
4. Rahatlama ve Ortam

Başlamadan önce arkanıza yaslanın ve günün stresinden zor da olsa uzaklaşmaya çalışın. Pozitif moda geçin ve öncelikle ortamda sizin dikkatinizi dağıtabilecek her şeyi kaldırın.
Telekineziye Ayrılan Zaman

Bildiğimiz gibi insanlar biraz sabırsız. Fakat sabır bu olayda her şey! Bu yeteneği kazanma zamanı tüm insanlarda değişiklik gösterir. Bir hafta bu olay için çok ama çok kısa bir süredir. Fakat yeteneğinizi kazandığınızda, bu beklemeye değdiğini göreceksiniz! LÜTFEN DENEMEYİ SAKIN BIRAKMAYIN!

Günde en az bir kere 30 dakikanızı Telekinezi egzersizlerine ayırın! Eğer çok meşgulseniz 15 dakikayı sağlıklı bir şekilde mutlaka lütfen ayırın!

Size bahsedeceğim metotlardan birine en az bir hafta yoğunlaşın. Eğer yaramadığını düşünüyorsanız metodunuzu değiştirin. Kendinizi yapamayacağınıza inandırmaktan vazgeçin. Tüm olayönce inanmakla başlıyor.




Alıntı
Kalbim12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla