Ruhani

Ruhani (https://www.ruhani.net/)
-   Ağız ve Diş Sağlığı (https://www.ruhani.net/agiz-ve-dis-sagligi/)
-   -   Dişlerdeki Lekelerden Nasıl Kurtuluruz? (https://www.ruhani.net/agiz-ve-dis-sagligi/3039-dislerdeki-lekelerden-nasil-kurtuluruz.html)

SUMASALI 11-12-2012 03:03

Dişlerdeki Lekelerden Nasıl Kurtuluruz?
 
Dişte kalan parçacıklar bile kalıcı renk değişimlerine neden olabiliyor...
Dişteki lekeler genellikle basit bir temizlik ile giderilebilir. Diş doktorları tarafından uygulanan diş taşı temizliği sonrasında polisaj denilen bir işlem uygulanır. Polisaj işlemi dişlerin üzerine özel bir macun uygulayarak bir lastik yardımıyla dişleri daha beyaz hale getirme işlemidir. Polisaj işlemi sonrasında dişlerdeki lekeler çıkmıyorsa ya çürük vardır ya da diş lekesi derine işlemiştir. Dişin içine işlemiş lekeleri temizlemenin yolu da diş beyazlatmadır.

Dişte leke oluşumunu engelleyen birçok diş macunu bulunmaktadır. Bu diş macunları düzenli kullanıldıklarında olumlu sonuç vermektedir. Özellikle sigara içen kişilerin dişlerinde görülen sararmayı önleyici özellik taşıyan ürünler oldukça etkilidir. Ama temel prensip mutlaka öğünlerden sonra dişleri fırçalamaktır. Özellikle kahve gibi kafein içeren içecekler dişler üzerinde leke bırakır.

Diş macunu seçerken florürlü ve dişi koruyucu maddeler olanları seçmek gereklidir. Dişi aşındırıcı öğeler içeren diş macunları kesinlikle kullanılmamalıdır. Diş ipi kullanmak da çok önemlidir. Dişin arasında kalan parçacıklar dişin çürümesine ve kalıcı renk değişimlerine neden olabilir. Milliyet'in haberine göre, küçük yaştan itibaren uygun diş ipi kullanmak ve diş etlerini acıtmamaya özen göstermek yararlı olacaktır.

Aaro'sdamned 12-06-2013 06:09

Diş macununuz alırken arkasına bakın mavi ve ya yeşil olmasına özen gösterin onlar doğaldır, kırmızı olanlar tamamiyle kimyasaldır


Tüm Zamanlar GMT +4.5 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:29.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0