Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-19-2014, 05:22   #14 (permalink)
yesribi

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Jul 2014


Mesajlar: 7
Konular: 0

Karma Puanı: 2

Standart

Alıntı:
Hurani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ceyhuda, neden herkes bilip bilmeden akil verir? neden tecrube edip ondan sonra konusmaz? neden kisiler tek yonlu bilgi ile duraklar ve merak edip explore etmez?
Arapca bilmeden havas yapilmaz ise Arapca bilmeyen musluman olmasin, Kuran'in Turkce'sini okumasin. "Her duyduguna inanma, yasayipda gordugune inan"

Allah, her kese sifalar versin.
Dogru soyluyor arapca bilmeden(harflerin telaffuzundan bahsediyorum) doğru okuyamazsiniz. ve turkiyede cok kişi maalesef arapcanin bazi harflerini yanlis okuyor ve latin harfleriyle yazmaya kalktı zamanda yanlis telaffuzuna gore yazıyor haliyle arapca okumasini bilmeyende latin haflerile yazilmis ayeti veya kelimeyi yanlis okuyor. ornegin : gul hu allahu ahad (canavar o allah tektir.) oyda doğrusu Kul hüvellâhü ehad (De ki O Allah bir tektir) ... maalesef " ق " harfini G olarak okuyorlar halbuki " ق " harfi kalin " K" dir ve gırtlaktan cikar Q olarakta yazılabilir hatta normal K olarak bile yazila bilir sonuçta anlamini degistirmemis olursunuz . ama K ye G dedinmi buyuk hata yapmis olursun. gul değil KIUL gayyum değil KIAYYUM sadag allahul azim değil SADAK ALLAHUL ADZiM (azim irade demek) adzim( gucu ile cok buyuk demek). kurani kerimi latin harfleriyle okuyacaksaniz mutlaka bu harflerin ( ق ث ظ ع خ ) okunuşuna dikkat edin. (lütfen ukalalık olarak algilamayin ben o bilip bilmeden akil verenlerden değilim zira benim ana dilim arapcadir.)
yesribi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla