Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-25-2017, 22:01   #1 (permalink)
zeinarda

 
zeinarda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelik tarihi: Oct 2012


Mesajlar: 1.884
Konular: 657

Karma Puanı: 2

Standart Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü!’




Ansızın akla gelip verilen bir gün değil bu gün. Ardında büyük bir mücadele yatıyor. Öyle bir mücadele ki öyküsü yolumuzu aydınlatıyor.
Bu direniş öyküsünü, kadın hakları savunucuları bilirler.*****

********


Rafel Trujillo *Amerika kıtası tarihinin en kanlı diktatörlerinden biridir. Askeri darbe ile iktidara gelir, önce halk oylamasıyla devlet başkanlığı yapar. Sonra tahtından ayrılmayı reddederek, diktatör olarak, 31 yıl boyunca Dominik Cumhuriyeti’ni yönetir.


Yıllarca ABD desteğiyle iktidarda kalmayı başaran Trujillo, iktidarda olduğu dönem boyunca ülkenin*ekonomisi,*altyapı hizmeti için dönemin sermayedarları tarafından desteklenir.*Sermayedarlar, ekonomik kaygıları yüzünden diktatörün işlediği tüm cinayetlere, yok saydığı*insan hakları ihlallerine göz yumarlar.


Ülke ekonomisinin*“gelişimi”*yolsuzluğu da beraberinde getirir. Bu ekonomik gelişimden yararlananlar sadece Trujillo, ailesi ve yakın çevresidir.
Öyle bir diktatör ki herkes ondan*‘şef’*diye söz eder. Narsisizmi yüzünden kentlerin, dağların adını*bile değiştirir. Tıpkı Asya’daki bir diktatör gibi o da ayların ismini aile bireylerinin ismiyle değiştirmişti.

Rafel Trujilo, iktidarı boyunca elli bin kişinin ölümünden, failli meçhullerden ve ‘Maydanoz Katliamı’ndan sorumlu tutulur.



MİRABEL KARDEŞLER
Bu diktatörün rejimine *karşı koyan hareketlerden biri de*“Kelebekler”*adlı üç kadının kurduğu bir örgüt.*Bu gizli örgütü üç kız kardeş: Patria, Minerva ve Maria kurar. *Bu kardeşler Mirabel Kardeşler olarak bilinir. Kocaları da onlara destek olur, rejime ve Trujillo’ya karşı birlikte direnirler. Trujillo’nun kendisine karşı gelenlerden kurtulma yolu oldukça acımasızdır. Mirabel kardeşlerin eşlerini hapse attırır ve öldürtür.

Mirabel Kardeşler’in demokrasi ve insan hakları istekleri, Trujillo tarafından pek çok kez hapse gönderilmelerine neden olur. *Diktatör Trujillo onları hapse göndermekle kalmaz, tüm mal varlıklarına el koyar.

Bir halk konuşmasında;*“Ülkenin en büyük iki sorunu kilise ve Mirabel kardeşlerdir,”*der.
Eli kanlı diktatör, Mirabel Kardeşleri vatan haini *olarak duyurur.

Diktatörün iletisini alan yandaşları,*Trujillo’nun bu seslenişinden 23 gün sonra, 25 Kasım 1960’da kocalarının hapishane görüşünde dönen Mirabel kardeşlerin arabasını durdurur, arabadan indirir, önce tecavüz eder sonra da sopalarla döverek öldürürler.

*Mirabel Kardeşler’in cesetlerini uçurumdan aşağıya atarlar. Devlet ve medya bu olayın*trafik kazası olduğunu söyler ve yazar.

Bu olay ülkede yankılanınca; ABD diktatörden desteğini çeker. 30 Mayıs 1961’de Trujillo bir suikast ile öldürülür. 1963’de*Dominik Cumhuriyeti yıllar sonra ilk defa demokratik bir sistemle, oy vererek hükümetini seçer.


25 Kasım 1981’den itibaren anılan gün; 1999’da*Birleşmiş Milletler tarafından*‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’*
olarak duyurulur.


Özgürlük uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm kadınları saygıyla anıyoruz.

Erkek ve töre şiddetinin son bulmasını diliyoruz..


















__________________

ÖLÜMle YAŞAMı AYIRAN ÇİZGİ

SİYAHla BEYAZı AYIRAMAZ Kİ
zeinarda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla