Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-15-2013, 18:18   #1 (permalink)
şimşek

Avatar Yok
 

Üyelik tarihi: Jan 2013


Mesajlar: 252
Konular: 84

Karma Puanı: 2

Standart veee aşure tarifimiz :)

1250 gr. buğday
600 gr. fasulye
600 gr. nohut
600 gr. üzüm
600 gr. kuru kayısı
600 gr. incir
3 elma
1 su b. pirinç
2 kg toz şeker
yarım çay b. gül suyu
3 su b. süt
su

ÜZERİ İÇİN:
nar tanesi
fındık
ceviz
tarçın
kuş üzümü
dolmalık fıstık

HAZIRLANIŞI: Akşamdan nohutu tuzlu ve sıcak suyla ıslatıyoruz. Fasulyeyi ve buğdayı da ayrı kaselere koyup soğuk suyla ıslıyoruz. Sabah fasulyeyi ve nohutu süzüyoruz ve yıkıyoruz.

Ayrı tencerelere koyuyoruz, üzerlerini aşacak şekilde su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Kaynayınca köpüklerini alıyoruz. Haşlanınca sularını süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz. Buğdayı da elimizle oğuşturarak kara suyu çıkana kadar yıkıyoruz. Süzdürüyoruz ve tencereye alıyoruz.

Üzerini 3 parmak aşacak şekilde sıcak su koyuyoruz. 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz. Tekrar altını açıyoruz 1 taşım daha kaynatıyoruz ve
yine 10 dakika dinlendiriyoruz. Tekrar ocağı açıyoruz. Suyu azalmış olduğu için kaynar su ekliyoruz.Nohutu ve fasulyeyi ilave ediyoruz. Kuru üzümleri iyice yıkayıp süzdürdükten sonra tencereye ekliyoruz. Hepsini bir kaynatıyoruz. Buğdayın özü çıkıp kıvamı koyulaştığı için yine kaynar su ekliyoruz. Yarım
saat sonra içine yıkanmış süzülmüş pirinci ilave ediyoruz.

Soyulmuş ve küp doğranmış elmayı ekliyoruz. Küp doğranmış ve suda bekletilmiş kayısıları da yıkayıp süzüyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Azaldıkça kaynar su ekliyoruz. Bu ölçüler için toplamda 15 ila 20 litre arası su kullanıyoruz. Elmalar pişmek üzereyken sütü ekliyoruz. Son olarak şekerini ve gül suyunu döküyoruz. İncirleri küp doğrayıp suda haşlıyoruz. Suda bekletiyoruz ve kara suyu çıkana kadar bekletiyoruz. Suyunu süzüp yıkıyoruz. İncirleri de en son tencereye katıyoruz. Biraz daha kaynatıyoruz ve sıcakken kaselere paylaştırıyoruz. Üzeri kabuk bağlayınca, nar tanesi, fındık ve ceviz kırığı, tarçın, kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.

afiyet olsun
şimşek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla